11 Mar 2008

Galatasaray 99-74 Gran Canaria


Sezon başından beri hücumdaki performansı nedeniyle çok eleştirdiğim, genelde de eleştirileri bu yönden alan Murat Özyer'in Galatasaray'ının sene başından beri gördüğüm en iyi hücum performansını verdiği maçtı bu.. Böyle bir seviyede ve Avrupa'da atılan 99 sayı da bunun net bir göstergesi zaten.. Savunmada da iyiyle kötüyü beraber çıkardığı bir maç oldu takımın.. Genelde savunma çok başarılıydı ama özel birçok pozisyonda yapılan çok basit hatalar ortalamayı düşürdü.. Ama takım sporlarındaki performanslar zaten böyle bir şey..

Dee Brown'ın takıma girmesi çok fark ettiriyor her şeyi.. Sakatlandığı Karşıyaka maçından beri çok düşen Galatasaray performansını tekrar şahlandırdı gerçek anlamda döndüğü ilk maçta.. 25 sayı yeterli bir seviye tur için.. Özellikle de Galatasaray gibi en önemli silahı savunma olan bir takım için.. Bu tip savunmalar böyle farklarda tur vermezler ikinci maçta.. Basketbolda her şey olabilirin bir antitezi değil bu söylediğim ama sene başından beri istikrarını koruyan ve alkışı hak eden Galatasaray savunması için rahatlıkla yapılabilecek bir saptama sanıyorum ki..

Beşiktaş da Kızılyıldız deplasmanında 80-80 berabere kalarak turu çok kolaylamış.. Bu seneki Beşiktaş da Akatlar'da bu turu rahatlıkla geçer, geçmeli.. Hapoel Jerusalem maçında televizyondan gördüğüm Akatlar hayatımda gördüğüm en korkunç salonlardan biriydi.. Orada asla misafir oyuncu olmak istemezdim..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

Ayva çiçek açmış
yaz mı geleceeek
cim bom torino'ya
nası geleceeek
cim bom torino'ya
nası geleceeek
:)

Adsız dedi ki...

avrupa galatasaray'ın evidir, ayvaların çiçek açtığı vakti muhtemel türk rakibi düşünmelidir ;)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.