7 Mar 2008

Oh! Canaydın yok!


Renk seçimi az önce yapıldı, üstüne Canaydın bir basın toplantısı düzenledi.. Birinci süper haber Canaydın yok.. Sabah benzer bir açıklama yapmış gerçi, kalkınca gördüm.. Şimdi de pişkin pişkin ben ne dediysem o diyor soru soran gazeteciye.. Arkada çok büyük oyunlar döndü muhtemelen, ayrıntısını bilmiyorum.. Ama Canaydın'ın son ana kadar tırtıkladığından da eminim.. Hala belki bundan sonra da yapacaktır çalışma, her şeyi beklerim ben kendisinden.. İlk bırakışından sonra Canaydın dürüst adamdır, bir kere söylediyse odura da hiçbir zaman inanmam, inanmadım.. Arkada büyük dolaplar döndüğünden eminim..

Adnan Öztürk'ün hareketleri bile Canaydın'ın kulislerini açık bir şekilde gösteriyor.. Daha önceki yazıda Adnan Öztürk'le ilgili yorum gelmişti, kimdir nedir diye.. Onu açmadan önce Öztürk'ün adaylığını son ana kadar saklamasına bakmak gerekiyor bence.. Zira Canaydın'ın karşısına hiçbir şekilde çıkmayacağını söylemişti Öztürk.. Renk seçme gününe kadar da adaylığını açıklamaması aslında hiç beklenmeyen bir şeydi.. Buradan Canaydın'ın arka plandaki kararsızlığını ve çevirdiği dolapları anlayabiliyoruz.. Öztürk Canaydın'ın hiçbir şekilde tutarlı olmayan hareketleri nedeniyle son ana kadar sakladı adaylığını..

Benim Öztürk'le ilgili bildiğim arkadan kulübü yıllardır yöneten duayenlerin yeni projesi olduğu.. Canaydın'a yapılan aday olma baskısı da tamamen Adnan Öztürk nedeniyle diye tahmin ediyorum.. Dinazorların adayı olması kendisi için iyi bir işaret değil ama anladığım kadarıyla yaklaşık 1 yıldır çalışıyor başkanlık için.. Elinde sağlam projeler varmış takımı kurumsallaştırma adına.. Canaydın'ın eski kafalı kaldığını gören ağabeyler de genç, dinamik, başarılı bir yönetici olan Adnan Öztürk'ü çok tutuyorlarmış sanırım bu nedenlerden.. Hatta Canaydın'ın sürpriz bir şekilde başkanlığı bıraktığını açıkladığı mali genel kurula da çok sağlam ve hazırlıklı gelecekti Adnan Öztürk, sağlam kanıtlarla muazzam eleştirileri olacaktı diye duymuştum ama sürpriz bir şekilde Canaydın'ın o sabah aldığı devam etmeme kararının açıklandığı toplantıda Adnan Öztürk yoktu.. Bu da ağabeylerle olan bağını açıklayan başka bir durum..

Sonuç olarak adam liseli, genç, karizmatik ve bu iş için yola baş koymuş bir durumda.. Şahsen benim de desteklediğim bir adam.. Örümcek kafalı zihniyetle olan bağlarına gelince, Galatasaray'da maalesef onlarsız bir şey yapmak mümkün değil.. O açıdan vurmamak lazım adama..

Renk seçimlerinde 5 aday çıktı..

Taner Aşkın: Yeşil

Adnan Polat: Kırmızı

Serdar Eder: Sarı

Nazım Durak: Mavi

Adnan Öztürk: Gri

Özhan Canaydın'ın da beyaz pusulayla son güne kadar geri dönme hakkı saklı ama artık korkulacak bir şey kalmadı zaten.. Burdan sonra yapacağı fırıldaklık ona oy getirmez, eğer öyle bir şey olup başkan seçilecekse de kulübü kapatıp gideriz 2 yıla, o profile gelmiş demek olur kongre..

Yarış Adnan Polat'la Adnan Öztürk arasında geçecek.. Ben Polat'ı da seviyorum, Canaydın'ın altında yaptığı yanlışlar çok önemli değil.. Zira Canaydın'ın altında kimse doğruları yapamadı daha öğütme işlemleri nedeniyle.. Polat'ın tek eksisi futboldan zerre anlamaması.. Başkan olduktan sonra futboldan elini eteğini çekip sadece idareye bakarsa iyi bir başkan olabilir.. Ama Saftig ve ikinci Kalli dönemindeki gibi berbat teknik adam seçimlerinin altına imzasını atarsa ne olur bilemiyorum.. Diğer 3 aday fasa fiso.. İkinci iyi haber İrfan Aktar denen adamın seçilmesi.. Özhan Canaydın'dan en ufak bir farkı olmayacak olan örümcek kafalı başka bir adaya daha ihtiyacı yok Galatasaray'ın..

Kalbimden geçen Adnan Öztürk'ün bunca çalışmalarına rağmen Adnan Polat'ın altına girip ikisinin birlikte kulübü yönetmesi ve Adnan Öztürk'ün başkanlığa ısınmasıdır.. Ama mümkün olacağını sanmıyorum.. Adnan Polat için bendeki bir diğer soru işareti futboldan anlamaması yanında Adnan Sezgin denen kendini bilmez, geçmiş karanlık olan adamın bu kulüpte devam edecek olmasıdır.. Sırf bu bile beni Polat'tan uzaklaştırıp Öztürk'e yaklaştırıyor.. Plan ve projelerle önümüzdeki günlerde savaş iyice ortaya çıkacak zaten.. Liseliyle alaylının savaşı olacak yine bu kongre.. Canaydın kritik bir rol üstlenecek elbette kemikleşmiş oy potansiyeliyle.. Herkes Adnan Polat'ı destekleyeceğini düşünüyor karşı taraf yüzünden ama benim bildiğim Canaydın bir alaylıya hiçbir şartta destek vermez.. Adnan Öztürk onun için çok daha uygun bir başkan profili.. Liseli olmayan birinin Galatasaray'a başkan olmasını sindiremiyorum açıklamasını yapan ben değildim.. Adnan Polat seçimi kazanmak istiyorsa Canaydın'dan başka yollar bulmalı.. İşi fazlasıyla zor bence..

6 YORUM:

Adsız dedi ki...

Serdar Eder halis mulis bir Canaydın sevdalısıdır.

Bir ara onun renk seçimine Canaydın için dahi girdiğini söyleyenler vardı. 22 Mart gelmeden emin olmamak lazım bence

orkun dedi ki...

Dışarıdan bir yorum:

Lisesiz başkan emrinde liseli başkan yardımcısı, imkan ihtimal yok, kafadan unutun.

Adnan Öztürk güzel güzel başkan olur, projeleri ne kadar güzel olur, o da o zaman görülür artık.

Adsız dedi ki...

inan kıraç ve tayfasının desteklediği adnan öztürk yüzde 99 ihtimalle galatasarayın yeni başkanı olacak.canaydının son ana kadar bekleme nedeni bu kıraç ve tayfasının canaydına olan desteğini çekmiş olmasından ötürüydü.öztürk aday olmasaydı koyacaktı yine adaylığını.

aslında oy dağılımı bile şimdiden aşağı yukarı belli:
öztürk 1100-1200
polat 750-850
aşkın 150-250

hayırlısı olsun bakalım..

batu dedi ki...

adnan öztürk'te başkan olması halinde en çok arayacağımız şey tecrübe olacaktır gibime geliyor. genç yaşına ve dinamik duruşuna ekleyebileceği soğukkanlılık çok puanlar kazandıracaktır kendisine.

artık camiada ağırbaşlılığın yanında dinamik bir performans lazım. geleceği inşa etmemiz lazım yeni projelerle. tabi sözde kalan projelerle değil.

eyw hocam, istek bendendi, kalemine sağlık.

Adsız dedi ki...

onu geçtimde bu günkü sözcü gazetesinde liseli büyüklerimizin seçimde beyaz oy verip tekrar canaydın'ı başkan seçme gibi gizli planlar peşinde koştukları yazıyordu.. Bir şey demiyorum ben...

terp dedi ki...

Benim takıldığım nokta şu: seçimler geliyor, tartışılan kimin aday olacağı kiimn olmayacağı? yahu şurda 10 gün kaldı seçime adayların ne vaadi belli ne planı ne projesi... belirsizilk sadece kulübe zarar veriyor. taraftarın kafasında tek nokta var. o da Canaydın'dan kurtulmak. buarada takım da sahada mücadele vermeye çalışıyor. genel görüntü umut verici değil...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.