22 Tem 2010

Joe Cole & Liverpool


Joe Cole'un adının geçtiği her yerde, West Ham altyapısı ürünlerinden, nesildaşı Michael Carrick'in adını anmadan geçemiyorum blogda.. Joe Cole daha ön plandaydı İngiltere için büyük farklılık olan yetenekleriyle ama Michael Carrick'in hem ülke ekolüne uygun tarzı, hem de o pozisyonu yüceltecek oyunculardan biri olarak görülmesi daha umut vadeden bir oyuncu olarak değerlendirilmesini sağlıyordu çeşitli çevrelerde.. İkisi de çok iyi oyuncu oldu ama Carrick daha çok savunmaya yönelerek iyi bir merkez oyuncusu oldu.. Joe Cole ise büyük yeteneklerini çok farklı pozisyonlarda kullanabilen bir oyuncu haline geldi ama onun da önüne sakatlıklar ve istikrar sorunu çıktı..

Bu ikisinin ilişkisi bu bağlamda Diego ve Robinho ikilisine de benzer.. İkisi daha Santos'ta oynarken orayı çok iyi takip eden bir arkadaşım Robinho'nun spektakülerliğinin onu öne çıkardığını ama Diego'nun muazzam zekasıyla daha değerli olduğunu söylerdi.. Robinho çok daha büyük kulüplerde oynadı ama beklenen etkinin çok uzağında kaldı.. Diego ise pozisyon bazlı dezavantajlarına rağmen çok üst sınıfa çıkamadı ama kalitesini belli etti.. Öngörünün doğruluğu/yanlışlığı adına fikir belirtecek bir durum yok ortada ama Joe Cole'un her haberinde önce Carrick, arkasından bu Brezilyalılar istemsiz bir şekilde aklıma düşüyor benim..

Cole, Liverpool'la imzaladı ve uzun süredir sıkıntılı görünen sol kenar için takıma çok uyacağını tahmin etmek zor değil.. Arsenal dedikoduları çıktığında yine aynı bölgede benzer bir oyuğa sahip takımda, Arsene Wenger'in sağ ayaklı sol açık oyuncusu fetişine uygun bir şekilde bu dedikoduların geçerlilik ihtimalini artırıyordu ama olmadı.. Bu sene İngiltere'de bir kenardan gelerek sıkışan ve tekdüze bir hale dönen milli takımda farklılık yaratmasını bekliyordum ama Capello düşünmedi, sakatlık sonrası da belki etkilidir tercihlerde.. Şimdi o rolü bu sefer merkezdeki Gerrard'la Liverpool'da yapmaya çalışacak.. Kuyt'ı biraz daha kaleye yaklaştırabilecek Joe Cole'la Liverpool çok güzel transfer yaptı.. Büyük kalçalarla eşsiz yeteneği dışında top saklamanın da üstadı olan bu elemanın İngiltere gibi bir memlekette bu profile ulaşması çok büyük bir olaydır.. Dileğim Jack Wilshere'in kendisinin açtığı yoldan ilerlemesi ve uzun vadede İngiltere'de yaratıcı merkez/açık oyuncularını ortaya çıkarması..

Pool'a hayırlı olsun güzel 10 numara..

2 YORUM:

dreamilan dedi ki...

Harry Kewell'ın Liverpool'a verdiğinden biraz hallicesini verip birkaç yıl içinde de Westham'da bırakır herhalde futbolu..

Adsız dedi ki...

iyi oldu.

owen hala unitedta mı?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.