23 Tem 2010

Matt Barnes & Theo Ratliff


Millet birleşip şampiyonluk için harıl harıl çalışırken Lakers eksiklerini gidermeye çalışıyor.. Mike Miller dedikodusu çıktı, hemen yalanlandı ve birkaç gün içinde Steve Blake imzası gelerek 1 numarada özellikle normal sezonda ortaya çıkan kara delik dolduruldu.. Blake eklemesinden sonra iki eksik görünüyordu takımda.. Birincisi iyi bir 2-3 numara yedeği, ikincisiyse Bynum, Gasol ve Lamar üçlüsünün arkasını dolduracak savunmacı bir veteran.. Dün gece ikisini de bitirdi Lakers.. Özellikle 37 yaşındaki Ratliff'ten çok memnunum.. Zamanın All-Star'ı, 2 kez NBA'in ikinci savunma takımına giren ve 3 kez ligin blok kralı olan Theo'nun artık o günlerden çok uzak olduğunu bilmeyen yok.. Son 6 sezonda oynadığı müsabakalar 82 maçı zar zor geçiyor zaten ama ondan çok büyük şeyler bekleyen de yok.. Bazı maçlarda bulacağı 5-10 dakikalık süre içinde içeri penetre eden cevval kısaların ağzına 2 top sokması yeterlidir onu rotasyonda düşünen bir takım için.. Ratliff bunu hala yapabiliyor.. Zamanında birebir savunması da iyiydi bu vatandaşın ama artık o konuda performans beklemek de yersiz.. Önemli olan yardım savunmasında katkı yaparak takımın son 1-2 yılda kazanmaya başladığı savunmacı kimliğe katkı yapması.. Eğer sakatlık yaşamazsa faydalı olacaktır bu konuda.. Antlaşması 1 yıllık..

Matt Barnes ise 2 yıllığına 3.6 milyon dolarlık bir antlaşmayla takıma katılmış.. Daha fazlasını rahatlıkla bulabilecek bir oyuncuydu.. Ron Artest'ten kalan dakikaları alarak 3 numara savunmasını hep istim üzerinde tutacağı kesin ama 2 numarada Kobe'yi yedekleyecek mi, onun için şu aşamada bir şey söylemek zor.. Sezon içindeki performanslar üzerinden şekillenir bu durum büyük ihtimalle.. İlk etapta yine Sasha Vujacic üzerinden gidecek P-Jax.. Ama Sasha'nın kontağı kapatması durumunda arkanın sağlam olması da güzel.. Orlando'da aldığı 25 dakikaları Lakers'ta bulması kolay değil ama yıllık 1.8 aldığı takımda bu, çok da umrunda olmayacaktır.. Çabuk ayaklar, iyi atletizm ve hoş bir savunmaya eklenen vasat dolaylarındaki bir dış şut Lakers için yine yeterli görünüyor.. Bu bölge için piyasadaki iyi oyunculardan biri geldi takıma..

Steve Blake normal sezonda yedek başlayacak ama Fisher'dan daha fazla süre alacak 82 maç boyunca.. 1 numara dışında 3 ve 5 numaralara yapılan bu eklemeler takımın normal sezonu artık daha ciddiye alacağının bir göstergesi bence.. Lakers 2 senedir şampiyon ama dikkat çekici olan nokta iki seneyi de normal sezonda lig birincisi olarak bitiremedi.. Finalde önce Orlando sürprizi, arkasından Boston çıkışıyla iki finali de ev sahibi olarak oynadılar ki her zaman söylediğim gibi şampiyonluğun en büyük anahtarıdır bu NBA'de.. Bu sene Miami Heat 82 maç boyunca ligi forse etmeye çalışacak.. Lakers'ı geçmek için normal sezonu lider bitirmeleri gerektiğinin bence farkındalar.. Lakers'ın da bu transferler ışığında bazı şeylerin farkındalığını yaşıyor olması güzel bir şey.. Fisher'ın motorları soğuk tutması ve saçmalayan bench normal sezonda takımı çok etkiliyor.. Hem Blake, hem de bu iki eklemeyle yükselen bench bu sorunun önüne geçecektir.. Bu sezon sakatlık şanssızlığı olmazsa normal sezonu da forse eden bir Lakers bekliyorum..

6 YORUM:

siriusjames dedi ki...

Şu iki eklemeyle birlikte Heat ve Bulls'tan sonra offseasonın en kârlı takımı olarak Lakers'ı söyleyebiliriz bence.

Adsız dedi ki...

barnes'ın 2. senesi için oyuncu opsiyonu var. çok uygun bir ücrete, lakers gibi atletik oyuncusu sınırlı bir takımda katkı sağlayacaktır. yanlız raja bell gelse çok daha iyi olurdu. yine üçlük atabilecek bir adama ihtiyaç duyabilir lakers. blake ve vujacic'in şut isabetinde ne kadar verimli olacağı çok önemli.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız, ilk aşamada Raja Bell'i ben de daha çok istiyordum ama eklemeye Miami yönünden bakınca Barnes da fena durmuyor.. Bell önemli şutör ama Barnes'i olası bir Miami eşleşmesinde hem Artest'ten arda kalan dakikalarda LeBron'un başına salma şansı olacak takımın, hem de Wade'in önünde dikme ihtimali.. Barbes savunma için önemli atlet ve takımın fizik gücüne Bell'den daha iyi katkı yapacaktır.. Blake'in şut yönünden sorun yaşayacağını sanmıyorum, istikrarlı atıcıdır.. Vujacic'in kontağı kapatma ihtimali her zaman mevcut tabii ama o bile en paspas olduğu maçta 2 taneyi gönderebilen bir eleman.. Toplamda daha iyi oldu gibi Barnes..

Adsız dedi ki...

parma maniac

kesinlikle atletizm ve savunma yönünden dediğin gibi wade, lebron savunmasında çok iş yapacaktır. fiziki mücadeleden de kaçmayan bir isim. blake konusunda ise çok fazla izleme şansı bulmadığım için forumlarda biraz araştırma yaptım, en çok eleştirilen yönü olarak, maçın kritik dakikalarında çok etkisiz kalmasını göstermişler. gerçi oraları en iyi oynayan isimlerden birisi olan fisher var elde ama yine de biraz sıkıntı yaratabilir bu durum. vujacic'de bir zahmet kontrat senesinde birşeyle koysun ortaya. bu sene lakers'ı batıda zorlayabilecek takım yok gibi. özellikle yıllar sonra doğunun ciddi oranda güçlenmesinin de sonucu olarak lig liderliğini elde edebilir lakers ki nba finalinde saha avantajına sahip olmak çok değerli olacaktır.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız öyle bir sorun yaşarsa bile takımı çok etkileyeceğini sanmıyorum.. Zira play-off'larda Derek Fisher daha çok dakika alacaktır, çok kritik dakikalarda da sahada ağırlıkla Fisher olacak..

Çetin Cem dedi ki...

matt barnes müthiş transfer. çok beğenirdim zaten. kesinlikle büyük katkı yapacaktır.

theo ratliff içinse "o hala oynuyor muydu ya?" demek istiyorum :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.