9 Tem 2010

Off-season'un Kaybedeni


NBA'in gelmiş geçmiş en başarılı yöneticilerinden biri olarak gördüğüm Donnie Walsh'un New York Knicks'te yaptığı temizliğe büyük bir yazı ayırmak lazım ama şu an için onlarda sadece hüzün var.. Çok uzun bir süredir LeBron odaklı bir yapılanma içine girdiler ve 2 maksimum kontrat verebilecekleri rahatlığa eriştikleri anda LeBron'dan gelen Miami kararıyla tamamen yalan oldular.. Ellerinde sadece 5 yıllığına 100 milyona bağlayacakları, saf bir oyun kurucu olmadan ne yapabileceği belirsiz, savunma özürlü Amar'e var ve bu büyük havuzdan yanına ekleyebilecekleri bir parça kalmadı.. Seneye Carmelo'nun kontratı doluyor ve opsiyonunu kullanmazsa serbest kalacak.. Muhtemelen yeni hedef o olur ama onunla ve Amare'yle nereye kadar kestirmek zor.. Lokavt hadisesi zaten bu senenin sonunda yapılacak bütün hamleleri bir süreliğine dondurabilir..

New York Knicks benim çok sevdiğim bir camiadır ve artık başarıya ulaşma zamanları bence gelmişti.. LeBron işini biraz palyaçoluğa çevirdiler, işin burası ayrı.. Ona çok odaklanmaları diğer oyunculara gerekli değeri ve zamanı ayırmalarını engellemiş de olabilir.. Ama sonuçta oyuncudan gelen ters bir salvoyla şu anda paralize olmuş bir durumda umutsuzlukla yeni sezonu bekliyorlar.. Böyle bir ortamda David Lee, en azından Amare'nin yanında tutulabilirdi ama o front court'la da savunma anlamında fezaya yolculuk başlardı.. Bütün planları bozulan Walsh'un ve D'Antoni'nin bu karmaşadan nasıl çıkacakları yeni sezonun en önemli konu maddelerinden biri olacak..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

gerçekten yazık oldu 2 sene hazırlandılar. işin garibi "giderse bi new york a gider" diyorlardı sonra bulls nets heat falan çıkıverdi..

lebron da gösterip vermedi resmen. yazık. 3-4 şampiyonluk kazanmasını isteyeceğim bir camiadır new york.

brk dedi ki...

şu anda durum kötü görünsede hala capleri boş ve sene ortasında kontratı çok kıymetli bi hale gelicek olan e.curry var ellerinde. 1-2 hamle ile seneye c.antohny i bekleyebilirler bence...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.