27 Nis 2009

Bucaspor Bank Asya 1. Ligi'nde


Dünün en güzel haberlerinden biriydi benim için Bucaspor'un 1. Lig'e yükselmesi.. Daha önce Bucaspor sevgisinden bahsedip Bank Asya yolundaki serüvenden bahsedeceğimi söylemiştim.. Biraz maçları izleyememe kaynaklı, biraz da Yükselme Grubu'na iyi giriş sonrasında takımın gidişatını bozmaktan korkmak nedeniyle arkadan takibe devam ettik Fırtınaları.. Gelinen nokta 10 takımlı Yükselme Grubu'nda, ligin bitimine 3 hafta kala 3. sırada bulunan Tarsus İdman Yurdu'na atılan 10 puanlık fark ve Bank Asya kapılarının ardına kadar açılması.. Ozan İpek kaybından sonra bu kadar dominant bir performans geleceğini tahmin etmiyordum takımdan ama gruplarda gösterilen biz bu ligin çok üstündeyiz imajı Yükselme Grubu'nda da sürdü ve Ozan'ın gidişine rağmen Mehmet Batdal, Yılmaz Özlem, Veli Kızılkaya, Erman Özcan gibi oyuncular sayesinde çok rahat bir şekilde geldi bir üst lig.. Yeni TV'yi takip edemiyoruz buradan, dolayısıyla Bucaspor'u bu tarihinin en başarılı sezonunda izleme şansına sahip olamadık.. İzmir'e gidip Evka Stadı'nda bu takımı canlı izlememek de en büyüğünden ayıbımdır benim.. Gelecek senelerde temizlemek gerekiyor.. Eskişehirspor'dan tanıdığımız Kemal Kılıç hoca da bu üstün takımın yaratılmasında çok büyük bir paya sahiptir.. İzleyenlerden duyduklarımız hep bu yönde.. Birkaç sene önce 1. Lig, düzenli takip ettiğim, müthiş çekişmesiyle birçok Süper Lig maçından daha efsane maçları barındıran çok güzel bir organizasyondu.. Bucaspor'un gelecek seneden itibaren burada oynayacak olması da benim için müthiş bir motivasyon olacak.. Gelecek seneden itibaren maç yayınlarına bir şekilde erişip her hafta Bucaspor maçlarına da yer vermeye çalışacağım burada.. Uzaktan gönül borcumuzu en azından bu şekilde yerine getirebiliriz.. Umuyorum İzmir'de birkaç maçı da çıplak gözle izleme şansına sahip olurum.. Bundan sonrası Mehmet Batdal ve diğer iyi oyuncuların Bank Asya'nın sağlamları tarafından yağma edilip edilmemesine ve Bucaspor yönetiminin bu yatırımınlarına devam edip etmemesine bağlı biraz da.. Gönül ister ki Bucaspor Bank Asya'nın da en güçlü takımlarından biri olarak İzmir temsilciliğini diğer takımlarla paylaşsın ve İzmir'in Süper Lig'deki eksikliğini gidermede yardımcı olsun.. Bunun için önce burada tutunmak, daha sonra da kademe kademe yükselmek gerekiyor ki en az 6-7 senelik bir süreç demektir bu.. Her şeyi yeniden yapılandırmanın zamanıdır Buca'da..

İzmir Futbolu için Bucaspor misyonunu yerine getirmiştir.. Bundan sonrası play-off oynamak için Altay ve Karşıyaka'nın var gücüyle mücadele etmeleri.. Altay'ın play-off garanti, çok küçük de olsa doğrudan çıkma şansı devam ediyor.. Karşıyaka'nın durumuysa kritik.. İkisinin birden play-off'a kalması %50 ihtimalle bir İzmir takımının Süper Lig göreceği anlamına geliyor.. Bu da yeterince heyecan uyandırıyor şu anda İzmirli'lerde..

2 YORUM:

Gala's dedi ki...

izmir futbolunda gelişme olduğu gerçek. ozanın gidişinden sonra düşüş başlar demiştim ama çıktılar bile. umarım 2. çıkanda zafer biryol lu altan aksoylu mersin olur.

Hüseyin A. dedi ki...

sizinde bu konulara eğildiğinizi görmek beni sevindiriyor Emre Hocam :))

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.