8 Tem 2010

Lorik Cana Galatasaray'da


Takımın merkezinin ne kadar sorunlu olduğu, bütün transferlerin ilk etapta buraya yapılmasının elzem olması gibi hadiseler daha çok taze.. Sadece bu yönüyle bile bu saygıdeğer transfer hamlesinin önemi büyük Galatasaray adına.. İki iç arkası bir önlibero olarak da, 4-4-1-1'de supporter arkası iki süpürücü orta saha çifti tamamlama adına da bu stil bir gerçek önlibero Galatasaray'a lazımdı.. Hamleli, güçlü, tekniği savaşçılığı ve defansif kabiliyetlerine göre oldukça yeterli, Premier League'e bu sene transfer olmuş ve farklı bir lig yapısına rağmen dünyanın en iyi liginde uyum sorunu çekmeden takımının önemli oyuncularından biri haline gelmiş, Sunderland'in ünlü taraftarının sevgilisi bu oyuncuyu Mehmet Topal'dan 3 yaş büyük haliyle ve onun satışından gelen paranın daha azına transfer etmek muazzam görünüyor buradan.. 7 milyona Sunderland'e gidip başarılı olmuş bir oyuncunun bu bonservisle gelmesinin altında Üstünel yokken ne sihri olabilir ki?

Oyuncunun yapısı ve takım adına gerekliliği bellidir ve bunun üzerine sınırlı şey söyleyebilirsiniz.. Cana transferini değerli kılan gittiği her takımın ruhu olan ve kulüpleriyle aidiyet duygusuyla bir bağ kuran oyuncunun buralara uğruyor oluşu.. Bir alttaki Keita postunda belirttiğim gibi kişilik özellikleri yabancı transferinde çok değerlidir ve benim için zirvede yer alır.. Daha ilk maçında üstüne gelen rakibinin boğazına sarılan Lucas Neill bu yapısıyla kalbimde yer etti benim.. Herkesin fair-play anlayışı kendinedir tabii ama ben takım arkadaşlarını ezdirmeyen, maç içi münakaşalarda geri adım atmayan ve arkadaşlarını kollayan, pislik yapmadan her türlü kavganın içinde olan oyuncuları çok severim.. Sertliği oyun kuralları dışına çıkarsa cezası kesilir ama Neill gibi üstüne gelen rakiplerin daha çok üstüne giden yapısıyla Cana çok güzel bir transferdir ve Türkiye gibi zor bir lig için transferin başarılı olma ihtimali adına çok önemlidir..

Şimdi önüne en az 1, mümkünse 2 oyuncu daha ve Keita'nın ikamesi.. Gana dolayları hala çok güzel görünüyor.. Linderoth'un elde patlamasını unutmayıp çok büyük konuşmadan bu cuk seslerinin artarak devam etmesini umuyorum..

8 YORUM:

meker dedi ki...

abi peki gana dolaylarlarından diyosun. kwadwo olsa mükemmel olur tabi ama ondan ziyade annan'ın adı geçiyor. annan'ın transferi artık cana'dan sonra biraz anlamsız olmaz mı? sanki cana'nın transferinden sonra annan değil de biraz daha yumuşak bileklere sahip kwadwo, kallström gibi adamlar daha uygundur gibime geliyor benim.

Parma Maniac dedi ki...

meker Kwadwo mükemmel olur, en çok istediğim adamdır.. Zira yine 4-3-3 üzerinden devam edecekse takım o tarz bir adam da şarttır ama fiyatı DK sonrasında ne hale geldi onu şu anda bilmek mümkün değil.. Annan peşinde koşuluyor gibi ve Arda'nın ortaya geçme düşüncesi varsa Annan da değerlendirilebilir bence.. Cana gibi onun da topla oynama becerilerini vasatın üstünde buluyorum ben.. 4-3-3 devamsa yine Kwadwo + Annan da müthiş olur bence, isim özelinde değil stil bazında söylüyorum tabii bunu.. Annan da her türlü güzel gençtir yani ama bakalım neler olacak..

Adsız yorumunu yayınlamadım kusura bakma.. Bahsettiğin kişileri tanımıyorum, onlara yaptığın eleştirilerin yeri değil burası.. Başka mecralardan ulaşıp kendilerine iletebilirsin, bu blog değildir bunun yeri..

Mario Jardel dedi ki...

Gana dolaylarından asamoah gyan'ın da ismi dolanıyor..

antropoit dedi ki...

Şu saatten sonra Gyan'ı alabileceğimizi sanmıyorum . Bize bırakmazlar , bıraksalar dahi bize ağır gelir maliyeti . Öncelik orta saha olmalı zaten , bakalım zaman neler gösterecek ..
--
Bu arada Cana gerçekten enfes oldu be .

Sinan Yılmaz dedi ki...

Neskeens de lig sonu röportajında, adamlar bizimkileri dövüyor bizimkiler onlara sarılıyor, öpüyor bu böyle olmaz demişti. Sertliğe sertlikle karşılık vermek gerektiğinin altını çok kalın çizmişti. Neill sonrası Cana bu açıdan da güzel. Galatasaray Cana ile birlikte güzel ama pısırıklık derecesindeki yumuşak oyununu biraz daha dirençlendirecektir.

brk dedi ki...

bu adam beşiktaş-marsilya maçında arkadaşının formasını düzeltiyordu. bize takımla böyle kaynaşmış oyuncular gerek ve inanıyorum ki caa elanonunda yükünü azaltık daha efektif olmasını sağlayacak. iyi transfer umarız gerisi gelir...
ama ben hala 1 türk oyuncu almamız gerektiğini düşünüyorum. sonuçta 6 yabancı ilk11 oynacak ve 5 türk her hafta sahada olmalı. sabri,h.balta ve arda. diğerleri hala soru işare benim gözümde...

Parma Maniac dedi ki...

Galatasaray'ın gerçekten ruhu olan oyunculara dönme durumu mevcut olabilir ki her zaman söylediğim gibi benim en sevdiğim oyuncular da bu aidiyet duygusuyla beslenen oyunculardır.. Neeskens de böyle bir adamdı ve Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünü görmüş olma ihtimalleri var.. Her ne kadar Keita'nın gidişi bunu biraz yalanlasa da Keita bu işi daha kontrolsüz ve kısmen aptalca yapan bir oyuncuydu..

Gana hadisesine gelince Asamoah Gyan çok iyi topçu ama Baros yanında sistem tek forvet üzerinden ilerlerse sıkıntı yaratabilir.. Ben Annan, Kwadwo ve özellikle Keita'nın gidişi sonrasında Ayew üzerinden ilerlenebileceğini düşünüyorum ama tabii yükselen fiyatlar bu oyuncuların bazılarını imkansız kılıyor olabilir..

CaRtMaNtR dedi ki...

Madem Gana üzerinden gidiyoruz hem fiziken Ortada en uçtaki adam olmayı kıvırabilcek hemde dış forvet olarak fena iş çıkarmayan Prince Tagoe'de değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Annan yada Kwadwo gerçekten çok güzel olur ama bir Gökhan İnler olsa hepsinden enfes olur ki Kwadwo'dan çok çok daha maliyetli olacağını düşünümüyorum peşine düşülürse.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.