21 Ağu 2008

Vincent Kompany & Mickaël Silvestre


Hamburg bombayı patlatmış, Vincent Kompany için Manchester City'nin yaptığı teklifi kabul ettiklerini açıklamış resmen.. İşin ilginci City'den bir açıklama yok.. Ben adamların harıl harıl forvet aradıklarını sanıyordum, adamlar gidip Kompany'yi bitirmişler.. Villa deplasmanında Micah Richards'ın yanında Ben Haim'le bu işin gitmeyeceğini görmüş olmalılar.. Avram Grant bile oynatmadı bu adamı yahu.. Gerçi cepte kaptan Dunne ve geleceği parlak Nedum Onuoha da var ama.. İşi sağlama almak istemiş ya da bir stoperden çok daha fazlası olup Gallas gibi değil, 10 numarayı yetenekleriyle hak ederek giyen Kompany'den orta sahada faydalanmak istiyor da olabilirler.. Sonuçta bu çocuk 86 ve üstü doğumlular içindeki stoperler sıralansa Top 5'in içine girer, kafaya oynar hatta.. City ya da bir başkası, Kompany gibi elemanı alan her takım 12'den vurmuş demektir.. Şu anda fiyat yok ortalıkta, ben ona takıldım daha çok.. Hamburg bu kadar iştahlı bir şekilde açıklamasını yaptığına göre Thaksin Amca yine cömert davrandı..


Bir diğer beklenmedik transfer de Arsenal'den geldi.. United'dan Silvestre'yi ani bir şekilde kadrosuna kattı Arsenal.. 34 yıl önce United'dan Arsenal'e geçen Brian Kidd'den beri ilk Arsenal transferi oldu bu Manchester'dan.. Büyük takımlar birbirinden niye transfer yapamıyor canım, biraz Avrupa Liglerine bakın diyen kifayetsiz yöneticilerimize gitsin bu şarkı da..

Arsene Wenger Silvestre'den bahsederken düzenli olarak deneyimden dem vurmuş ama Gallas, Toure, Eboue ve hatta Sagna gibi oyuncuları barındıran Arsenal defansının böyle bir sıkıntı çektiğinden haberdar değildim ben.. Forvet ve orta saha için deneyim sorunu kullanılabilir Arsenal'de ama defansta? Bilmiyorum.. Stopere döndükten sonra da kim kesilecek, yoksa yedekte bekletmek için mi aldı onu da bilmiyorum.. Arsenal taraftarları arasında da Fransız olmasına rağmen pek sevinçle karşılanmadı zaten Silvestre'nin gelişi.. Yıllardır United'da top tepmiş biri için az bile tepki verdiler.. Ama genelde rotasyon içinde faydalı olacağını düşünüyor Gunner'lar.. E ben de aynı fikirdeyim..

2 YORUM:

pclion dedi ki...

Hamburg da zamanında sağlam bir bonservis ödemişti Kompany için yanılmıyorsam, City de 15+ bir bonservis ödemiştir tahminen.

Adsız dedi ki...

iyi de tam tersi olmasın. hani wenger kanunları ya o bakımdan.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.