28 Nis 2009

WSC 2009 Çeyrek Final


Ronnie O'Sullivan 11-13 Mark Allen

Nigel Bond 5-13 Ryan Day

John Higgins 13-12 Jamie Cope

Graeme Dott 10-13 Mark Selby

Shaun Murphy 13-3 Marco Fu

Ding Junhui 10-13 Stephen Hendry

Allister Carter 8-13 Neil Robertson

Mark King 6-13 Stephen Maguire

Ronnie O'Sullivan'ın Mark Allen karşısındaki mağlubiyeti 2. turun tartışmasız en büyük sürprizi.. Turnuva öncesi verilen 2.60'lık abuk oranlar işte bu yüzden çok düşüktü.. Sadece ilk seansını izleyebildim maçın, Ronnie inanılmaz bozuktu maçın başında ve yenilebileceğini belli ediyordu.. O açıdan sonradan öğrendiğim skor bende şaşkınlık yaratmadı ama yazık oldu tabii.. Gününde, daha doğrusu turnuvasında değilmiş Roket.. Ebdon'u eleyen Nigel Bond'un gazını genç Ryan Day çok rahat aldı.. Graeme Dott ve Mark Selby'nin mücadelesi çok ilginçti.. Aynı frame içinde bir anda yükselen gerginlik, daha sonra Mark Selby'nin Leicester Palyaçoluğu'nu gösterip gerilimi azaltıp Dott'u bile kahkahalar içinde bırakması, değişik bir maçtı.. Dott zorladı, farkı 2 frame'e indirip Selby'nin üzerinde baskıyı kurdu ama gerisini getiremedi.. İyi maçtı.. John Higgins ve Jamie Cope'un mücadelesi müthiş geçmiş.. Decider'da aldı Higgins baba.. İzlemek varmış o 25. frame'i.. Marco Fu alır demiştim ben, Shaun Murphy fena çizmiş Çinli'nin karizmayı.. Murphy'nin maçı alması sürpriz değil ama 13-3'lük skor bence büyük sürpriz.. The Golden Boy, Ding Junhui'yi 13-10'la geçti.. Bu beklenen bir skordu, Hendry The Crucible'da değişik oynuyor.. sonuna kadar gidebilir mi emin değilim ama yukarıları zorlayacak.. Neil Robertson'un ilk turda gösterdiği formla Ali Carter'ı geçmesi de ilginç değil.. Maçın birkaç frame'ini takip ettim.. Avustralyalı hakikaten inanılmaz oynuyor.. Bu kadar formdayken önünde durabilecek mi Maguire merak ediyorum..

Çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

Mark Allen - Ryan Day

John Higgins - Mark Selby

Shaun Murphy - Stephen Hendry

Neil Robertson - Stephen Maguire

Mark Allen ve Ryan Day'in mücadelesinden her sonuç çıkabilir.. Her turnuvada çıkan sürprizlerden biri The Crucible'da Mark Allen olabilir.. Ama Ryan Day'in kalitesi üstün gelecek bence.. John Higgins ve Mark Selby'nin mücadelesi tam bir erken final.. Ronnie'nin yokluğunda final böyle olsa severek izlerdik.. 2007'de de iki oyuncu The Crucible'da final oynamış, 18-13'lük skorla John Higgins Dünya Şampiyonu olmuştu.. Seçim yapmak zor iki oyuncu arasında ama Selby'yi bu sefer ufak bir adımla önde görüyorum.. Stephen Hendry ve Shaun Murphy'nin mücadelesi başlamış ve Hendry kariyerinin 9. maksimumunu ilk seansta yapmış.. Kaçırdığıma üzüldüm.. Bunun morali ve 5-3'lük avantajla seçim yapmanın çok zor olduğu bu mücadelede WSC motivasyonuyla Hendry'yi de bir adım öne çıkartıyorum.. Neil Robertson ve Stephen Maguire'ın mücadelesi de aynı şekilde.. Çeyrek finalin alttaki 3 ayağı erken final niteliğinde ve Mark Allen - Ryan Day maçı bunların yanında biraz zayıf kalıyor.. Bu iki oyuncudan birinin yarı finale çıkacak olması bence WSC için şanssızlık.. Alttaki 6 oyuncudan 4'ü yarı finali de mükemmel yapabilirdi.. Robertson'un ilk 2 turdaki anormal formu beni kendisine yaklaştırıyor ama her sonuç çıkabilir bu mücadelelerden.. Umuyorum Eurosport olabildiğince çok verir mücadeleleri..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

buraya alakasız olacak ama bir daha premier lig'e dünyanın en iyi ligi en iyi topun oynandığı lig derken utanacakmısın bugünkü chelsea'yi gördükten sonra

Forza dedi ki...

1. Snooker yazisiyla bunun ne alakasi var?
2. Ligin geneline bakilarak yorum yapilir. Ispanya liginde onune gelene 5-6 atan takimla, Premier lig 3.su nun Ispanyadaki macta alinan 0-0lik sonuca gore yorum yapilmaz.

Ronnie bizi uzuyor cokca.. ama kizamiyoruz nedense. Ters zamanlama ve bolunmus seanslar yuzunden pek izleyemiyorum bu turnuvayi. Hendry maclarini denk getirmeye calisacagiz bakalim ajandamizi.. O da bu turda veda etmez insallah.

Unknown dedi ki...

Robertson karsisinda, Maguire favori bence. Roket'in elenmesinden sonra 1 numarali favori ayrica.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.