25 Mar 2008

Lamar Odom


Lakers taraftarları olarak takımda üzerinde fikir birliğine varamadığımız, fikrimizi sürekli değiştirmemizi sağlayan tek oyuncu Lamar Odom.. ShaQ'a karşı Caron Butler'la beraber Lakers'a geldiğinde çok sevinmiştim, NBA'de en sevdiğim elemanlardan biriydi zira.. Kobe Bryant'ın yanına da müthiş bir ikinci adam olacağını düşünmüştüm, düşünmüştük topluca.. Bunu bir türlü beceremedi.. Form durumu yıllardır hep değişken, belli bir istikrarı asla sağlayamadı.. Çok iyi istatistikler tutturduğu maçlarda çok kötü oynadığı zamanlar oldu.. Pau Gasol'un Bynum'un yanına gelmesiyle iyice arka planda kalacak dediğim anda adam coşmaya başladı tekrar.. Pau Gasol takıma katıldığından beri 25 maçta yaptıkları Lakers'ta hiçbir zaman başaramadığı tarzda.. Tabii ki Gasol gibi içeriyi açan bir uzunun yanında hala 4 numarada devam edip bundan faydalanmasını etkileri yadsınamaz ve Bynum dönünce, özellikle gelecek seneden itibaren 3 numarada ne yapacağı hala kestirilebilir değil ama Bynum ve bazı maçlarda Gasol'ün yokluğunda yaptıklarını da alkışlamamak imkansız..

Gasol New Jersey'de Laker olarak sahaya çıktığından beri 25 maçta Lamar 16.3 sayı, 12.6 rebo, 3.9 ast ortalaması tutturdu.. Çok çok etkileyici değil belki ama bu istatistikleri özellikle hücumda çok daha etkili kılan bu 25 maçta ortalama %59.9'luk bir saha içi yüzdesini tutturması.. İkinci opsiyon olmayı başaramadı belki geçtiğimiz yıllarda ama 3. ya da 4. opsiyon olmak için belki de fazla değerli olabilir ilerleyen dönemlerde.. Söz konusu Lamar Odom olunca büyük konuşmamak gerektiğini (olumlu ya da olumsuz anlamda) çok iyi öğrendik ama yine de umut etmeden duramıyor insan.. 3 numaraya geçmesiyle yaz döneminde günde 500 şut atarım ben bunun yerinde olsam ama değilim işte.. Bakalım daha ne kadar sürecek bu cilalı dönem..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

çok istikrarsız.iki gsw maçında 21.5 rebo ortalama yaptı.yarın 6 rebo 7 sayı ile maçı bitirse şaşıran kimse çıkmaz.ben hala ısınamadım tam anlamıyla kendisine.iyi bir takasta kullanmak şart.özellikle yazın garnett takasına girilip verilebilirdi, ki çok umutluydum kgnin gelme konusunda.bynum-gasolun yanında 3 oynatmak hızlı takımlara karşı çok zorlar takımı.

bide mümkünse şu walton denen gereksiz adamdan da kurtarsın biri bizi.galatasaraydaki zamanın cihan haspolatlısı neyse lakersın da waltonu o.

Svetlin dedi ki...

söz odomdan açılınca istikrar hep problem olmuştur doğru ama son haftalarda hakkaten bi istikrar tutturdu kendi çapında. Bynum'un yokluğunda ve son olarak da gasol de sakatlanınca ribaundlarda en etkili oyuncu Lakers'da. Gasol gittiğinden biri 13 civarı ribo ort ile oynuyor Odom. Tabi uzunlarımız dönünce bu ort düşücek ama şu anki durumu gayet iyi, nazar değmesin.

walton hakkındaki örnekte güzel olmuş. mitch bir enayi bulsa da göndersek şu adamı.

Adsız dedi ki...

İşin kötü yanı Bynum ve Gasol beraber oynayamadıklarından 3 numarada neler yapabileceğini bilmiyoruz Odom un.Artık birlikte 3-5 maç yapıp playoff a gircekler gibi en iyimser tahminle. Yani Lakers finalede çıksa gasol-bynum lu rotasyonda Odom un ne kadar verimli olabileceği konusunda pek bir fikir edinemiyeceğiz gibi. 2009 da kontratı bitiyor ve muhtemelen Dr Buss lüks vergisi ödemek istemediğinden takas etmek isteyecektir. Ancak karşılığında gelebilecek ve lakers a en yararlı katkıyı verebilecek oyuncuyu bulmak çok kritik olacak. Üstelik bunu yazın yapılması gerek yoksa sezon ortası gelecek adama üçgen öğretmek çok zor.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.