27 Nis 2009

Ersun Yanal istifa etti


Sivas maçından sonra Trabzon kaynaklı basın organlarında seneye Yanal'la devam edilmeyeceğine dair haberler çıkmıştı.. İş ciddiymiş ki az önce istifa etmiş Ersun Yanal.. Gayet güzel bir takımı yine batırmayı başaran Trabzon camiasını tebrik ediyorum.. Eminim sezon başlamadan önce bu takımın şampiyonluğa oynayacağını hepsi biliyordu.. Zannediyorum tek aday olarak görüyorlardı ki kendilerini, şu anki durum müthiş bir başarısızlık olarak göründü gözlerine.. Sene başında şu duruma geleceklerini söyleseler çoğu göbek atardı ama çaktırmayın.. Yanal güzelim kadroya yazık etti..

Türkiye'de lige iyi girmek, beklenenin üstüne çıkmak suçtur.. Kapasitenin üzerinde işler yaparsanız doğal bir şekilde o kapasitenin sınırlarına, form durumları nedeniyle daha altına düştüğünüz anda bunun dezavantajını görürsünüz.. Beklenmeyeni yapmayacaksınız Türkiye'de.. Yaparsanız Ersun Yanal'ın yaşadıklarını yaşarsınız.. Bir anda şampiyonluk havasına soktuğunuz yönetim kurulundan, başkandan kaybedilen puanlardan sonra "bunu hocaya sorun" kepazeliklerini duyarsınız.. Fenerbahçe ve Galatasaray dağılmışken, daha küçük bir bütçeyle sene boyunca onlardan daha derli toplu, sistemli, sağlam bir futbol oynarsınız ama umrunda olmaz kimsenin.. Sivasspor bu sene 5-6 milyon euroluk kadrosuyla yaptıklarıyla büyük ders vermiştir büyüklere ama onların yaptıkları Trabzonspor'un daha büyük mali güce sahip bir takım olarak daha başarısız olmasını küçültmez.. Trabzonspor son 10-15 yılda gördüğüm en iyi takımının altına kendi camiasıyla dinamiti koymuş, sonunda Yanal'ın istifasına neden olmuşlardır.. Takımına kendi evindeki mücadelelerde bu kadar zarar veren tribünlerin olduğu bir şehirde bu istifa da garip gelmiyor bana ama kaçan fırsatlar olur, o kadar..

Yok mudur Yanal'ın yanlışları? Olmayan hoca yok.. Gökhan Ünal'a 6.5-7 milyon euro verilmesinin nedeni Yanal mıdır bilmiyorum.. Eğer öyleyse çok büyük hatadır bu, geçmişte Recep Mamur Gökhan Ünal'la ilgili ortalığı birbirine katarken oyuncunun değeriyle ilgili yazmıştım zaten.. Devre arasında yapılan Alanzinho transferi de oyuncunun performansıyla ne yazık ki doğrulanmadı.. Ersun Yanal o pazarda yanlış yapmazdı ama Alanzinho'nun şu ana kadarki performansı atışın karavana olduğu yönünde.. Zirve hedefi olan bir takımın sezon ortası transfer yapması doğru mudur? Bu da cevabı hiçbir zaman verilemeyecek sorulardan biri.. Yeni gelen oyuncunun sistemi bozduğu sık söylenen bir cümledir.. Bazı hocaların sırf bu nedenle devre arası transfere karşı olduğu da bilinir.. 4-3-3'ün solundaki adam yokluğunda Umut Bulut'u oynatmak durumunda kalan bir takımın alabileceği bir riskti bu.. Bunun dışında global futbolun en olgun ve klas sistemini büyük bir yürekle Türkiye'ye uyarlamışsınız, bu kadar hücumcu takımla büyük hedeflere gidilmez eleştirilerinden ders alıp sistemi biraz daha savunma odaklı, dengeli bir hale getirmişsiniz, kapasitesiz ve geniş olmayan bir kadrodan iyi verim almışsınız.. Buna bakmaz kimse.. Liderliğe çıkıp insanların ağzına bir parmak bal çaldın mı düşmeyeceksin oradan.. Düşersen her türlü şeyi söylerler, dayanamazsın istifa edersin böyle..

Yazık olmuştur Ersun Yanal'a.. Salihlispor'la başlayıp Denizlispor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği'yle devam eden süreçte her zaman büyük bir sevgi besledim Yanal'a.. Milli Takım döneminde başkalarının sözlerine göre iş yapmasıyla kızdım.. Trabzon'daki olgun sistemiyle tekrar sempati duydum.. Trabzonspor'da yaptıklarının karşılığı bu olmamalıydı.. Michael Skibbe'yle büyük bir fırsatı kaçıran Galatasaray'ın bir benzeri Trabzonspor'un başına gelmiştir.. Son bir öznel yargı ekleyeyim yazının sonuna, bu Ersun Yanal bu Galatasaray'ın başına gelsin, seneye Galatasaray açık ara yapar.. Sonra da ağlayıp durur tüm Trabzon.. Bu gelişim içindeki Yanal bu meslekte işsiz kalmaz ama bu Trabzonspor kimi bulur da o çok istediği şampiyonluğa gider, orası bir hayli meçhul..

30 YORUM:

Unknown dedi ki...

Parma çok güzel yaptın yazdın yazıyı velakin bizim Theo ile tartışmalar alakasız bir yerde kaldı tam da bu konuyla alakalı napsak copy paste mi yapsak :)

Parma Maniac dedi ki...

Tamam Ata taşıyalım o zaman :)

Theotheo demiş ki:

ersun yanal'ı gönderme saçmalığına biraz değinelim.(-tardininin izniyle-)

sene başında bu kadar harcama yapan fenerbahçe dışında bir takım yok gibi görünüyor. sadri şener başkan tertemiz bir insan, ersun yanal'ı göndermedi devam etti. ve her istediğini yaptı aldı.

ersun yanal'ın kendi kurduğu takımı yetersiz görmesi ve devre arasında trabzosnpor gibi bir kulübün zaten bütçesini iyice aşmış olan transfer harcamalarına bir yenisi daha eklendi. alanzinho alındı. sadri başkan sonuna kadar arkasında durdu ersun yanal'ın.

ligtv'ye verdiği bir röportajdan alıntı.
*
teknik direktör kovmak çok kolay, yanına çağırırsın iki dakika seninle çalışmak istemiyoruz dersin olur biter.
*

böyle bir adam sadri şener.

gel gelelim ersun yanal, kendini kovdurmak için neler yaptı?

aldığı puanın rakiplere göre normal olduğu ancak, genel lig ortalamalarına göre çok çok düşük olduğu gerçeği ortada. hadi bunu bi nebze örtelim.

gökhan ünal transferi 6 milyon 250 bin euro.

alanzinho: 4 milyon euro(sivas maçında 28.dakikada oyundan aldığı adam)

diğer transferleri saymıyorum gelmek istediğim nokta şu.

6 milyon euro'ya forvet alıyorsun, ki orada 5 milyon euroya mehmet yıldız dururken. hala hüseyin çimşirle oynuyorsun.

transfer konusunda yaptığı affedilemez hatalarda hemfikiriz sanırım.

hadi transferde hata yapılır diyelim tamamda.

yahu bu takım sene başından beri bir maç top oynadımı? çok açık soruyorum. bir maç söyleyin trabzonspor top oynadı.

yok.

siz ersun yanal'ın yıllık ne kadar ücret aldığını biliyor muydunuz? hadi bu da bonus olsun.


Ata İsmet Özçelik demiş ki:

Öncelikle şunu söyleyeyim. Trabzon doğrudur uzun aradan sonra çok para harcadı transfere. Gökhan Ünal transferi çok yanlış diyemem zira Mehmet Yıldız'ın Trabzon'a gitmek isteyeceğini pek sanmıyorum zaten şampiyonluğa oynayan bir takımda oynadığı için gitse gitse 3 büyüklerden birine gidecekti. Bunun dışında Egemen,Song,Giray, Cale gibi transferlere yanlış diyemem.

Alanzinho evet gereksiz bir transfer oldu ama transferin tüm yükünü hele ücretini TD'ye yüklemek çok doğru olmaz. Gökhan Ünal'a 6.25 vermemek yönetimin sorumluluğunda pazarlığını ona göre yapmalı bence.

Kadro kalitesine gelirsek evet bir Sivasspor'dan kaliteli bir kadrosu var TS'nin ama yine de şampiyon olmaya yeterli değil. Şu kendi sahalarındaki anlamsız puan kayıpları olmasaydı şu an durum farklı olabilirdi aslında. Misal Yusuf transferini yapabilseler birçok şey farklı olabilirdi. Hangi maçta futbol oynadı demişsiniz de FB maçında oynadıkları belki de FB'nin yıllardır kendi evinde ezildiği bir maçtan bahsedebiliriz misal.

Ersun'u eleştirirken Trabzon şehrinin şampiyonluğa bakış açısına da bakmak lazım. Evet Ersun hatalar yaptı ama iyi kötü bir iskelet kurdu, takımı tanıyor. Şu muhakkak ki Trabzon'u yerli bir hoca kalkındıramaz. Gelecek yabancı hocaya da gösterecekleri sabır ortada, eğer kulüpler başarı yakalamak istiyorsa 1-2 senede bir TD değiştirmemeyi artık öğrenmeliler. Yoksa Trabzon gene önceki senelerdeki gibi 5.6.lık arasında gider gelir.



Theotheo demiş ki:

aşağı yukarı aynı şeyleri söylemişiz aslında.

ersun yanal'ın gönderilmesinin "saçmalık" olması senin dediklerine göre mümkün değil.

sadri şener'in ersun yanal'a transfer konusunda tam yetki verdiğini de biliyoruz.

şampiyon olup olmama mesele değil, asıl mesele takımın verdiği umut. ortada umut yok. ziya doğan ne oynattıysa, ondan farklı birşey denemiyor ersun yanal. bir sistem kurdu bunu oturtuyor lafı olabilir. ancak o sistem ileriye ışık veriyor mu onu tartışalım.

bu kadar dar kadroyu nasıl kurdun, yattara gibi düzensiz bir oyuncuyu nasıl tutuyorsun, hüseyin çimşir şampiyonluğa oynayan bir takımın önliberosunun as adamı olabilir mi?

sorular çok, bu sorulara elbette bir cevap bulunur, haklı da çıkabilirsiniz. ancak ersun yanal'ın sadece efendiliği, adamlığı gibi karakter özellikleri futbolunun çok önüne geçti.

hadi şunu soralım trabzonspor gibi büyük ama maddi açıdan küçük bir kulübün "yerli" hocası yılda 2 milyon euro alabilir mi? alıyorsa. kovulması da bir o kadar normal değil midir? iyi bile olsa. ki görünen tablo pek içaçıcı değil.

trabzonspor winner bir teknik direktörle anlaşmalıdır. mustafa denizli'nin 4.büyüğü de şampiyon yapmak istemesi trabzon'un bu isteğini gerçekleştirebilir herhalde=))


Ata İsmet Özçelik demiş ki:

Hocam yine dönüp dolaşıp para mevzuna geldi olay. TD'ye o kadar para verilmesi yönetimin sorunudur, bu parayı haketmemesi kovulması için yeterli bir neden değildir bence. Bu arada şu Hüseyin olayına değinmek istiyorum. Hüseyin Trabzon'un kaptanıdır takım içinde lobisi de oldukça kuvvetlidir, sadece Trabzon'da değil yıllarca milli takımda da oynamıştır. O yüzden sadece top tekniği kötü diye Hüseyin'i oynatıyor diye eleştirmek doğru olmaz. Trabzon sene başında bence fena olmayan bir oyun sergiliyordu üst üste galibiyetler de aldılar camia olarak da iyi bir hava yakalamışlardı. Ama Umut-Gökan ikilisinin ultra beceriksizliği ve Yattara'nın gerçekleşmeyen transferi (burada da Yanal hatalı gibi yazmışsın ki bence burada hiç hatası yoktur gitmesine izin vermişti transferi gerçekleşmedi)sonucu bu sene geçen seneki katkının yarısını sağlayamaması sonucu önlenemez düşüşe geçtiler. Ben bir sistem olmadığına katılmıyorum, Ziya Doğan ve Ersun Yanal'ın Trabzon'u 1 demek doğru değil.

Ziya Doğan döneminde Fatih Akyel, Celaleddin, Ayman gibi oyuncuları oynatıyordu. Yattara, Marcelinho hatta Szymkowiak'ı bile küstürdü. Boş transfer denilen Marcelinho hala Almanya'da oynayabiliyor. Defans ağırlıklı bir futbol oynatan Ziya Doğan ile genel olarak total futbol oynamaya çalışan Ersun Yanal'ın sistemleri bence oldukça farklı. Para olayına gelince Marcelinho'nun bonservisine de Alanzinho'ya yakın bir para ödenmişti. Keza Musampa neredeyse bir sezon hiç oynamadan 1.5'a yakın bir para almıştı yanılmıyorsam yani Trabzon'un transfer yanlışları hep var. Misse Misse'den top sektiremeyen yabancıya kadar gider bu.

Sonuç olarak ben Trabzon'a daha iyi bir TD'nin geleceğini pek sanmıyorum. En kariyerli hocalardan Alihodzic'in de neler yaptığı ortada o yüzden eleştiriyi TD bazından camia bazına taşımak şart.

saLsa dedi ki...

Trabzon bir 10 sene daha şampiyon falan olamaz..

Sabır denen mereti öğrenmek zorundalar. Ben yıllar sonra, 95-96'da Aykut'un golüyle şampiyonluğu ellerinden aldığımız sezondan sonra ilk kez derli topu ve bir hedefi olan takım gördüm bu yıl.. Ha forvetlerinde Gökhan ve Umut gibi iki beceriksiz adamın olması onların önünde kocaman bir engel oldu hep ama yine de taraftarı stada çeken, kenetlenen, halka yeniden heyecan getiren bir takım kurdu orada Yanal..

Takım sezona iyi girince başkan Sadri bey hemen şampiyonluk türküleri söylemeye başladı, sonra biraz kötü sonuçlar gelince hemen staff'a suç attı, sorumlu onlardır dedi.. Yahu biraz dur bakalım, biraz sabret, bu yıl olmazsa seneye olursun.. Sanki her yıl şampiyon oluyorsun..

Adaylar da Van Gaal, Gerets, Daum ve eski hocaları Halilhodzic'miş..

Nedense son isim daha bir yakın geldi bana, onca isim arasından bu zihniyetteki bir takıma en yakışan isim odur zira..

Unknown dedi ki...

Eyvallah sana zahmet oldu biraz :) Konuyla ilgili görüşlerim yukarıdaki gibidir seninkine oldukça paralel görüldüğü üzere. Pahalı ve yanlış transferler yapılabilir tabii ama bu yanlışı yapmayan hoca veya takım varmıdır? İşte Guiza örneği gözümüzün önünde duruyor, Gökhan Ünal evet harika oynamadı ama yine de Guiza'dan hatta Ümit Karan'dan Nonda'dan çok daha fazla katkı yaptı bu sene.

Defans hattına bakalım Galatasaray'dan gönderilen Song ve daha düne kadar Bursaspor'da oynayan ve sanıyorum freeden gelen yani aslında 3 büyüklerin pek de istemediği bir Egemen. Sağ bekte yine FB'den gönderilen Serkan Balcı. Ayman-Celaleddin-Ömer Rıza'dan Selçuk İnan-Cale-Gökhan Ünal'a gelinmiş.

Dediklerine katılıyorum Ersun Yanal'ın başı ilk yarıdaki performansından dolayı yandı. Bu kadar üst üste galibiyet almasa puanları dengeli alsa şimdi hala umudumuz var açıklamaları yapılırdı eminim.

Kapali Ust dedi ki...

"Trabzonspor kimi bulur da o çok istediği şampiyonluğa gider, orası bir hayli meçhul"..

Yanılmazsam yerlinin yerlisi formülüyle aynı suda ikinci kere yıkanmak için Şenol Güneş çıkmıştır yola bile, taa Korelerden.. Sezon başı verilen iki iddialı demeç, güzel giden ilk yarı, sonra yine aynı tas, aynı hamam.. Gitsin Şenol, gelsin Ertuğrul Sağlam.. Bu döngü sürer allah sürer.. Ha bu arada Serdar Bali'de ortamdan istifade aynı söylemlerle lig tv'de bir 5 yıl daha yorumculuk yapar..

alex semih dedi ki...

yanlış bence..aslında takımın çatısı kurulmuştu. seneye zorlayabilirdi bir 2 takviyeyle..

peki şimdi kim gelcek ? ali kemal denzci mi :)

Unknown dedi ki...

Van Gaal'miş Gerets'miş bu hocaların da işi gücü yok böyle abuk sabuk nedenlerden hoca gönderen yönetimlerin altında çalışacak üstelik ikisi de yıllar süren efsaneleri sona erdirip ülkelerinde şampiyon olmuşken. Biraz ufak atın ey Trabzon yönetimi, çapınız ancak Şenol Güneş'e yeter.

Mithra dedi ki...

Yine yazık oldu Trabzon'a.Yıllardır şu sabır işini öğrenemediler.Sabır edip birkaç iyi takviyeyle "asıl seneye ne yapabilir?" diye beklenmesi gerekirdi.Bir sene içinde 10 tane transfer yapıp,bunları kadroya dahil edip,önünde 3 büyükler ve Sivas dururken şampiyon olması zaten sürpriz olurdu.Ersun hoca sadece bu sürprizi gerçekleştiremedi.Ersun hocanın iki hatası Isaac ve Ceyhun'dan yeteri kadar faydalanamaması ve Alanzinho gibi 1.64'lük bir adamı Türkiye gibi sertimsi futbol oynanan bir yerde yıldız olmasını beklemekti.Olan Trabzon'a olur.Ersun hocanın kaliteli bir antrenör olduğunu biliyoruz.Belki de Galatasaray veya Fenerbahçe'ye gider kendisi.Fakat Trabzon için daha iyi bir yerli antrenör yok.Yabancı düşüneceklerdir.Sonra takımın ayarı tekrar bozulacaktır.Birkaç senedir olduğu gibi yine ilk 8'e girmeye uğraşırlar artık.

Jordi Metal dedi ki...

@ salsa

Van Gaal'in hedefi Hollanda Milli Takımı. illada bir kulüp takımna gidecekse bu elit bir takım olur TS değil :) Ha tabi onların aday listesinde bu isim yazabilir ama bu olmayacak duaya amin demektir.

apaç dedi ki...

abdullah avcı, ersun yanal, aykut kocaman..

onlar üç balondu..şimdi biri gitti..

sadri şener'i bu son derece doğru kararından ötürü kutluyor; melih ve göksel'i de sadri'nin yolundan ilerlemeye davet ediyorum.

4-3-3 kalın..

theotheo dedi ki...

kimse trabzonspor'u küçük görmesin beyler. bu işler bu kadar kolay değil.

şimdi biz galatasarayın son halinden dolayı, o efsane zamanını yok mu sayalım. beşiktaş şampiyonluklara ambargo koyarken m.a.f dönemi veya fenerbahçe daumla gol atma, kaçırma yarışına girerken.

ne dediğimize dikkat etmek lazım, trabzonspor'un başında kaliteli bir başkan var, belkide şu an 3 büyüklerde olan başkanların hepsinden çok daha dürüst mert bir adam var. en iyisini yapacaktır. trabzonspor'a yakışan büyük teknik direktörlerdir.

Arsenalliyim=))

Çetin Cem dedi ki...

bu takım ligin üçüncüsü şu anda.. sene başında sadri şener'e "üçüncülük var, alır mısınız?" dese on saniye düşünmezdi. evet, muhtemelen o zaman için üçüncülüğü "fener ve galatasaray'ın arkasından üçüncülük" diye düşünürdü, ama iki büyüğün kötü olması üçüncülüğün kötü bir sonuç olduğu yanılsamasını yaratmamalıydı.

son tespit dahil her şeyin arkasındayım. galatasaray'a gelmeli ersun yanal. ama galatasaray'da da bu kafa olduğu sürece olası bir form düşüklüğünde kapının önüne konacaktır. zaten fener, galatasaray, trabzon ve beşiktaş'ın kadroları muhteşemdir, seyircileri, stadları kusursuzdur, yönetimleri idealdir. o yüzden o takımlara mourinho, benitez, capello, ancelotti lazımdır.. aşağısı kurtarmaz.

UzunPaslar dedi ki...

şimdi takımın başına kimi getirecekler çok merak ediyorum. trabzonspor yine kendi dinamitini kendi yaktı ve gelecek sezonu da kurban etti.

Forza dedi ki...

Parma, yazidaki hersey benim mantigimla 1e 1 ortusuyor. Ancak tek bir var ki durum karisik. 2 ornek vereyim de "Cevabi hic verilemeyecek soruya" hipotez hazirliginda yardimci olur belki. Besiktas'in son sampiyonlugunda Giunti transferi ve bu sezon ortasi Yusuf-Ernst transferi.

Sağ Açık dedi ki...

şu "sezon başında trabzonspor taraftarı/yönetimi burada olmayı bekliyormuydu ki kızıyorlar" bakış açısına da hasta oluyorum.

devreye lig lideriyle aynı puanda girmiş trabzonspor, şu anda aynı liderin 7 puan gerisinde, ve takımın istifa eden hocası komik bir biçimde "matematiksel olarak herşey bitmiş değil" diyor. ortada oynatabildiğin olumlu bir futbol yok, ligin bitmesine 5 hafta kalmış, üstündeki rakiplerin hem daha istekli futbol oynuyor hem de sonuç alıyor ama sen hala matematikten falan bahsediyorsun.

sezon başında trabzonspor'dan kimse şampiyonluk beklemiyordu/istemiyordu.beklenen/istenen ilerisi için ışık verebilecek güzel futboldu.60 trilyona yakın para harcanarak istediği transferler yapılmasına rağmen bu beklentiyi de boşa çıkardı.

keşke denizli maçından sonra gönderilseydi...

Parma Maniac dedi ki...

Forza zaten o tarz örnekler yüzünden cevabı verilemeyecek bir soru bence.. Alanzinho gibi takıma uyum sağlayamayan, belki de işleyen yapının bozulmasında etken olan oyuncuların yanında Ernst gibi adamlar da var o sistemi çok daha iyi hale getiren.. Bu yüzden genel geçer bir cevabı yok o sorunun :)

sembolist dedi ki...

Alanzinho gibi bir futbolcuya 4 milyon euro veren anlayış,Yusufa cüzi rakalmaları vermeyip pazarlık yapmayı tercih ediyor ve BJK ye kaptryor.
Sene başında 23 futbolcuya milyon eurolar verip,bunların büyük kısmını Karadenizspora gönderdiler..23 futbolcu değil de 5 tane iyi futbolcu alınsa o paraya,o paraya Mehmet Topuz gibi,enternasyonel ve bilinen bir futbolcu alınsaydı şuan açık ara şampiyondu.
Orta sahasında Hüseyinin ,defansında kasaptan bozma Egemenin oldğu bir takımdan futbol oynamasını beklemek anlamsız.23 futbolcu almak değil esas maharet,5 tane direk oynaycak kalitede adam almaktır.
Trabzon ancak böyle bir sezondda şampiyon olablirdi,treni kaçırdı.
İşin diğer bir acı tarafı da,Sivas'ın Trabzonun misyonunu ele geçirmiş olması.Trabzon esasında 2 darbe yemiş oldu.Hem böyle bi sezonda şampiyonluğu kaçırdı,hem de kendisine biçilen misyon(anadoludan çıkan tek güç)u kaybetti Siavas'a.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
rustedsoul dedi ki...

Gündelik ve abuk sabuk yaşıyoruz, bu kafayla da bir bok olmayacak bizim takımlardan.

Galatasaray Baros'un kaçırdığı bir penaltı yüzünden Skibbe'yi gönderip herşeyi çöpe attı enayice, iş bilmezce; aynı Baros bugün Gökhan Ünal yerine Trabzon'da olsa Ersun Yanal şu anda takımının başında ve muhtemelen liderdi.

Artık üzelesim bile kalmadı, şu vaziyetlerini gülerek takip ediyorum. Aferin Galatasaray aferin Trabzon...

jose dedi ki...

Tolunay Kafkas,Ünal Karaman,Hami Mandralı.

bu üçlüden biri bekliyorum...

Olympian dedi ki...

ersun yanal bu ulkeye fazla bir adam oldu hep. hep de oyle kalacak yapacak bisey yok. siradan bir teknik direktorle, bu trabzon kadrosunun ne kadar siradan gorunecegini de yakinda gorecegiz zaten.

Adsız dedi ki...

Çıtayı yükseltip altında kaldı. Bu sene Trabzonspor'un ilk hedefi önceki senelerde ki dağınık takımı toparlamak olmalıydı, fazlasıyla yapıldı. Yazık oldu.

theotheo dedi ki...

siz sorunun trabzonspor'un aldığı puanda mı olduğunu sanıyorsunuz?

ortaya futbol namına hiçbirşey koyamayan trabzonspor takımının hocasını göndermesinden doğal ne olabilir?

bu takım ziya doğanla minimum harcamayla bu işleri yapıyordu, puan barajının çok yüksek olduğu zamanlarda bile aşağı yukarı benzer puanlar, benzer oyunlar yarattı. he burada ziya doğan'ın yanlışlarını saysak sayfalar yetmez.

bir takım hocasını gönderebilir, real madrid'de gönderiyor, chelsea'de, benitez kapının eşiğinden döndü.

siz herkesi alex ferguson, arsene wenger sanıyorsunuz. 20 sene bu takımın başından kalsa takımı bu denli ileri götürebilir sanıyorsunuz.

ersun yanal kimdir? vizyonu nedir? gençlerbirliğiyle iki tane maç kazandı diye, arsenal'in başına getirelim o zaman. rıza çalımbay ne olacak? ferguson bırakır mı acaba görevi.

ersun yanal iyi bir insan olabilir, oyuncular arasında ayrım yapmayabilir vs vs. ama iyi bir taktisyen değildir, iyi bir yönetici değildir. trabzonspor çok doğru bir karar vermiştir.

Unknown dedi ki...

@theotheo

Hocam fazla iddialı konuşuyorsun bence. Ersun Yanal iyi bir taktisyen değildir demek büyük haksızlıktır, zaman zaman iniş çıkışları yaşasa da gerek Denizli'de gerek Manisa'da gerekse Gençlerbirliği'nde büyük başarılar elde etti. Gençlerbirliği'nde Blackburn,Parma ve Sporting Lizbon gibi takımları Rıza gibi Çanakalle geçilmezle değil adam gibi futbol oynayarak eledi. Üstelik aynı sene kupayı kazanan Valencia'yı tek yenen takım olduğu gibi İspanya'da da ecel terleri döktürmüştü.

Ziya Doğan dediğin adam ne Yattara'yı ne Marcelinho'yu ne de Stepanov'u kullanabildi. Türkiye liginde belli bir puan kazanmış olabilir ama Trabzon'a getirdiği tek bir sistem ve mantalite yoktur.

Şurada 3-5 tane yerli hoca var zaten doğrudürüst onları da yerin dibine sokmayalım. Sene içinde 4-5 takım çalıştıran Yılmaz Vural,Güvenç Kurtar gibi çapsız hoca muamelesi yapmayalım.

muribbi dedi ki...

bu beyinsiz yöneticilerden toptan kurtulmak lazım. ne yapsakta birden yok olsalar ne iyi olurdu.

Forza dedi ki...

Parma, o zaman soyle sorayim. Eger Alanzinho gelmeseydi sen gercekten bu takimin sampiyonluga kosacagina mi inaniyordun ?
Fenerbahce sampiyonlugu Nobre transferiyle kazanmamis miydi ?
"Alanzinho transferi yanlistir" a katiliyorum.. Ama, dogru yapildigi surece devre arasi transferi sampiyonluga giden yolda ekstra guc, ekstra motivedir.

Parma Maniac dedi ki...

Forza, Alanzinho geldi ve işleyen takımı bozdu demek istemedim.. Söylediğim şey sadece devre arası transferle ilgili yapılmış bir tespitti.. Yoksa dediğim gibi, sol açık/forvette mecburiyetten Umut Bulut'u oynatan bir takımdı Trabzonspor ve eksiği vardı bu bölgede.. O yüzden de alınabilecek bir risk olduğunu da yazdım.. Alanzinho geldi, başarısız oldu şu ana kadar evet.. Eğer gelmeseydi Trabzonspor daha iyi bir yerde olur muydu? İşte o cevap verebileceğim bir soru değil.. Tartışmaya açık konular bunlar..

Forza dedi ki...

Seni anladim Parma. Benim demek istedigim cok net ve acik. Zirve hedefi olan takimin, isabetli olmak kaydiyla devre arasi transfer yapmasi dogrudur. Genellikle transferin yanlis cikmasi devre arasi geldigi icin degil, isabetsiz transfer oldugu icindir. Tabi ki bu benim yorumumdur, benim dogrumdur. Sadece eklemek istedim.

CaRtMaNtR dedi ki...

Neredeyse sıfırdan kurulan bir kadro ve işin başında ülkenin en iyi yerli antrenörlerinden biri var. İlk aşamada yapılması gereken nedir böyle durumlarda. Elbetteki sabırlı olmak ve kadronun oturmasını beklemek (ki bu noktada alınan pek çok oyuncu gelecek yılları düşünerek ana rotasyona dahil edilmek için alanmamış) daha sonrada kadronun eksiklerine doğru parçaları ekleyerek hedefe ulaşmaya çalışmak. Trabzonspor sezon başından beri kadrosunu oturtmaya çalışan bunu yaparkende süper futbol oynamasada belli doğruları yaparak belli puanlar kazanan bir takım görüntüsündeydi. Artık yavaş yavaş takımın eksik noktalarına eklemeler yapıp "sonraki" sezon zirve hesapları yapılabilirdi. Bu noktadak Ersun Yenal, Alanzinho kumarını oynadı ve bence hem kendisi hem Trabzonspor kaybetti. Sonuç olarak gelinen yerde Trabzonspor'un muhakkak modern futbola uygun doğruları yapan ve genç, öğrenen bir kadroyu yönetecek bir teknik direktörü takımın başına getirmesi lazım. Fakat daha yeninden yapılanma aşamasında ilk kriz ortamında bu kadar kötü bir kriz yönetimi gösteren yönetim sanmıyorumki bu konunada doğru adımları atabilsinler.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Oturma organlarindan "Klasik Ersun Yanal dususu" diye bir sey uyduranlara, Ersun Yanal'i hic basari kazanamamis gibi gosterenlere cevabimdir.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16056994

Bu adami taktik, kadro secimi, transfer vs.; istediginiz gibi elestiriniz, ama "basarisiz" demek, "balon" demek en buyuk hakaret ve gercegi carpitmadir. denizlispor'u bir senede 1. lige cikarip cikardigi sene 8. yapan; ankaragucu'nu 13. alip iki sene sonunda 4. birakan, genclerbirligi'ni o zamanlar anadolu takimlarinin esamesi okunmazken (gaziantep haric) 29. haftaya kadar sampiyonluk yarisinda tutan, valencia'ya uzatmalarda elenen, iki defa turkiye kupasi finali oynayan bir adama diyorsunuz dediklerinizi, utanin.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.