9 Tem 2010

Impossible Mission: Miami Heat


Pat Riley öyle çakal bir yönetici, öyle muazzam bir fırsat yaratıcı ki yaz sezonu gelmeden önce Wade'i kaybetme ve sıfırı tüketme tehlikesiyle karşı karşıya olan takım Temmuz ayından Wade, LeBron ve Bosh üçlüsüyle çıktı..

İlk aşamada büyük sürpriz.. Bu üçlünün, özellikle Wade ve LeBron'un Miami'de ya da New York'ta bir araya gelme dedikoduları Haziran ayında yapılıyordu ama imkansız bir görevdi benim gözümde.. Oyuncuların girdiği yol buysa diyecek bir şey yok.. LeBron çok tepki toplar bu seçim üzerinden.. İlk aşamada da şampiyon olduğu Miami'de kalarak yanına iki yıldız getiren Dwyane Wade off-season'ın kazananıdır.. Ama bundan sonra ne olacağını görmek için önce oyuncuların sahaya inmesi ve oluşacak rol dağılımına bakmak gerekecek..

Pat Riley takımın coach'luğuna geri dönecektir, böyle fırsatları kaçırmaz zira.. Zaten bu tip 3 yıldızı bir arada tutarak doğru rollerle oynatmayı da Spoelstra'dan bekleyemezsiniz, gereksiz risk olur.. Taraftar ilk etapta Wade'i elbette takımın lideri olarak görecek ama LeBron bunu ele geçirebilecek mi, hatta böyle bir düşüncesi olacak mı onu kestirmek zor.. Bu takım iki başlı bir takım olacak orası belli.. Ama mutlaka bir oyuncu bir adım öne çıkacaktır, doğanın kanunu budur.. Ben şu anda bu ismin kim olacağını merak ediyorum..

LeBron açısından olay tamamen egoları geride bıraktığının kanıtı.. Kendisi için sevindirici bir gelişme olarak da kabul edilebilir.. Zor bir karara imza attı ve bunun geliş biçimi hoş değildi.. Ben son gelişmelerden sonra Cleveland'da kalışının iyice öne çıktığını düşünmeye başlamıştım.. Canlı yayının New York dolaylarında yapılması ve LeBron'un Miami'deki tatil rezervasyonunu da büyük oyunun bir parçası olarak görüyordum.. Keza ESPN'in dün çıkan Miami Heat kesinleşti gibi haberlerini de.. Bunların bir hedef şaşırtma olarak canlı yayında epik bir Cleveland konuşmasıyla sonlanacağını düşünmüştüm ve bu açıdan sürpriz daha büyük oldu..

Şimdi yanlarına kimler gelecek ve 7-8 kişilik rotasyon çekirdeği nasıl oluşacak onu görmek lazım.. Bu üçlü birçok yıldız veteranın ağzının suyunu akıtmaya başlamıştır ondan eminim.. Pat Riley dengeli bir şekilde eklemelerine devam edecektir.. İki süper delici ama vasat dolaylarındaki şutörün beraberliğinin nereye gideceğini kestirmek güç.. Bu yaz ikisinin de Riley tarafından statik şut konusunda deliler gibi çalıştırılacağını düşünüyorum.. Bunun yanında pota altına hacimli bir savunmacı ve oyun kurucu için de hem ayakları sağlam, hem de iyi şutör bir oyuncu bulmaları gerekecek.. İki oyuncunun da ortalamaları çok düşecek ve Wade'in önderliğinde bir araya gelerek yaptıkları sohbetlerde bunu illa ki düşünmüşlerdir.. Bu kadar gençken böyle pragmatist bir yola girdilerse kendileri üzerindeki negatif sonuçları da elbette göz önüne alınmıştır.. Bunlar da oyuncular adına olumlu bence.. Chris Bosh Toronto'daki rahatlığından sonra burada ne kadar top kullanabilecek, bu oyuncuların 30, 27 ve 24 dolaylarındaki ortalamaları nereye kadar düşecek bunları takip etmek yeni sezon için çok zevkli olacak..

Lakers gözlüğünü takarak ayrı bir değerlendirme yapmak gerekirse açıkçası içten içe bu 3 oyuncunun bir araya gelmesini istiyordum.. Kobe geçen ay 5. şampiyonluğunu kazanarak çok yüksek bir mertebeye çıktı ama basamakları artırması ve daha büyük sınıflar atlaması için daha özel şeyler yapması gerek ve bunlar aslında çoğunlukla elinizde değildir, biraz şans işidir.. Şimdi o şans 24'ün ayağına kadar geldi ve Kobe'nin de elleri şimdiden ovuşturmaya başladığını düşünüyorum ben.. Bu oyunculara karşı bir üstünlük kurabilirse zaten oyunun en özel oyuncularından biriyken iyice boyut değiştirme ve farklı muhabbetlerin içine girme fırsatı bulacak ve bu fırsat onun için 32 yaşındayken oldukça önemli bir fırsattır..

Phil Jackson'da da bu Miami'nin farklı etkiler yaratması muhtemel.. P-Jax bu sene son diyorsa gerçekten öyledir ama Pat Riley'nin başa geldiği böyle bir Miami'ye karşı başarılı bir sezon geçirirse kararını gözden geçirme fırsatı bulabilir ki Lakers buradan da avantaj çıkarır.. Pau-Bosh, Artest-LeBron ve Kobe-Wade şeklindeki savunma match up'larıyla bu çekirdek üçlüye gayet iyi cevap verebilecek yapıya sahip takım.. Bundan sonrası Miami'li gençlerin sahadaki rollerini görüp onun üzerinden gitmektir.. Ki bütün NBA de 4 ay boyunca bunu bekleyecek..

Kobe ve Pau'ya karşı yeni üç silahşörler.. Beklemesi bile keyifli olacak..

14 YORUM:

Adsız dedi ki...

eger wade lebrondan daha cok one cikarsa,lebron buna ne kadar katlanabilecek,sampiyon olsalar dahi wade mvp olup lebron onun golgesinde kalirsa ne olacak,bu onu tatmin eder mi?

Parma Maniac dedi ki...

Tatmin edeceğini düşünüyor olmalı adsız.. Aksi takdirde böyle bir risk alınmaz..

Adsız dedi ki...

hidayet'in adı geçiyor lakers için?

Parma Maniac dedi ki...

Toronto neden yapsın ki o takası? Cap boşaltma desen değil, alacağı oyuncular oyuncu değil.. Bosh da gitmişken takımın liderliğini yapmasını istiyorlar.. Sanmıyorum ben..

brk dedi ki...

lebran'a uyuz oluyordum. yancı olarak gidince miami'ye daha da uyuz oldum:)iyiki newyork'a gelmedi artık sene carmeloyu bekleriz biz de:)

Çetin Cem dedi ki...

wade'i çok seven bir adam olarak "iyi oldu, lebron'a kazanmayı biraz öğretebilir" diyorum gıcık gıcık :)

takvim belli olsun da, lakers-heat ve heat @cavs maçlarının tarihlerini işaretleyelim hemen. çok çok özel görüntüler içerecektir o karşılaşmalar...

Adsız dedi ki...

Yazılıp çizilenler 2007 yazında Boston için yazılanlara benziyor-sizin şahsınızda değil. Ama sonuçta düşülen yanılgı 2008 yazındakininde ötesinde olacak, 1 şampiyonlukla bitmez bu hikaye. İşin imkansız kısmını gerçekleştiren Miami, veteran minimumlarıyla, kalan azda olsa yerlerine gerekli eklemeleri yapacaktır, işin kolay kısmı bu. Lakers'a ve diğer takımlara yazık oldu.

Adsız dedi ki...

bu miami nba'in en cok korunan takimida olucak,insalar iyice nefret edebilir,lebron zaten steps filan takmiyor ,wade'inde inanilmaz bir super yildiz korumasi var,cok asiri kolay fauller caliniyor.james aslinda bir kumar oynadi eger lakersla finalde karsilasip kaybederlerse kobenin adi jordanin yanına yazilir.

Adsız dedi ki...

Hidayet eğer Lakers'a gelirse-ki bence de çok düşük bir ihtimal- Toronto ve Orlando'da aldığı süreleri alması çok zor. P-Jax'in ona 2 veya 3 numarada yer açabilmesi için ya Gasol'ü 5 numaraya çekmesi ya da Artest'in sürelerini kısması gerekecek çünkü..

Adsız dedi ki...

wade'in bu düzende sayı atmaktan ziyade oyun kurmaya odaklanacağını düşünüyorum. malum wade önceki yıllarda sayı zorlamak adına kendini yerden yere vurmaktan çok sakatlık yaşamıştı. en azından normal sezonda kendini çok fazla zorlamayacaktır sakatlık riskini düşünerek. bence bu sene çok farklı bir yönünü izleyeceğiz d-wade'in.

Shareef dedi ki...

Lebron'un konuşmasınan ben tiksindim. diyorki önemli olan Lebron James'in mutluluğu ego o derece ki kendinden başka biri gibi bahsediyor.. Psikiyatrik bozukluk sınırında. Wade olması gerekşrken bu takımın lideri mutlaka ama mutlaka lebron kendi olmak isteyecektir. Ve bence bu sene değilse bile 2 yıl içerisinde 40 galibiyet civarında alır. Bu arada bosh'da ezilip gider, zaten ezik kendisi :D bu kadar çamurdan sonra Lakers'ı tuttuğum anlaşılmıştır heralde :D

Adsız dedi ki...

inanılmaz bir takım bu. en az 5 kupa garanti. yok şöyle olurlar yok böyle olurlar bunlar çoktan hesap edilmiştir bu nba tarihinde görülmemiş karar verilmeden önce..

hido da lakers a gider umarım.

Adsız dedi ki...

Yan kalbim yan.

Parma hocam katılıyorum.
Kobe için giderayak mükemmel bir fırsat bu.
Giderayak dediysem lafın gelişi

Lakers bu 3 lüye cevap verebilecek güçte tek tek ele alırsak...

Artest ve Bynum'da biter olar.Bynum playoff larda ayaklarını yere sağlam basarsa sağlam tokatlar...

Bosh bu sezon çok düşücektir ve dominant uzun sıfatından çıkacaktır.

Lebron ve Wade arasında bir ego çatışması beklemiyorum.
Wade adamdır.James bu çatışma beklentisinin farkında olarak işler yapacaktır

Riley'e rağmen çok büyük hayal kırıklığı bekliyorum özellikle ilk 5 maçta 3 mağlubiyet gelir :)

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Yahu herkes de Lakers-Heat finali oynatmis.

Doguda daha Celtics var agalar, playoff'lar ayri bir kulturdur...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.