14 Tem 2010

Ashley Cole & Real Madrid


Dünya Iker Casillas'ın Ashley Cole'la ilgili yaptığı açıklamayı konuşadursun, Jose Mourinho'nun takıma gelir gelmez Maicon'u yanında getirmesinin beklendiği Real'de, bence çok doğru bir şekilde sol beke adam bakması bu işin dengeli ve doğru tarafı.. Sergio Ramos zaten halihazırda dünyanın en iyi 5 sağ bekinden birisi ve onu daha iyisiyle upgrade etmenin çok büyük anlamı yok.. Tabii oyuncu satılmayacaksa! Maicon'u Real'e yazanların elinde Ramos'un stopere geçmesi vardı ki Dünya Kupası'nın en driplingçi oyuncusu ünvanını bekten kazanan Ramos'a böyle bir profil kaybı yaşattırmanın fazla alemi yok.. Ne kadar şahane bir bekse Ramos, o kadar vasat bir stoper ve benim de kendisine uzun süre ısınamamamda stoper geçmişi etkili olmuştur..

Ramos'u bekte bırakıp eldeki parayı sorunlu sol bek için harcamak, hatta kalanıyla tandemi de yenilemek Real Madrid için doğru reçete olarak görünüyor.. Maicon o bölgenin en iyisi olabilir ama ben Ramos'la aralarında büyük farklar görmüyorum.. Üstüne Ramos'un Real'in ruhu olma yolunda en önde gelen oyunculardan biri olması da hadisenin ayrı tarafı.. Ashley Cole benim için bir bek nedir sorusuna verilen tek cevaptır.. "Stoper bek" ve "hücumcu bek" gibi kavramların fazlalaştığı bu günlerde her bekin Cole profilinde olması tek dileğimdir ama maalesef mümkün olmuyor bu.. İngilizlerin ülke dışına çıkması her zaman belli bir riski beraberinde getirir ama söz konusu Cole ise bu risk alınabilir.. Ramos - Cole müthiş bir dengeyi beraberinde getirerek Real için güzellikler vadediyor, önümüzdeki günlerde Casillas'ın ağzından düşürdüğü baklanın ne kadar gerçek olduğunu anlayacağız..

7 YORUM:

siriusjames dedi ki...

Piyasada sıkıntısı çekilen solbekler içerisinde en iyisi benim için Ashley Cole. Son iki senedeki iki Barcelona maçını iki senedir sol beklerin(Drenthe ve Marcelo) kaçırdığı karşı karşıya pozisyonlarla kaybeden Real Madrid için de mükemmel bir ekleme olur. Senin deyiminle cuk oturur diyorum...

mre dedi ki...

Elinde 8'lik sağ bek varken 9'luk almak yerine, 5'lik sol bek bölgesine 9'luk sol bek almak matematiksel olarak da, futbol mantığıyla da yapılması gerekendir :)))

Ineffable dedi ki...

A.Cole Madrid'in sorunlu soluna mükemmel takviye ama Chelsea onu bırakır mı?Bırakırsa kaça bırakır(R.Madrid bu sorun olmaz).Önünde büyük ihtimal Di Maria oynar iyi bir ikili olurlar o kanatta.Marcelo ya da Drenthe'den birisinide köyüne geri yollarlar artık.Maicon gelirse mutheşem olur bende Ramos stoperde daha başarılı olur çünkü geçen sene Madrid genellikle golleri defansın arasına atılan toplardan yedi.Pepe zaten yoktu , Albiol ve Garay'da ağır kaldılar bu bölgede Ramos çabukluğuyla bu sorunu giderir , tabi Maicon'a bağlı hepsi...Maicon'da gelirse cuk sesleri artar Madrid sokaklarında...

Adsız dedi ki...

Marcelo ya da Drenthe'den yetersizmi sanki. geçen yıl marcelo
iyiydi. yedek olarak arbeloa da var.

alessandro del piero dedi ki...

cole için dediklerinin daha fazlasını utd'daki haliyle evra için düşünüyorum ben de.. şu tip adamların bir gün galatasaray'da oynayabileceği hayalini kurmaya da devam ediyorum tabi..

Parma Maniac dedi ki...

Adsız Marcelo geçen sene önde kullanıldı, bek için düşünüleceğini sanmıyorum.. Drenthe'nin Real'e transferinden farklı beklentilerim vardı benim, çok da kötü oynadığına inanmıyorum ama Mourinho daha garanti bir yol tercih edecektir..

alessandro, Evra denge bakımından biraz daha hücuma dayalı ama bence de pozisyonunun en iyisi dünyada.. Yıllardır gerçek bek göremiyor Galatasaray, ilerleyen senelerde inşallah..

apaç dedi ki...

elde ramos mu var? daniel alves'i alacaksın. alves mi var? paraya kıyıp maicon'u getireceksin? maicon'dan daha iyisi mi çıktı? direkt peşine düşeceksin.

budur olması gereken. çünkü büyük takımlar, bekleri kadar konuşur. üstad da bunun son derece bilincinde olsa gerek ki, yerinde istek ve eylemlerle yoluna devam ediyor.

2010-2011 la liga şampiyonluğu şimdiden hayırlı olsun kral. yuvana hoşgeldin!

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.