14 Nis 2009

,

Chelsea 4-4 Liverpool


90 dakikaya bakınca skorun hakkını vermeyen bir oyun ve tempo vardı sahada.. İlk 4 golün 3'ünde kaleci satışları gelince takımların dengesi de bozuldu.. İlk yarıda Essien ve Ballack'ı fazla defansa yaklaştıran ve kenarları çalıştıramayan bir Chelsea.. Gerrard'sın beklenmedik bir Liverpool baskısı.. Chelsea'nin ortadaki 3'üne Gerrard'ın olmadığı bir 11'de Lucas değişikliği ve Benayoun ekiyle bir 4'lü yaratıp cevap vermeye çalışan bir Benitez.. Cech ilk golü içeri almasa skorun 2-0 olmayacağının garantisi var mı? Liverpool yok der gibi oynadı 45 dakikayı.. Kalou ve Malouda'nın yokları oynadığı anda Anelka'nın 35'te oyuna girişi zamanlama ve taktiksel yönden önemliydi.. Maç sonu için Hiddink'in hanesine bir artı olarak konmalı o değişiklik.. İlk yarıda son düdük için bir 10-15 dakika daha olsaydı 3 rahat gelirdi sanki..

Anelka'nın oyuna girişiyle Drogba orta sahaya daha yakın oynama ve top alış-verişine girme şansı yakaladı.. Chelsea'nin orta saha dengesini kurmasında önemli etkenlerden biriydi bu.. Peki Chelsea'nin daha dengeli oynarken attığı Reina hediyesi gollere ne diyeceğiz? Birincisi zaten doğum günü hediyesi gibiydi.. İkinci goldeki 4 kişilik baraj ve çıkması gereken top ayrı bir güzellik oldu Chelsea'ye.. Ivanovic'in yaşadığı 1-2 hamle gecikmelerinde içten bir adam çıkartıp sol tarafa Riera ve Babel ikilisinden birini alması beklenendi Benitez'den.. Babel'in yine girmemesi şaşırtmadı beni tabii.. İkinci değişikliğin Benayoun yerine Babel'le forveti çiftlemek olmasını beklerdim.. Torres - N'gog değişikliği geldi.. Peki o değişiklik olmasa acaba 3-2'den sonra 4-3 gelir miydi? Dirk Kuyt oralara girer miydi yine? Akıl almayacak işler oldu yine sahada ama EPL'nin kralları arasında olan maçlarda bunları sık yaşıyoruz.. Bu gece hiçbir Chelsea taraftarı rahat uyuyamayacak.. İçerde 3-1 kaybettikten sonra ancak bir CL Master bu kadar diretebilirdi.. Şampiyonluk yarışında bu maç bozulan moralleri biraz olsun toplar..

Maçın adamı bence girdikten sonraki rolüyle Anelka.. Pool'a takımca helal olsun.. Son sözüm Uğur Önver'e.. 2 gün önce ilk defa Star'da Futbolig'te derbi sonrası yorumlarını gördüğümde korkmuştum.. Bu geceden sonra çok önemli bir soru cevap buldu sanıyorum.. Ertem Şener'den kötüsü de oluyormuş, evet.. Maçı bırakıp başka bir şeyi anlatması, sallamaları, ulusal bir kanala uymayan argovari yaklaşımları, 3-2'de Pool'un işini bitirip 4-3'te geri getirmeleri.. Star yetkilileri başka bir işte görevlendirmeli bence kendisini..

4 YORUM:

Svetlin dedi ki...

reina baraj yaptırmıyor çok net.

hatırlayanlar olursa ilk yarıda da lampard bi pozisyonda barajın direği kapatmasın köşeden az kalsın atıyordu golü. ikinci goldeki baraj o kadar hatalı değildi ama yine de reina topu gördüğünde iş işten geçmişti yani.

bir de bir kez daha gördük ki hiddink > benitez. kalou'nun olmadığını görünce anelka'yı hemen alınca işleri değiştirdi. diğer tarafta da benitez spikerin deyimiyle babel'le sohbet ediyordu yani. yazık oluyor babel'e.

Adsız dedi ki...

Son zamanlarda ne zaman bir maç açsam gol oluyor. ilk yarı geldim pool seviniyor. ikinci yarı açtım maviler ayakta. Aynı şeyler ilk maçta da olmuştu. Bu muazzam gücümü kontrol etmeyi öğrenip iddaaya yüklü girecem:)

apaç dedi ki...

liverpool, kısıtlı kadrosuyla iyi işler yaptı.

'anadolu'nun yükselen değeri' ödülünü, hiç düşünmeden veriyorum kendilerine.

ynwa dedi ki...

içeride 3-1 yenildiğin maçın rövanşında bundan daha iyisi yapılamazdı, benitez ne kadar büyük bir taktisyen olduğunu bir kez daha gösterdi. stamford bridge'de ilk yarının topla oynama oranı bir ara 35-65 gibi birşeydi ki inanılmaz. maç tek kale oynandı resmen koca bir devre. bence maçın özeti; lampard'ın goluyle 4-4 olduğu esnada hiddink'in yüzündeki endişe ifadesidir.

reina bana göre liverpool kariyerinin en kötü maçını çıkardı, cech ise sadece ilk golde değil maç boyunca kötüydü, hiç güven vermedi kalede, özellikle kenar toplarında. son zamanlarda epey kötü goller yiyor. yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası eski cech olmadığı bence çok açık.

bana göre benitez'in maçtaki tek hatası, daha doğrusu maç öncesi diyim, hyypia'yi oynatmamasıdır. son 5 sezonda yaklaşık 20 tane liverpool - chelsea maçı izlemiş biri olarak söyleyebilirimki carra, agger ve skrtel üçlüsünün drogba ile fizik olarak başetme şansı yok. hiç bir zaman da olmadı. bu maçta da iki stoperi birden çok zor durumlara düşürdü ki hiç şaşırmadım, bana göre hyypia ile başlamalıydı.

bir söz de drogba'ya; futbolculuğuna diyecek tek bir şey yok, nitekim dün skrtel'i resmen cebinde taşıdı ama o fizikle kendini bu kadar yerden yere atması bence çok sakil duruyor.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.