5 Tem 2010

Gooden & Amir & Warrick & Salmons


Büyük lokmaları yutanlar daha tamamen belli olmadan yan parçalar yavaş yavaş yerini buluyor.. Ortaya çıkan şey ilk aşamada bir transfer hovardalığı.. Bunlar gerçekleşiyorken takım sahiplerinin inandırıcılığı da büyük ölçüde azalıyor..

Drew Gooden'a verilen 5 yıllık 32 milyon dolar oyuncunun istatistiklerine bakınca her zaman normal görünür.. Zira ortalamanın bir hayli üstünde bir rebocu, aynı zamanda skor kapasitesi vasatın üstünde olan bir adamdır.. Ama oyununa baktığınızda başka hiçbir şey göremezsiniz.. Lige girdiğinde umut vadeden bir forvetken geldiği nokta tamamen tembellikten besleniyor ve zayıf savunması Bucks gibi savunmacı bir takım için sorun olmaya namzet.. Oyuncu şu anda 30 yaşında ve kontrat 5 yıllık. 2-3 yıl içinde MLE değeri üzerinden bile overpaid olacak, bence fiyasko bir seçim.. Ersan İlyasova için de pek olumlu durmuyor gelişi..

Yine Bucks'ın yaptığı John Salmons hamlesiyse bence makul.. Kontrat 5 yıllık 40 milyon dolar ve Salmons'un bu parayı hak ettiğini düşünüyorum.. Chicago'da rol dağılımı oyuncuyu geri plana atmış ve oldukça kötü bir sezon başlangıcı yapmıştı.. Milwaukee Bucks'a geçtikten sonra hem rakamları, hem de takıma verdiği katkı yükseldi.. Milwaukee Salmons'la ilk 17 maçının 15'ini kazandı ve takımın sezonun en özel performanslarından birini vermesinde çok büyük pay sahibi oldu.. Başka bir takımda yine kendini bilmez bir yönetici tarafından maksimum verilse çok da şaşırılmayacak bir seçim olurdu bu ortamda.. Yıllık 8 milyona bağlanmasını 2010 çılgınlığı içinde hem performans stabilizasyonu, hem de oyuncunun nitelikleri bakımından çok mantıklı buluyorum..

***

Amir Johnson'un Toronto'da alacağı 5 yıllık 34 milyon doları açıklayacak bir argüman NBA içinde bence mevcut değil.. 23 yaşındaki gelişimi sınırlı oyuncunun bu paraları nasıl aldığını tahmin etmek zor.. Rakamları vasat, vadettiği büyük bir özellik bence yok.. Amir Johnson çok küçümsenecek bir oyuncu değil, mücadele gücü kifayetsiz Toronto savunmacıları içinde çok değerli de görünebilir ama karşılığı yıllık 7 milyon mu olmalıdır? Hedo'ya verdikleri 10 milyondan sonra overpaid naraları atan kendini bilmez Toronto seyircisinin şu anda ne düşündüğünü merak ediyorum ben..

***

Hakim Warrick içlerinde en düşük meblağa imza atan oyuncu ve gittiği takım da muhtemelen verdiği para ölçüsünde memnun kalacak.. Atletizmi ve vasat yüzü potaya dönük oyunu dışında hiçbir özelliği olmayan Hakim'in tam Nash kalemi olduğunu söylemek için Steve Kerr olmaya gerek yok.. Çift haneli skorlara Phoenix temposu içinde çok rahat giden Warrick'ten maçların belirli bölümlerinde mutlaka yararlanacaklardır.. Süresinin uzaması ise gelecek sene için takıma zarar verecek unsurların başında gelir, neyse ki Alvin Gentry bunun ayırdını olabildiğince iyi yapabilecek bir basketbol beyni..

3 YORUM:

Sheed dedi ki...

salmons hamlesi bence de tek başına çok anlaşılmaz değil, 5 çarpı 8 de makul gözüküyor.. ama bu sefer de "ha demek ki salmons'la devam edilmeyecek" diye bi ölçüde anlamlandırdığım maggette imzası elimde kalıyor..

amir'e söyleyecek sözüm yok.. eleman için de kötü, o kontratın gölgesinde yaptığı güzel işler de hor görülmeye devam edecek..

gooden'ın da 3 yıl sonra 'waive' edilmesini bekliyorum, çünkü adonal foyle'a 29 yaşında 6 yıl-42 milyon bağlayan golden state'i hatırlattı bana.. onlar 3 sene dayanabilmiş, sonra eleman GS'den aldığı paranın yanında esas ederi olan vet. min. ile orlando'ya geçmişti.. iş disiplini açısından çok farklı değiller..

Parma Maniac dedi ki...

Doğru diyorsun cemşit, işin Maggette boyutu da var Milwaukee'de ama Redd'e güvenemedikleri için 2-3 numara için bence o da makul..

mert dedi ki...

aslında rudy gay'in kontratınada değinmek lazım öyle bir oyuncuya maksimum kontrat verildiği için bunlar kadar saçma bir olay. Yine de tabii gooden ve amir johnson kontratlarına anlam verilmesi hiçbir şekilde mümkün değil bence

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.