3 Tem 2010

Steve Blake LA Lakers'ta


Dün çıkan dedikodu Mike Miller'a MLE verileceği yönündeydi ama üzerinden çok geçmeden yalanlandı ve akşam saatlerinde Steve Blake'in 4 yıllığına 16 milyon dolar karşılığında transfer edildiği haberi yayıldı..

Tercihim Mike Miller olurdu zira Derek Fisher'ın son 2 senede verdiği katkılar play-off'larda hala gücü olduğunu gösteriyor.. Bu sene play-off'larda ortalama 33 dakika süre aldı ve hemen hemen bütün serilerde bir şekilde damgayı vurdu.. Özellikle Boston serisinde saha avantajının geri alındığı 3. maç ve son maçta yaptıklarının yeri de çok ayrıydı.. Aynı geçen seneki Orlando 4. maçında yaptıkları gibi.. Derek Fisher böyle oynarken play-off'ta onun süresini kısmak kolay değil.. Ondan kalan 10-15 dakika için de harcanacak paranın önemli bir bölümünün 1 numaraya verilmesini ben mantıksız buluyordum.. Mike Miller süper şutör, iyi ribauntçu, çok iyi pasör ve rakibinin önünde kalabilen vasatın üstünde bir savunmacı.. Bu özellikleriyle harika bir 2-3 yedekleyicisi olacak, aynı zamanda rakibin rotasyonuna göre Kobe ve Lamar sahadayken 1 numaradan da süre alması mümkün olacaktı.. Ron Artest nasıl transferiyle takıma bir kademe atlattıysa Miller'ın da benzer bir etki yapabileceğini düşünüyordum ben..

Ama söylentiler yersiz çıktı ve Steve Blake kadroya katıldı.. 30 yaşında, çok iyi üçlükçü ve vasat-iyi arası savunmacı kimliğiyle takımın beklentilerine uyuyor.. Pas yeteneği de takımın ihtiyaçları için gayet yeterli seviyede.. Ceza şutlarını kesmesi ve rakibinin önünde kalabilmesi takımın ondan beklediği şeyler ve MLE'nin tamamını vermeden, yıllık 4 milyon dolara takıma katılması oldukça olumlu duruyor..

Bundan sonra yapılması gereken MLE'nin geri kalanıyla Raja Bell'i de guard-forvet yedekleyicisi olarak kadroya katmak.. Böylece iki önemli şutör ve savunmacıyı kadroya katmış olarak Miller'ın vereceği katkıdan fazlasına da sahip olabilir takım.. Bir tane de veteran savunmacı uzunu play-off'lar için mutlaka kadroya almak gerekiyor..

Millet off-season çılgınlığıyla uğraşadursun Lakers'ın ilk hamlesi oldukça yerinde..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

maryland'de çık
lgın attırırdı bize. steve nasıl olsaa 3'lkük sallar diye rahat maç seyrederdik, hey gidi hey...

zizou dedi ki...

4 yılda 16 milyon dolar... gayet iyi bir hamle yaptık gerçekten. Darko Milicic ve A.Johnson'a verilen absürt miktarda paralardan sonra korkuyordum. Ama Mitch baba yine harikalar yaratmış.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Mike Miller'i biz alacagiz o yuzden :P

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.