30 Nis 2009

WSC 2009 Yarı Final


Mark Allen 13-11 Ryan Day

John Higgins 13-12 Mark Selby

Shaun Murphy 13-11 Stephen Hendry

Neil Robertson 13-8 Stephen Maguire

İlk 3 maçta patladık yine.. İlk turdan sonra patır patır patlatıyor zaten bu turnuva.. Yalan olan ilk 3 maç da çok zorlu geçti.. Mark Allen'ı biraz fazla hafife almışız.. Öncesinde bana hiçbir parlaklık gösterememişti ama gençliği üzerinden gelişimini takdir etmek gerek.. Maçını izleyemedim ama Day'den çok daha iyi oynadığı söyleniyor.. John Higgins 2. turdan sonra yine decider'da kazandı.. Ki Selby önde gitti hep.. Higgins'in son seansın son oyunlarında oynadığı oyun üstün kalitenin de üstünde.. Snooker'ın zirvesini gösterdi.. Maçtan sonra Mark Selby'nin ne kadar mükemmel bir oyuncu olduğunu ve yendiği için ne kadar mutlu olduğunu söylemiş Higgins.. Eklediği bir başka şeyse ilginç.. Bu maçın kariyerinin en iyi galibiyeti olduğunu iddia etmiş Higgins.. Bundan sonra Higgins'i durdurmak zor olacak.. Shaun Murphy ikinci turdan sonra yine yalan etti beni.. Kaliteli bir maçtı Stephen Hendry'yle yaptıkları.. Ama Murphy hakikaten çok formda.. Bir başka formda olan isim Neil Robertson.. İlk turlardaki maçlarını izleyince bu turnuvada bir başka snooker oynadığını görebiliyordunuz zaten.. İki numaralı seribaşı Maguire önünde favori olacak bir oyun gösteriyor bu sene.. Ki gayet rahat geçti İskoç'u..

Mark Allen - John Higgins

Shaun Murphy - Neil Robertson


John Higgins Mark Allen'a hele bir soluklan evladım, bu kadar yeter diyecektir yarı finalde.. Çok kesin final favorisidir Higgins.. Diğer maç için bir tarafı seçmek çok zor.. Ama yanardönerlik yapmamak uğruna Murphy karşısındaki duruşumu Avustralyalı'nın formu üzerinden sürdüreceğim.. Akla yakın olan Murphy gibi görünüyor tabii ama olsun.. Bu maçın 21-22 frame'den önce sonuçlanacağını sanmıyorum.. (Edit: 25 frame oynansaydı böyle olurdu tabii, son cümle kayıtlardan çıksın)

3 YORUM:

rıza yaşar dedi ki...

yarı final maçları 25 değil 33 frame üzerinden oynanıyor. 21 22 frame derken bunu gözardı ettin sanırım.

Parma Maniac dedi ki...

Oo evet, teşekkürler düzeltme için..

Sheed dedi ki...

iki yarı final de çok çekişmeli geçti, higgins-allen maçının özellikle ilk seans sonrası bu kadar uzamasını beklemiyordum açıkçası.. higgins'te mental bi düşme olması normaldir tabi, iki tane çok stresli maç kazanarak geldi, hele o çeyrek final..

yine de yarı final özelinde bakacak olursak murphy daha formda gözüküyor bana.. bunda higgins'in allen'ı fazla iplememesi de pay sahibi olabilir tabi o başlangıç sonrası.. ama benim favorim murphy..

sen allen'ı pek tutmuyorsun sanırım ama o da, jamie cope da çok güzel ışıklar vermeye devam ettiler bu turnuvada.. bakalım nasıl ilerleyecekler kariyerlerinde?

final preview bekleyen bi grup da var yani senden.. "azız ama varız" :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.