27 Mar 2008

MVP?


Şu aralar NBA'de gündemin en sıcak maddesi MVP'nin kim olacağı.. Doğudaki ya da Batıdaki zirvenin ne olacağını kimse düşünmüyor.. Batıdaki play-off çekişmiş muhtemelen 2 hafta içinde anormal kızışacak ama şimdilik fazla önemli değil.. En azından o takımlar düşünsün..

MVP için senenin ortasından itibaren Kobe ve LeBron'un isimleri çok ön plana çıkmıştı ki mantıklı duran da oydu.. LeBron'un sonuna kadar büyük adaylardan biri olacağını tahmin ediyordum fakat Cleveland takım olarak o gelişimi sürdüremedi ve şu anda LeBron'un şansı %1'e kadar indi.. Cleveland doğuda 4. ve MVP tarihinde konferans 4.sü bir takımın oyuncusu MVP olabilmiş değil.. Mutlaka ilk 3'te, hatta ilk 2'de olmak gerekiyor.. İstatistikleri fazla etkileyici ama istatistiğin MVP olmada fazla önemi olmadığını geçmişten çok iyi biliyoruz.. (Bkz. Michael Jordan'ın ve Kobe Bryant'ın bazı sezonları) Cleveland Batıdaki çekişme içinde 4. olsa belki daha yüksek olabilirdi şansı ama şu doğuda şu takım performansıyla şansı yok..

Boston çok dominant ama orada da bir oyuncu sıyrılamadı ve çok minimalist takıldılar sezon boyunca.. Geriye batıdakiler kaldı yani.. Takımlar birbirine çok yakın ve lider olan takım 3 maç içinde 5. sıraya inebilir.. Bu yüzden kesin bir tahmin yapmak zor ama Batı Konferansı'nda da alabilecek 2 oyuncu var gibi görünüyor.. Dallas'ı ve San Antonio'yu kafadan geç.. Phoenix'te Steve Nash'ten başka alabilecek bir oyuncu yok, ona da bu sene vermeleri mümkün değil.. Houston'da T-Mac iyi oynuyor ama biraz daha dominant olmalıydı.. New Orleans'tan Chris Paul ve Los Angeles Lakers'tan Kobe Bryant'tan başka alabilecek oyuncu yok batıda.. Şu anda ilk 2 sırayı paylaşan bu takımlar bir anda 4. ve 5. olarak bitirirlerse konferansı ne olur, NBA tarihine geçecek bir karara imza atılır mı onu bilmiyorum ama işler gerçekten baya karışır.. Bu sene o kadar yakın ki takımlar birbirine çok da garip bir karar olmaz açıkçası..


Chris Paul şu anda ligin en iyi PG'ı.. Hornets'i de adam eden oyuncu.. Paul'süz inanılmaz sıradan olabilecek bir kadroyu şu Batı'nın zirvesine taşıması büyük iş.. Daha kariyerinin başında MVP yaparlar mı onu bilmiyorum ama.. Bana zor geliyor.. Diğer tarafta bu ödülü hiç kazanamamış, ShaQ sonrası harabeye dönmüş takımı tek başına sırtında taşımış, bu sene de önce Bynum, sonra da sene ortasında takıma katılan Gasol'ün sakatlığında takımın performansının düşmesine izin vermeden Lakers'ı zirvede tutmuş Kobe Bryant varken Paul'ün işi gerçekten çok zor.. Bana göre Lakers ani bir düşüş yaşamadığı takdirde (ki yaşaması zor, en kolay fikstürlerden birine sahipler) Kobe Bryant %95 MVP olmuştur.. Yakışır da bizim çocuğa bu statü..

5 YORUM:

MFD dedi ki...

2006 yılında da vermemişlerdi bu çocuğa ödülü... ha lakers 7.sıradaydı sanırım o zamanlar... daha ne yapması gerek ki zaten bu adamın... şampiyonluk yüzüğü de yakışır buna bu sene...

Adsız dedi ki...

biraz Kobe ' de ++

Unknown dedi ki...

Bobcats fena celme taktı ama bugun. Hem konferans liderligi yolunda, dogal olarak da mvp olma yolunda bir yara aldılar bugun. Kobenin iki teknik faulle atılarak sezondaki teknik faul sayısını 15e cıkarması da mvp seciminde etkili olabilir.

Parma Maniac dedi ki...

Evet maçı izlemeden ve skorunu bilmeden yazmıştım bunları.. Yine atılması hakikaten iyi olmadı, gereksiz teknik faul alıyor bu sene.. Çok değiştireceğini sanmıyorum ama.. Yalnız mağlubiyetler devam edip de takım düşüşe geçerse MVP'lik kolpaya gelebilir gerçekten.. Çok gerizekalı bi mağlubiyet olmuş şu maç..

Adsız dedi ki...

chris paul kesinlikle çok güçlü bir aday şu an için.hornetsi iki sezondur çok üst seviyelere taşıdı.ve istikrarlı biçimde çok iyi oynuyor.

lebronun şansı bu sezon takımından dolayı az.zaten bu gidişle clevlandta pek uzun süre geçirmeyecek.hala yanını süsleyecek adam bulamadılar.lebronun yanına alıncak adam bigben yada szcerbiak vs. olmamalı.(alacaksan birilerini "matrix"i al mesela .)gelecek sezon da bişi çıkmazsa takımdan takasını ister zaten.kendisi istemese nike el koyar duruma.(sarı formayla görmek istiyoruz kendisini :D)

kobe ise kanımca hala en büyük aday mvp için.eğer lal ilk 3de kalabilirse batıda ,alacaktır bu sezon ödülü.istatiksel olarak daha iyi bir oyuncu da yok zaten ortada.

durum özeti %55 kobe %45 paul %5 james.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.