19 Tem 2010

Big Three


Sırtına Chosen One dövmesi yaptırıp, NBA'e adım attığı günden sonra benzer sayısız açıklama yapan biri için şu fotoğraf çok önemli bir adımdır ve bunun eleştirisi tek yönlü olabilir.. Sevmiyor musun LeBron'un kendini beğenmiş tavırlarını? Onun şişirilmiş bir balon olduğunu mu düşünüyorsun? O zaman Wade'in takımına gidişini, onun arkasında kalma tasarrufunu ve bu pozu eleştirme hakkı olmaz bir insanın.. En fazla söylediğim doğru çıktı dersin ama bunu oldukça erken fark eden (ki burada fark etmek var mı hala bilmiyorum ben) LeBron'u, egosunu bir kenara bıraktığı için tebrik edersin.. Ama hem kendini beğenmiş, hem de şu poz çok acınası diyorsa biri bence ortada bir yanlış var ve o yanlış yapan kişi LeBron değil..

Fotoğraf ve poz gerçekten komik.. Ben hala LeBron'daki değişime saygı duymaya devam ediyorum.. Bunun bu kadar köşeli bir dönüş olması altının doldurulamama ihtimalini de elbette beraberinde getiriyor ama şu anda Miami Heat'te sorun yok.. Rollerin oluşması sonrasında sahada ortaya çıkan şeyden sonra elbette yeniden konuşulacak bunlar.. Şimdilik fotoğraftaki gibi 'efendi' Wade hala off-season'un en büyük kazananı..

5 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Fotoğrafın gerçekliği videolarla sabit, ama ben ilk gördüğümde Lebron'u montajla eklemişler zannetmiştim. O değil, bu nasıl zoraki bir gülümsemedir...

Neyse, belli bir dönem bu gencolar yüzükleri toplar. Aksine şaşırırım. Ne kadar süreceğini göreceğiz.

Adsız dedi ki...

LeBron James'in hiçbir zaman Michael Jordan veya o seviyedike oyuncularla kıyas edilemeyeceğinin belgesi bu fotoğraf. Yahu bu şekilde 10 tane şampiyonluk kazansa ne olacak?

Tabi burada bir yıkım da var benim görebildiğim. Murat Murathanoğlu yazısında "Kendini kral ilan eden birisi için en zor an kral olma vasıflarına sahip olmadığını anladığı andır." diyor. Gerçekten de seçilmiş olandan görev adamına düşmeyi kabullenmek epey zor bir durum olsa gerek. Bunu egolarını aşmış diyerek de kolayca açıklayamazsınız bence.

Parma Maniac dedi ki...

Böyle 10 tane şampiyonluk kazansalar ne olacak yakıştırmaları bence saçma.. Bırak 10 taneyi, bir threepeat'i çaksınlar kimse hatırlamaz bunları.. Hele şöyle 1-2 efsanevi play-off serisi, maç kazandıran basket, finalde çok büyük performanslar sonrası bu tartışmalar o dakika biter bence..

Adsız dedi ki...

Ama Jordan'la ve hatta Kobe'yle bile kıyas edilemeyecek. Lakers 2000'lerin başında threepeat'i çaktı da ne oldu? Kobe, Shaq olmasa bunları yapamazdı deniliyordu genellikle. O zamanlarda da birçok iyi performans sergilemişti Kobe. Ama özellikle son iki sezondaki performansıyla Kobe en üst seviyedeki oyuncularla değerlendiriliyor benim gördüğüm. Bu onun önderliğinde bir takım çünkü.

Evet üç kere de beş kere de üst üste şampiyon olsalar bile bu kategoride değerlendirilmesi çok çok çok zor LeBron'un. Bence tabii. Ha nolur sponsorlardan, şurdan burdan deli gibi para kazanır o ayrı konu. Başarılı da olur o da ayrı konu. Ben olmaz demiyorum ki.

Parma Maniac dedi ki...

İşte ben Kobe'ye karşı o yaklaşımın da yanlış olduğunu düşünüyorum zaten.. İlk 3 şampiyonluğunda da çok dominanttır Kobe, belki blogda da değiniriz buna ileride.. ShaQ'ın küçük bir adımla önde olması o şampiyonlukların değerini düşürmemeli Kobe adına..

MJ ve Kobe'yle kıyaslanmak ayrı, bunu 7-8 sene sonra değerlendirmek gerekir ama evet dediğin gibi olabilir o konuda.. Ama önemli olmadığını düşünüyor demek ki LeBron.. Çünkü artık onlarla kıyaslanma şansı zaten kalmamıştı.. LeBron, Kobe'den 6 yaş küçük ama arada 5 şampiyonluk farkı var.. Tek adam olarak bu farkı kapatması bence çok zordu, o da böyle bir yola gidip bir anda 5-6 tane kazanmayı düşündü belki de.. Başarılı olup olamayacağına dair de bir şey söylemek mümkün değil zaten, özellikle bu sene işleri çok zor mesela..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.