24 Tem 2010

Fenerbahçe Formaları 2010/2011





Forma ve merchandising hadisesinin Türkiye'deki öncüsünde değişen bir şey yok.. Geçen sene 3 formaya düştükten sonra bu sene tekrar 4'e dönüş yapmışlar.. Genelde biri atıl kalıyor 4 formalı sezonların ama daha önce defalarca denenmiş bir durum olarak kulüplere zararı yok..

Çubuklu formaları yine çok küçük farklarla aynen devam.. Adidas'ın bu seneki tasarımında kolda oluşan parçalar bütün formalarda can sıkacak bence.. Oradaki farklılık formanın ahengini bozan tek unsur bana göre..

Galatasaray'ın iki sene önceki turunculu kreasyonunu yazarken Fenerbahçe'den ilerleyen dönemde gelecek yeşilin şaşırtmaması gerektiğini söylemiştim.. 2 sene içinde onlar da renkleri karıştırıp piyasaya sürdüler.. Fotoğrafta armadan bir parça var gibi görünüyor, olmasa bence daha güzel olurdu.. Ama yeşilin tonu gayet güzel görünüyor.. Takımın genetik kodlarına gayet uygun Brezilya uyumuyla en güzel pazarlayacakları forma büyük ihtimalle bu olacak..

Beyaz forma çok sade ve güzel.. Aynısını kırmızı çizgilerle Galatasaray'a isterim.. Mavi forma ise içlerinde en zayıf bulduğum.. Ama mavinin tonuyla çok beğenen illa olacaktır.. En atıl kalan formaları da bu olur muhtemelen..

Yiğit Şardan'la bu pazarda hareketlenen Galatasaray için daha birkaç gün var.. 2 senedir süper pazarlanmaya başlayan ama geçen sezon mor formanın kurtardığı kreasyonu kurulan sitede çılgınlar gibi bekliyor taraftar.. Umutların fos çıkmaması dileğiyle..

Fenerbahçe Formaları 2008/2009
Fenerbahçe Formaları 2009/2010

13 YORUM:

Adsız dedi ki...

şu yeşilin nesi güzel tardini, yapma gözünü seveyim.

Parma Maniac dedi ki...

Çirkin olan tarafı? Tonu iyi görünüyor, tek eksik ortadaki şekil bana kalırsa.. Bir de belki çizgiler beyaz olarak kullanılabilirdi.. Galatasaray'ın turuncusu kadar mantıklı bir seçim bence yeşil, Rijkaard başa geldiğinde biz devam ettirmedik ortaya çıkan Hollanda rüzgarıyla ama Fener'in içinde her zaman daim olan Brezilya kodlarından da güç alıyor.. Düşünce iyi ama Fenerbahçe çok tutucudur renkler konusunda.. Eğer öyle bir tutuculuğa maruz kalmazsa en çok satanlardan olur.. Bizim mor forma da beğenilmemişti en başta, sonra fark attı diğerlerine.. Gerçi o kreasyon feci zayıftı orası ayrı..

Unknown dedi ki...

Bence de yeşil çok kötü olmuş, hani en az bizim somon kadar kötü. Mavi ise en çok rağbet gören forma olacaktır bence.

Unknown dedi ki...

Galatasarayın yeni sezondaki muhtemel formalarından biri olan Somon forması şortu ve tozlukları ile tam anlamıyla mükemmel.Bakmayalım medyanın pembe deyip aşağılamaya çalıştığına bence son yıllarda piyasaya sürülecek en güzel forma olacak

Adsız dedi ki...

mavi forma kaleci forması.

Anoz dedi ki...

adsiz arkadas mavi forma kaleci formasi degil, kaleci formasi lacivert var...! Ben beyaz formayi cok begendim, bir GS taraftari olarak, ve mavi formanin icinde biraz "mor" tonu var gibi :)

Oylum Tanış dedi ki...

ilk cümleye takıldım, ki doğru bi tespit olmadığını düşünüyorum. işin ticari kısmında fenerbahçe'nina tılımları yaptığı doğrudur. ve hatta 4-5 yıl öncesinde fenerium ve galatasaray store karşılaştırmaları komik bulunuyordu kimi çevrelerce. 10larca da yazı yazılmıştı hattaç ama artık öyle bir gelir farkı kalmadı, galatasaray store çok daha fazla (halen yeterli değil) ürün sunuyor tüketiciye, ve şubelerini genişletiyor. Kurulumlarında ise yanlış hatırlamıyorsam fenerium 2000'de galatasaray store'sa 2001'de ilk şubelerini açtılar.

işin forma boyutunda o şaşalı yıldız transferleriyle dilegetirilen forma satışından bonservisi çıkarıyoruz hikayeleri bugün bile havada durur. o dönemde fenerbahçe'nin daha fazla forma sattığı da doğrudur ama şimdilerde olay tam tersi. ve halen de tüm kulüpler yetersiz. başı galatasaray çekiyor ama yetmiyor malesef.

formaları çeşitli renklere bürüyüp sunma fikri de yeni olmamasına rağmen pazarlama stratejisi olarak yeni denilebilir. turuncu forma örneğindeki gibi. burda öncü galatasaray oluyor. kimilerinin hoşuna gitmese de renk seçimleri durum budur.

Parma Maniac dedi ki...

Oylum önce derken geçmiş sezonlardan bahsediyorum zaten daha çok.. Galatasaray'ın Polat döneminden itibaren bu farkı çok kapattığını, hatta öne geçmeyi hedefleyen hamleler yaptığını kabul ediyorum ama bu iş Türkiye'de bir yere geldiyse başlatan Fenerbahçe'dir benim gözümde.. Klasik formaya sadakatları bile çok farklı bir yerde durur, Galatasaray'ı bu konuda bir yere getiren de onlardır belki.. Galatasaray kaç yıldır parçalı yapıyor düzenli, Fenerbahçe kaç yıldır çubuklusunu çıkarıyor bu bile önemli bir cevap olur bu konuda.. Keza iç sahada da kesinlikle daha düzenli giyiyorlar, bizim gibi 17 maçın önemli bölümüne farklı formalarla çıkmıyorlar..

Adam dedi ki...

Kaç sezondur sayıklayıp durduğum yeşil forma çıktı nihayet. Acayip mutlu oldum. Birkaç tane almak lazım. Mavi de çok güzel olmuş bu arada.

Adsız dedi ki...

yeşil formanın uzunca bir süre kullanılacağını sanmıyorum. fenerbahçeli yöneticilerden biri (kiğılı mıydı?) bu formanın şampiyonlar liginde gruplar geçildiği halde kullanılacağını söyledi yanlış duymadıysam. ligde kullanılacak olanlar mavi, beyaz ve klasik çubuklu sanırım.

Çetin Cem dedi ki...

mavi forma biraz chelsea'yi anımsatıyor ama bence çok güzel. (adidas'ın formalarında chelsea-liverpool-bayern örneğindeki gibi bir "benzerlik" oluyor zaten) asıl bomba yeşil de nefis bence. geçen seneki mor menekşe olayına misilleme olarak "yine yeşillendi fındık dalları" falan diye beste üretebiliriz galatasaray olarak, ama nasıl olsa yine yenileceğimiz için besteye falan kasmaya gerek yok :P

ekşi sözlük notu: galatasaraylıyım.

Arkhe dedi ki...

Aslında çubukluda önemli bir değişim var. Çubukların arkada devam etmesi çok güzel olmuş.

Yeşil forma da iki rengin karışımından çok armadaki palamutun rengi olarak kabul ediliyor ve birkaç senedir forumlarda çok talep ediliyordu.

Alican Dikici dedi ki...

Bir klasik olan çubuklumuzu ne hale getirmişler. "O kol ne öyle?" demezler mi...

Alternatif formalarımızı da pek beğenemedim malesef. Mavinin tonunun biraz daha koyu bekliyordum. Ama yeşile oranla daha "giyilebilir." Yeşil rengini genel olarak sevmemem beğenmememin ana sebebi olsa gerek.

Bu sezonun beğendiğim tek forması beyaz. Şık ve sade. Hakikaten göze hoş geliyor. Bunu almayı düşünüyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.