21 Tem 2010

TSL Fikstürü 2010/2011


İlk hafta maçları:

Fenerbahçe-Antalyaspor
Kardemir Karabükspor-Manisaspor
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor
Ankaragücü-Trabzonspor
Bucaspor-Beşiktaş
Gaziantepspor-Kasımpaşa
Eskişehirspor-Gençlerbirliği
Bursaspor-Konyaspor
Sivasspor-Galatasaray

Ülke futboluna olan özlem daima bu fikstür çekimleriyle ortaya çıkıyor, yine onu hissettik.. Ligin sonlarına doğru söylenecek şeyi tekrarlayalım en başta, fikstür avantajı geyiği yine sezon boyunca sürdürülecek.. Bu avantaja sahip olan takımların çoğunlukla başarıya ulaşamadığını defalarca tecrübe etmiş bir ülke olarak artık bunlara takılmak çok anlamlı değil ama muhabbeti güzel ve cezbediyor işte.. Avantaj olsa olsa ilk haftalarda olur kanaatindeyim.. Hazır olmayan takımların ilk haftaları kolay geçmesi ilerleyen süreçte takımlara avantaj getirebiliyor.. Ama sezon sonuna dair bugünden çıkarım yapmak çok zor.. Takım dengeleri belli değil, güçsüz görünenlerin atılım yapma ihtimali var ve de sezon sonuna doğru şampiyonluk - küme düşme heyecanı ortaya bambaşka serüvenler çıkartabiliyor..

Fikstürün en güzel tarafı kılıçların daha ikinci haftada çekiliyor olması.. Çok değişik sonuçlar çıkabilir sezon başından itibaren.. Galatasaray'la başlayalım.. Derbi muhabbetinde ilk göze çarpan tam istenen maçların gelmesi.. İlk yarı Fenerbahçe maçı deplasmanda, bu da iç saha maçına TT Arena'da çıkmak anlamına geliyor ki güzel.. Sami Yen'e vedanın yaklaştığı anlarda büyülü stada iç sahada her zaman şansın tuttuğu Beşiktaş maçıyla vedaya başlanıyor olması da ayrıca güzel.. Takımda çok büyük değişiklikler yok ama orta sahanın yeniden kurgulanıyor olması uyum aşamasını mutlaka ortaya çıkaracaktır.. Bu açıdan ilk haftaların zorlu olması pek hoş değil.. İlk hafta Sivas deplasmanı zorlu ama iklim avantajı işi nötrlüyor.. 2. haftada şampiyon Bursa'yı Sami Yen'de ağırlayacak takım.. Bursa'yla şampiyonluk sonrası yaptığı eklemelerle uyum aşamasındayken oynamak bence avantaj.. Yeni sezona iç sahada merhabanın o maçla olması da hoş görünüyor.. Bursa'nın çıkması zor olur.. 3. hafta belalı Eskişehir deplasmanı, puan kaybı beklenir.. 4. haftada yine Sami Yen'de Antep var.. 5. haftada ise Buca deplasmanı.. Buradan çıkabilecek 10 puan güzel sonuçtur bence.. Sonrası biraz daha hafifliyor.. 9-11 arası iki büyük deplasman sarsıcı olacak.. İlk yarının sonuysa yine daha iyi görünüyor..

Fenerbahçe'nin ilk 5 haftası da benzer şekilde çok zorlu.. Antalya(T), Trabzon(D), Manisa(T), Kayseri (D), Beşiktaş.. 2 maç ceza Beşiktaş maçını onlar için Kadıköy'deki sezon açılışı kıvamına getiriyor.. Galatasaray karşısındaki Bursa gibi biraz şanssızlık bu deplasman takımı adına.. Fenerbahçe 4 büyükler içinde iskeleti en istikrarlı takım görünümünde.. Tandem ve orta sahada değişiklikler yok, hücum hattı ise tamamen değişmiş bir şekilde sezona başlayacaklar.. İkinci haftadaki Trabzon maçı geçen sezon sonundaki drama sonrasında bence şanssızlık.. O maçın muhtemel kaybı Aykut'u zor durumda bırakabilir.. Bunun dışında Galatasaray ve Beşiktaş'ı ilk yarıda içeride ağırlamaları kılıçların çok erken çekildiği sezon adına bence avantajları..

Beşiktaş ilk 5 hafta itibarıyla en rahat büyük.. Bucaspor deplasmanıyla başlamaları benim için ilgi çekici ama toplama takım konumundaki Buca deplasmanını ilk maçta atlatmaları sezon seyri anlamında avantajları olabilir.. Bülent Uygun'un fena görünmeyen yapılanması ilerleyen haftalarda Buca Arena'yı ligin zorlu deplasmanlarından birine çevirecektir.. Schuster'in deneysel çalışmalarını konu dışında bırakırsak ilk 4 haftada büyük kayıp yaşamaları zor görünüyor..

Trabzon ve Bursa'nın ilk 5 haftaları diğer takımlara göre daha dengeli.. Şampiyon yaptığı eklemelerden ne kadar verim alabileceğini ilk 6 haftada belli edecektir.. Galatasaray, Sivas ve Antep deplasmanlarına eklenen Buca ve Eskişehir maçları Bursa için ayırt edici olacak.. Trabzon ise eğer 2. haftadaki Fenerbahçe maçını kazanabilirse 6 hafta sonundaki lider adaylarımdan birisi.. Nispeten iyi başlıyorlar onlar da..

Bu sene blogda sıklıkla yer alacak olan Bucaspor'un ilk 6 haftası ise tam anlamıyla cehennem.. Beşiktaş'la başladıktan sonra ilk 6 hafta içinde Galatasaray ve Bursaspor'la oynayacaklar.. Bunun yanında Kasımpaşa deplasmanı ve Gençlerbirliği maçları da riskli görünüyor.. Bu 6 haftadan 7 puan çıkarabilirlerse büyük iş yaparlar.. Ben o barajı geçeceklerini düşünüyorum..

İlk yarıdaki maçlara tek takım yönünden baktığınızda çok zorlu bir ligin kapıda olduğu kağıt üstünde göze çarpıyor.. Ben son yılların en zorlu sezonlarından birinin, hatta en sağlamının kapıda olduğu düşüncesindeyim.. Puan ortalaması ve barajında düşmeler, zirve beşlisi içine sürpriz sızmalar daha ligin başından itibaren yaşanabilir.. Bu açıdan iyi yapılanma içinde olmayan ve işi hafife alan büyükler cezalandırılmaya adaylar ama bunu da sezon başlamadan analiz etmek zor.. Kaliteli transfer ışığında ligin kalite dozunda da artışlar bekleyen biri olarak heyecanlıyım.. El Clasico varken kendi ligini heyecanla izletmeyi başarması TSL için yeterli olacaktır ve o günler bence yakın..

Şimdi heyecanı derbiye çevirip geri sayımı bugünden itibaren başlatma zamanı..

3 YORUM:

the_Q dedi ki...

ya tt arena'daki galatasaray mfb maçının tam tarihi nedir bir bilginiz var mı?

Spooky dedi ki...

Sivas bence zorlu deplasman kategorisinden şimdilik bilinmeyen takıma, kapalı kutuya döndü. Mesut Bakkal kafasındaki oyunu oturtmaya çalışcaktır bu sürede Sivas zayıflayabilir.
Manisa'da çok oyuncu aldı, gönderdi...

Bursa maçının ardından Antep olması ilk aşamada çok zor geliyor kulağa ama Antep de geçen seneki teknik direktörünün anlayışından çok farklı bir yene dönmeye çalışacak. Kadroları iyi ama.

Buca maçı zor olacak ama uzun vadede düşme adayı olduğunu düşünüyorum.

Parma Maniac dedi ki...

the_Q, şimdi buldum 20 Mart'ta maç..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.