25 Tem 2010

Thierry Henry


Çocuğunu kaybetmiş gibi koşmak nedir sorusuna cevap olarak Thierry Henry tarafından verilmiş bir cevap ve bunun futbol sahalarındaki tezahürü.. Henry elbette sadece bu efsanevi sprintlerin adamı değildi ama oyunu en büyük gücü bu insan dışı fiziki özelliklerinden alıyordu.. Oyununu fiziği üzerine kuran oyuncuların 30 yaş sonrası ani düşüşlerine mükemmel bir örnektir Thierry de.. 27-28 yaşındayken 100 milyon pound muhabbetleri dönerken kontrat gereği oldukça ucuza yapılmış bir Barcelona transferi, sonrasında teknik özellikleriyle orada idare edişi, son uzay takımına katkısı ama en son olarak MLS'ye düşüş.. Şu yukarıdaki sprinti profesyonel atletizm seviyesi, akıl almaz bir şey.. Bir elle atılan gol geyiğine şu güzellikler unutulmasın benim dileğim o tabii.. 4-5 yıl öncesinin dünyada belki de en iyisi, düşüşü sonrasında ise Amerika Ligi oyuncusu.. 15-20 sene sonra eski videolarını açıp açıp bu oyundan ne forvetler geçmiş cümlelerinin içinde geçecek.. 2-3 yıl sonra gelsin, Arsenal'de söylediği malzemeciliği yapıp öyle bıraksın futbolu.. Sanıyorum hayır demeyecektir Profesör..

12 YORUM:

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Arsenal'deki oyunu, benim hayatımda izlediğim en iyi forvet performansıdır. Neden Barça'ya gitti, neden Arsenal'den ayrıldı bilemiyorum. MLS'i neden tercih ettiğini bilemediğim gibi.

Fakat Arsenal'deki Henry çok başka adamdı.

Back of the Post dedi ki...

İnanılmaz bir depar olmuş. Wallcot'unda böyle akılalmaz bir deparı vardı. Kesinlikle aynı kefeye koymuyorum tabi ama Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum'un dediği gibi vuruş tekniğiyle efsaneleşmiş birisinin bahsettiğin gibi inanılmaz fiziksel patlamalar yapmasına ancak şapka çıkartılır.

tolgaserdar dedi ki...

bir elle bu kadar itin bi tarafina sokulmasina anlam veremiyorum. Bence muthis driplingleri ve inanilmaz plaseleriyle efsanedir. Her zaman saygiyi da hakeder.

Avram dedi ki...

Of ya o gol nasil kacti sonunda yazik vallahi!

Adsız dedi ki...

video'nun linkini de paylaşabilir miyiz?
biz youtube'a giremeyenler de gorelim, bi kez daha saygı duyalım Henry'e.

Deep Red dedi ki...

Attığı golllerle en çok gol atan yabancı futbolcu kategorisinde en üstlerdeki yerini alıp Premier League tarihine geçen yıldızı yeniden Arsenal'de izlemeyi çok isterdim.. Oradan ayrıldıktan sonra eski havası kayboldu ama O hep Arsenal'deki futbolu ve golleriyle aklımda kalacak.

Adsız dedi ki...

Raul, Vieri ve Del Piero ile birlikte tarihin en abartılan futbolcular sıralamasında ilk 10'a girer.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız pardon unutmuşum link olayını..

http://www.youtube.com/watch?v=iWT7f_YI8t0

epsvl dedi ki...

Del Piero'ya laf yok adsız :)

Onun yaptığını (2006'da Juve'de kalmak) kaç tane futbocu yapardı bir düşünmek lazım..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çok net, izleyebildiğim en iyi forvet. En sevdiğim topçulardan. Fantastik gollerin adamı...

İstatistikleride inanılmazdır hani, sırf istatistikle efsane olanların futbol dünyası için konuşursak...

Parma Maniac dedi ki...

vakilinchuk, 2002/2003 sezonu: 24 gol, 23 asist :)

Ötesi yoktur bu alemde..

Adsız dedi ki...

bu adam en abartılan değil, en az abartılan 10 futbolcu listesibe girmesi gereken, en iyi olduğu dönemde dünyanın tartışmasız en iyisi olan, tarihin en iyi forvetlerinden, hele futbolcularından biri olarak hatırlanacak, premier lig tarihinin en iyi yabancısı seçilmiş bir futbol tanrısıdır. bu son noktadır.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.