5 Mar 2008

Cesc, Flamini, Hleb


Dün Arsenal San Siro'da 2 tane çakıp son şampiyonu 1/16'da İtalya'da bırakıp CL'de yoluna devam etti.. Ashburton Grove'da 0-0 berabere kaldıktan sonra dinamizmi kaybolmuş da olsa Milan'ı sahasında 2-0 yenmek önemli iş.. Galibiyeti hak eden bir oyun oynamış Arsenal, herkes bunu söylüyor.. Ligde ve CL'de bu kadar başarılı olmalarını sağlayan oyuncularındaysa ilginç gelişmeler oluyor.. Bu sene çıkıp 2 sene öncesinin Lampard'lığına soyunan Cesc mesela.. Müthiş top oynuyor bu sene, dünyanın en iyi orta saha oyuncularını kime sorsan ilk 5'e koyar sanırım şu anda Cesc'i.. Peki bu performansın yanında aldığı para bu seviyede mi? Şu anda değil.. E doğal olarak(!) da çocuk rahatsız oldu.. 2-3 hafta önce Arsenal'le yeni kontrat konuşmalarına bağlayabileceğini, bu konuda istekli olduğunu bahsetti.. Ki bitmiyor da kontratı.. Bir an önce haftalık 100 bin pound'ların oraya çıkmak istiyor tabii, kafası rahatlayacak.. Cesc'in açıklamasından 1-2 gün sonra Wenger çıkıp Cesc için öyle bir planımız yok diye cevabı yapıştırınca geri vites yaptı Fabregas.. Ben sadece isteğimi bildirdim falan dedi.. Arsenal'in teknik direktörlüğü, oyuncu avcılığı dışında ekonomisti de Arsene Wenger tabi.. O ne diyorsa mali konularda, o..


Bir diğer eleman Flamini.. Sene sonu kontratı bitiyor.. Bu sene yaptığı çıkışla takımın ve sistemin önemli parçalarından biri oldu o da.. Kontratı bittiği için kulüp kendisine yanaşmaya çalışıyor.. Ama popo havalandı bir kere.. Flamini de kem küm ediyor devamlı.. Geçmişte hak ettiği şansı bulamadığı ya da geç bulduğunu düşündüğünden dem vurduğu açıklamaları olmuştu.. Kontratının bitme döneminde yaptığı bu çıkışla belki de cezalandırmak istiyor kulübü bilemiyorum.. Ama gidişatı kulüpte kalmayacağı gibi geliyor bana.. Orta sahanın ortasını komik çocuklara teslim edip Sissokko'ya milyonları dökmek zorunda kalan Juventus ve yetersiz hocası Ranieri aylardır istiyor Flamini'yi.. Flamini de göz kırpıyor oraya.. Oynadığı oyunla Juventus'tan iyilerini bulmakta da zorluk çekmez.. Peki kaybı Arsenal için çok mu kötü olur.. Evet demek fazlasıyla zor.. (Fransız için işin bir de mali boyutu var ki olaya o girince elbette fazla da saydırmamak lazım)


Bütün bunların yanında (Cesc'i tenzih ediyorum) Hleb diye bir çocuk var Arsenal'de.. Barcelona gibi bir kulüp tarafından ciddi şekilde isteniyor, fiyatı soruluyor.. Barcelona sistemi korursa alıp nereye koyacak Hleb'i? Messi'nin oraya koymayacak heralde.. Muhtemelen Deco'nun yerine, iki defansif orta sahanın önündeki koşan ama aynı zamanda oyunu yöneten merkez oyuncu için düşünülüyor.. Daha iyisini bulabilir mi Barcelona dünya piyasasından? O tip bir oyuncu için şu anda dünyada daha harikası yok.. Adamlar da farkında tabii.. Hleb'e soruyorlar Barcelona istiyor seni ne diyorsun diye.. Dünyanın en iyi kulübündeyim (Bu elbette tartışılır, kadro olarak alakası yok ama kurumsallaşma ve mali yöndeki atılım göz önüne alınırsa çok da uçuk değil), en iyi teknik direktörüne (Bu tartışılmaz, bence) sahibim.. Manyak mıyım ben burayı bırakıp düzenimi bozayım, ben buraya aşığım diyor.. Eh tabii, bunun üzerine taraftarın gözünde de Flamini'yle Hleb bir olmayacak bu durumda.. Hleb Arsenal'de sistemi yüceltmeye devam edecek.. Sistemin yücelttiği Flamini'yse başka bir kulübe giderse yeni bir sistem içine adapte olmaya çalışacak..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

Fabregas Zidane gibi oynuyor resmen. Çok keyif veriyor oyunu. Takımda sezon sonu hedeflerine ulaşırsa yılın futbolcusu seçilir artık.

Adsız dedi ki...

hleb gerçekten iyi bir oyuncu ama dünyada daha iyisi yok denecek kadar da değil. ayrıca esas oğlandan sonraki 2. adam rosicky'yi de unutmamak lazım ;)

le & yasin dedi ki...

Arsenalin orta sahasi ciddi anlamda cok guclu fabregas rosicky hleb denilson flamini silva eboue fabregasa bir parantez acicak olursak sezon sonunda 7 milyon pound karsiligi istedigi takima gidebilir diye okumustum..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.