21 Mar 2008

Polat Başkan


Ara biraz uzun oldu, kusura bakmayın.. Galatasaray kongresine yetişmenin sevincini yaşıyorum.. Gerçi çok daha farklı şeyler vardı bu kongreyle ilgili, o kadar komplike gelişmedi bazı şeyler ama arka taraf düğüm düğüm tabii.. Çözülmeyecek ebedi düğümler her kongre öncesi gibi atılıyor Galatasaray'da..

Polat başkan oldu.. Umutluyum ben.. Canaydın gibi bir vampirden sonra daha iyisini bulamazdı bence Galatasaray.. Adnan Öztürk zerre beklemediğim bir şekilde çekildi yarıştan.. Canaydın'ın etkisi var mıdır bilinmez.. Ama adamın söylediklerinden büyük baskı yediği belli oluyordu.. Her ne olursa olsun eğitim vakfına daha fazla zaman ayırmak için çekiliyorum bahanesini hiç yakıştıramadım Öztürk'e, hayal kırıklığına uğradım..

Polat'la ilgili iki şey söylemiştim kafamda soru işaretleri oluşturan, eski yazılarda okuyabilirsiniz tekrar.. 1- Amiyane tabirle futboldan zerre çakmaması, 2-Adnan Sezgin.. Birincisi çözülmüş görünüyor.. Zannediyorum ki futbolun başına Yiğit Şardan geliyor ki Adnan Öztürk'le beraber kulüp içindeki ikinci vizyonu geniş, gelecek vadeden adamdır Şardan.. 2 yıl önce 1615 akil adam Canaydın'a vermese oyu Galatasaray belki çok farklı bir yerde olacaktı bugün.. Önemli projeleri var bildiğim kadarıyla takımı taraftara yaklaştırmak için.. Adnan Polat'ın bir alaylı olarak buna izin vermesi halinde güzel günlere yaklaşabilir kulüp.. Adnan Sezgin ise belli değil sanırım daha.. Gerçi çok uzağım bir süredir olaylara belki bir açıklama yapılmıştır kendisiyle ilgili.. Yönetim kurulunda değil de maaşlı bir çalışan olması nedeniyle Polat kaldığı yerden devam etmesini isteyebilir ama tam da onun yerine gelecek olan Abdürrahim Albayrak bence çifte sevinç yaşatır taraftara.. Albayrak'ın yönetimde olmaması bu anlamda çok önemli değil bence.. Sezgin'in yerine Galatasaray gönüllüsü olarak geleceğine dair bir umut taşıyorum içimde.. O da gerçekleşirse her Galatasaraylının içine sinen müthiş bir liste kurulmuş olacaktır..

Seyrantepe'nin her şeyiyle ilgilenip projenin asıl adamı olduğu halde Canaydın kifayetsizi tarafından geri plana itilmeye çalışılan Işın Çelebi gibi bir iş bitiricinin de yönetimde olması ayrıca güzel bir olay.. Gönül keşke Canaydın ikinci başkanlık için Helvacı'da diretmeseydi de ikinci başkan da Öztürk olsaydı ve Polat-Öztürk-Şardan gibi mükemmel bir trio oluşsaydı diyor ama buna da şükür.. Adnan Polat-Yiğit Şardan birlikteliği çok önemli ve dikkat çekilmesi gereken bir konudur.. Polat başkanlıkta ne kadar kalacak bilmiyorum ama bence bu kulübün Polat sonrasında başkanlık için en büyük adayı Şardan konumuna gelmiştir şu an itibarıyla.. Yeni proje olarak artık onu görüyorum ve en az Adnan Öztürk kadar mutluyum bu durumdan.. Umarım bol katılımlı, yönetimi iyice meşrulaştıran bir seçimle Polat başkan olacaktır Galatasaray'a..

Hayırlı olsun..

Edit: Abdürrahim baba son anda çıkarılmış sanırım listeden.. O kısım yalan oldu yani.. Canaydın'ın parmağı olması muhtemel.. Neyse..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

polat-öztürk-şardan değil de ali dürüst-öztürk-şardan olsaydı daha umutlu olmak için sebepler artabilirdi.

sezon sonu kalliyi kovarsa benden güvenoyunu alır polat,yapmazsa zaten kalliyle beraber göçer gider..

Adsız dedi ki...

o değilde abdürrahim albayrak çok umutlandırıyodu beni. bu 'kimya uyuşmazlığı' arkasındaki sebeplerden haberin varsa ve belirtirsen çok sevinirim. teşekkürler.

Parma Maniac dedi ki...

Kimya uyuşmazlığı derken son anda listeden çıkarılmasının nedenini soruyorsanız 2 tane neden var bence.. Birincisi Abdürrahim Albayrak lisecilerin elitizmine ve burnu büyük profillerine uymuyor.. Taraftarlar arasında çok seviliyor ve Fenerbahçelilere bile çok sevimli gelen bazı hareketleri hoş karşılanmıyor.. Canaydın'ın Albayrak taraftarı olduğu söylenemez ve Polat'a verdiği destekte de Abdürrahim Albayrak'ın listede olmamasını şart koşmuş olması çok muhtemel..

İkinci neden Adnan Polat'ın kendi çalışma arkadaşlarıyla ilgili.. Sanıyorum ki futbolun başına Yiğit Şardan geliyor ve onun altında da Adnan Sezgin'le beraber Haldun Üstünel çalışacak.. Üstünel Polat'ın yakın dostu ve çalışma arkadaşı.. Abdürrahim Albayrak'ın listede olması Üstünel'i geri plana itecekti ve Polat buna razı gelmemiş olabilir..

Bu iki nedenden biri ya da ikisinin karışımı Albayrak'ın liste dışı kalmasına neden olmuş olabilir.. Ama tek kelimeyle yazık oldu tabii ki.. Sadece bu sene için bile çok pozitif katkısı olabilirdi Abdürrahim babanın futbolculara.. Yine bir halk adamı elitizme kurban gitti Galatasaray'da..

Adsız dedi ki...

bence polat ve gs hala bıçak sırtında. bu yüzden albayrak'ın dışarda kalmasına iyi yönden bakabiliyorum. dileğim gs'nin düzelmesi. polat 2 senede kulubü düzlüğe çıkarsa. 2 sene sonra albayrak'ı yönetime alarak ekstra güç katılabilir. şu anki olası kötü gidişatta albayrak da yanacaktı. hayırlısı.

son bi noktaya değinmek istiyorum. anlamadığım albayrak gibi adamlar yönetime giremedi diye gs'yle alakası kalmayacakmış gibi davranılması. bugün durak 100milyon dolarım var londra diyor. tamam bu işler rant meselesi de yönetim de değil diye de o paranın bir kısmını gs'nin kullanımına açmasına engel teşkil edecek bir olay yok. yine albayrak yönetimde değil diye imkanlarını gs'den sakınma zorunluluğu gibi bir olay da yok.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.