30 Ağu 2008

,

Hamed Ehadadi


İlk olarak FIBA Diamond Ball'da çıktı ortaya.. İran'ın Sırbistan'ı yendiği maçta 20 sayı, 20 rebo, 6 blokla şöyle bir salladı turnuvayı.. Daha sonra Olimpiyat'larda beklendiği gibi takımına liderlik yaptı.. Bununla da kalmayıp ribaunt ve blok ortalamalarında birinci sıraya oturdu.. Sadece Sırbistan maçını izleyen bir NBA yetkilisi kendisinden etkilenip mercek altına alırdı bu çocuğu.. Olimpiyatlardaki performansından sonra NBA'den dönüş olamazdı artık..

Memphis Grizzlies elini çabuk tutup imzayı attırmış elemana.. NBA'de oynayan ilk İranlı olacak.. Ligde oynamasıyla ilgili politik nedenlerden dolayı sorunlar vardı ama sanıyorum aşılmış bu.. Güzel takıma gitti Ehadadi.. Milicic ve Marc Gasol zaman çalmak için uygun isimler.. Şu anda NBA'in en uyduruk front court'larından biri Memphis.. Ehadadi katkı yapacaktır buraya.. Boyuna göre ellerindeki hassasiyet inanılmaz Ehadadi'nin.. Fiziksel yönden uyum sağlaması büyük zaman alacak orası kesin.. İyi işlenirse NBA'de rahat oynar bu çocuk, faydalı da olur.. İran'dan çıkıp basketbolun zirvesine gelmenin sersemliği ne kadar sürecek onu bilmiyorum tabii..

1 YORUM:

mavsmania dedi ki...

acayip heyecanlandırıcı bir transfer.Gerek sportif olarak gerek siyasal olarak abd halkını ve tüm dünyayı etkileyeceğini düşünüyorum.Eğer sempatik bir kişilikse abd iran gerginliğinin bitirilmesine bile katkısı olabilir.Çünkü nba artık kendsine uzak olan konularda da misyon üstleniyor yao örneğinde olduğu gibi. Uzun lafın kısası sıradaşı transfer olmuş.Her ne kadar maçını izlemesem de bana anlatılanlara göre ii bir oyuncu yani nba da tutunabilir.Ayrıca gittiği takımın ona en uygun olduğu görüşüne bende katılıyorum. çaylak gasol ve rüştünü tam anlamıyla ispatlayamamış darko yla neredeyse eşit dakikalar bile alabilir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.