9 Mar 2008

,

Iron Man Ana Fragman


Sessiz sedasız Iron Man de çıkıyor piyasaya, az kaldı.. Son fragman geldi, sağlam seyirlik olacak gibi duruyor.. Reklam niyetine filmin gidişatını biraz fazla göstermişler ama bu Marvel'ın filmlerinde kullandığı bir yöntem zaten.. DC'nin filmler fragmanda daha az şey söyler, biraz daha ciddi olduğundandır belki de.. O yüzden ben bir şey bilmek istemem diyenler izlemesin..

Jon Favreau soru işareti zaten.. O yüzden de pek nitelikli bir şey çıkar mı emin değilim.. Ama görselliği iyi sağlamışlar.. Iron Man'in orijinini de bilmem fazla, her ne kadar Tony Stark sevdiğim bir karakter olsa da bunun da hiçbir zaman sadık okuyucusu olmadım.. Elimde 5-6 sayısı falan vardır en fazla.. Daha çok yan hikayelerle falan tanıdığım bir elemandır.. Bir de Ultimate evrenindeki modellemesi süperdir bence.. Avengers'ın Marvel Ultimate Universe için uyarlanmış şekli olan The Ultimates'te bayılmıştım Stark'a, yeni yorumu harika yapıldı Marvel'da.. Zaten Ultimate Universe'ün de en iyi hikayesi der çoğu insan The Ultimates'e.. Bu Captain America, Thor, Iron Man, The Hulk'ın yeniden çevrimi, ve hatta Nick Fury(ki bu filmde yer alacak ve Samuel L. Jackson oynayacak.. The Ultimates'te de Nick Fury ve Samuel L. Jackson üzerinden müthiş bir espri döner) gibi karakterlerin beyazperdeye aktarımında da önemli rol oynayacak gibime geliyor ultimate evreni..

Robert Downey Jr. bomba olacak Stark'ta, orası kesin.. Yeni evrendeki zenci Nick Fury için de Samuel baba biçilmiş kaftan.. Gwyneth Paltrow muhtemelen filmde bir de sağlam kadın oyuncu olsun diye konmuş gibi duruyor.. Zararı yok.. Favreau ne yapacak onu bilemiyorum işte.. Eğlenceye kasıp gerisini boş mu verecek, yoksa hikayenin özüyle ilgili bir şeyler de söylemeye çalışacak mı orası muallakta hala.. Ama filmin Marvel'ın sinema için kurduğu prodüksiyon şirketinden çıkacak ilk film olması elbette ki bu konuda umut veriyor.. Hikayeyi çok boşlayacaklarını sanmıyorum..

En önemli artısı da sanıyorum gördüğüm en müthiş çizgi roman kostümü çalışması bu filmde olacak.. En çok Spider-Man'in kostümünü beğenmiştim şimdiye kadar.. Iron Man gösterişiyle çizip atacak gibi duruyor Spidey'yi de.. Çok görkemli olacak son kostüme geçişi.. Efektler fragman için bile çok iyi.. Geriye birkaç ay sonra koltuğa oturup izlemek kalıyor.. Utandırmaz inşallah zaman elemanları..

Fragmanın youtube versiyonunu koyuyorum ama tavsiyem filmin resmi sitesine gidip oradan daha kaliteli versiyonunu izlemeniz.. Hak ediyor fragman bunu..

1 YORUM:

baha dedi ki...

hakkaten cok ii gorunuyo..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.