4 Nis 2009

China Open 2009 Final


Peter Ebdon 5-1 Stephen Hendry

Stuart Pettman 5-2 Graeme Dott

Shaun Murphy 0-5 Ryan Day

John Higgins 5-4 Ronnie O'Sullivan

Erken finalden başlayalım.. John Higgins decider'da geçti Ronnie'yi.. Arada 4 frame'i izleyemedim ilk seanstan sonra ve son frame'e yetişebildim.. Çok abuk bir hatayla kaybetti Roket.. Siyaha denediği kesme rahatlıkla sokabileceği ama sağ orta cebe gidecek pembeye göre de oldukça zor bir toptu.. Kendine güvenin kurbanı oldu Ronnie.. Maçın tekrarını izleyince gördüm ki bu hataları önceki frame'lerde de yapmış.. İlk maçlardaki konsantrasyon yoktu Ronnie'de.. Buna rağmen maçın decider'a gitmesinin nedeniyse Higgins'in de pek iyi bir gününde olmamasıydi.. Ki Roket'ten sonra bu oyunda en sevdiğim adam olarak çok da üzülmedim kazanmasına..

Stuart Pettman sihri bu turda da devam etti.. 34 yaşında oynanan ilk çeyrek finalden sonra ilk yarı final de bu turnuvada nasip oldu Pettman'a.. Tipiyle zaten eskilerde kalan bu abinin gösterdiği ani gelişim hakikaten takdire şayan.. İlk seansta Dott'a frame vermeyip 4-0 öne geçtikten sonra 5-1 kazandı Pettman ve bir ilki daha başardı..

Ebdon artık misyonunu tamamlamış Hendry'yi rahat geçmiş.. Bu adamın istikrar abideliği de müthiş.. Hemen hemen her turnuvada üst turları rahat görüyor bu adam.. Defansif oyununun insanı zaman zaman sinir etmesi de beyefendiliğiyle nötrleniyor ve tekrar sempatiye dönüyor snooker masası üzerinde.. Ryan Day'in Shaun Murphy'ye halka takması da sürpriz.. Yetenekli gençlerden biri Day ama böyle bir galibiyet tabii beklenen bir şey değildi.. Yine de önceki turlardaki birçok maça göre Day'in yeteneği ve vizyonuyla o çapta bir sürpriz yaratmadı bende..

Yarı final maçları da bugün oynandı..

Peter Ebdon 6-1 Stuart Pettman

Ryan Day 4-6 John Higgins

Yarı finallerde beklenen sonuçlar var.. Pettman acaba finali de görür mü soruları sorulmaya başlanmıştı açıkçası.. Bazı turnuvalar böyle oyuncuların turnuvası olur snooker'da ve genelde finale kadar da gider bu oyuncular.. Ama ters bir oyuncu geldi Pettman'a yarı finalde.. Peter Ebdon anlayışıyla bu tarz form adamlarının aklını alabilecek bir oyuncuydu ve maçtan önce yine favorimdi benim.. Çok rahat götürdü Pettman'ı.. Aralıklarla takip etme şansım oldu maçı.. Pettman'ın bazı vuruşlar buraya kadar nasıl geldi dedirtti ama ilk yarı finalin heyecanına vermek gerek bunları.. Açık ara turnuvanın en başarılı oyuncusu olmayı başardı..

John Higgins ise Ryan Day karşısında 3-1 geriye düşmesine rağmen 6-4 kazanmış mücadeleyi.. Güzel bir geri dönüş olmuş, izlemek gerekiyordu.. Finalde Ebdon'la Higgins'in mücadelesi ilk etapta iyi snooker beyefendisinin kapışması.. Kesin bir şey söylemek zor ama sıkı çalışma ve profesyonelliğin snooker'daki en büyük temsilcilerinde John Higgins bariz yeteneğiyle biraz daha öne çıkıyor.. Çıkacak hiçbir sonucun şaşırtmayacağı maçlardan biri bu.. Zevkli olacak izlemek..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.