27 Ağu 2008

,

Steaua Bükreş 1-0 Galatasaray


Turu İstanbul'da bırakmıştı zaten Galatasaray.. Ama onun üzerine ne olursa olsun olmayan taçtan gelen pozisyonda ofsayttan yenilen gol daha da üzer adamı.. İçeride verirsen avantajı ne hatalı kararı, ne de başka bir şeyi tartışabilirsin ama.. Bu turu Galatasaray'dan alıp Steaua'ya veren şey sertliktir, başka bir şey değil.. 180 dakika boyunca kaya gibiydi Romenler, Galatasaraylılar da olabildiğince yumuşak göründüler.. Sahada güçlü olunca da oyuncu, isim, klas farkı önemli olmuyor.. Zaten düşünülenin aksine Steaua'nın da Galatasaray'dan bariz güçsüz bir takım olduğu falan yok..

Yapılan bütün transferleri, şatafatı, karizmayı, kısacası sezonun gazını kaçıran bir başlangıç.. Baros'un üzerine Belletti'yi getirsen kaç yazar şu anda?

21 YORUM:

Adsız dedi ki...

taraftar bıraksın bu ruh mastürbasyonunu. kewell ve lincoln bu takıma şu aşamada sadece zarar verir.

resmen Luxemburgo'nın real madridine döndük. sağımız solumuz kendisini beğenen sözde yıldızlarla dolu. bugün sağda aydın, solda arda, ileride nonda-karan çıksaydık emin olun elerdik.

bazen küçülmek de bir transfer politikasıdır. ve bence skibbe tez zamanda pelincoln ve kewell a yol vermelidir. yazıklar olsun!

apaç

Adsız dedi ki...

Yorumuna sonuna kadar katılıyorum.Ama beni üzen hakem hatasıydı.Hadi Türkiye'deki hakemlere pek güvenmiyoruz hatalar yapıyorlar.Bugün ise avrupadan en iyi hakemlerin görevlendirildiği bir turnuvada eleme maçı yaptık ve maçın kadarini belirleyen bariz bir ofsayt verilmeyerek gol oldu.Hadi maçın sonlarına doğru steu lu futbolcuların zaman geçirmesi doğal.Eğer böyle bir maç gsnin lehine asyde olsaydı gsde zaman geçirecekti ancak zaman geçirmeye bir de taraftarlar da eklendi.Gsnin taç ataşı için istediği topu önce linderotha verir gibi yapıp sinsice bir gülüşle onun uzağına doğru topu attı..Yazıklar olsun diyorum.Uefanın ataduğı hakem büyük traj kaybetti.Ancak sadece Türkler'e güveni azaldı.Eminimki uefa bu yan hakeme hiç bir uyarıda bulunmayacak ve maçlarda görev vermeye devam edecektir.Yeter artık bitsin bu Türk düşmanlığı..

Unknown dedi ki...

bu tur galatasaraya hiç gelmedi. turu steaua ya getiren tek şey takım halinde oynayabilmleri kararlılıkları velhasıl kelam takım disiplinleri. Bize gelmeyişinin sebebi ise yukarda yazdıklarımın bizde olmayışı gerisi fasa fiso.

Adsız dedi ki...

al işte. transfer ishalliğinin sonucu.

yahu senin solda euro08'in yıldızı, dünyanın gıpta ile baktığı, süper çocuk ardan var, sen gidip bir de kewell'ı alıyorsun. kewell belki hakikatn iyi topçudur ama şu aşamada transferi sadece dertsiz başa dert almaktır.

çok fazla açıldık çoook.

Adsız dedi ki...

helsinborg sizi bekliyormuş.

Adsız dedi ki...

Arda sağda mı oynadı bu maçta?Çok garip gerçekten bu yorumlar.Gerçi iki kanat oyuncusunun iki üç kez yer değiştirmesinden(Arda Kewell)daha garipde değil.Yıldız değil nasıl oluyorda 21 yaşındaki Arda yerinde iyi oynayan Kewell'ın yerine geçiyor hemde maç içerisinde.Ucunda bir Şampiyonlar Ligi bileti ve milyonlarca euro para olan bir maça nasıl bu rahatlıkta çıkıyor Skibbe.Lincoln zaten paralel bir evrende yaşıyor.Takım her şekilde ligde devam eder ama peki şimdi UEFA.Böyle hiçbir yere gidemez bence.

Adsız dedi ki...

uefa da gruplara kalabilcek misiniz bakalım?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar. anortosis borisov ve aalborg orda ama biz yokuz.

Adsız dedi ki...

@isimsiz

Helsingborg sizi bekliyor diye yazan sana degil

Asil Galatasarayliyim diyen bu blog sahibinin senin mesajini yayinlamasina kiziyorum

Yaziklar olsun

Bunu yayinlama ama Fenerlilerin dalga gecen seylerini yayinla

Galatasarayliymis Peh!! Fener yalakaligina devam 4-5-1 evet 4-5-1???

Adsız dedi ki...

bir kale daha düşmüştür. nerde o eski tardini :)

Parma Maniac dedi ki...

İsimsiz kardeşim, merak etme burada çöpe giden yorumların haddi hesabı yok.. Küfür gelirse yayınlanmaz, ama rakibin gelip yaptığı sarkastik yaklaşımları kaldıramayacaksan uğramazsın buraya olur biter..

Adsız dedi ki...

Vallahi bilmiyorum Parma'yi kac senedir tanirim ama rahat bir 5 senesi var herhalde. Tribunde de bir kac kez karsilasmamiz olmustur, biliriz birbirimizi kisaca. Burada onun Galatasaray'liligini tartisacak varsa, once yillarimizi verdigimiz Sami Yen'de bir tanisalim bir koklasalim bakalim. Sonra ic saha deplasman bir cok maca giden Parma'nin Galatasaray'liligini sorgulariz beraberce.

Sen senelerce adamlar 0 cekince, MTK'ya elenince tassagin kralini gectin her tarafda, simdi adamin eline tarihi firsat gelmis affedecek mi zannediyorsun ? Tabii ki tassagin kralini yapacak, haklaridir yapacaklar tabi. Kendine yapilmasini istemeyecegin seyi daha evvelden baskalarina yaptin, simdi sonuc dayanilmaz degil mi ? :)

Bu arada bizim takim 4-2-3-1 falan oynayamaz. Bizim ilkelerimize, 100 yillik geleneklerimize ters. Ben her yerde oynanir, yapariz dedim ama bugun cikan kadro cikabilecek en iyi kadro, 1. maci unutun, tek mac usulu oldugunu dusunun, bugun sahada ne yaptigimizi anlayabilen var mi ? Basta da yazdigim gibi, bu sistem bizim iliklerimize isleyen Galatasaray Ruhu'nu olduren bir sistem. Ben hic alismamisim oyle tek forvet'li, rakiplerin egemenlik kurabildigi, kendi sahamda cadir kurup piknik yaptigi bir sisteme. 4-1-3-2 olur ona eyvallah ama bu takimin ileride basmasi, saldirdikca saldirmasi lazim. Bugun maci kazansaydik da ayni seyi yazardim. Kisacasi,

Dunya Futbolu OUT

Galatasaray Futbolu IN !

Orhun Gurkan

TT dedi ki...

Saka gibi... Transfer yapilmaz, transfer olmadan nereye kadar denir. Transfer yapilir transfer ishali denir. Bu hayata bakis acisidir ve boyle surekli elestirmek laf soylemek, soylenerek gecmez bence...

Neyse konuya donersem, su anda son 6 yilda ekonomisi cokmus bitik bir halimiz vardi. Bu sene ruh olarak toparlandik bence. Evet teknik direktorumuzle ilgili soru isaretlerimiz cok, kim nerede nasil oynayacak diye kafamizda bin tane soru var, bu kadar transfere ragmen hala sag bek kim oynar diye tedirgin oluyoruz. Ama onemli olan Milan Baros, Harry Kewell gibi adamlarin kardomuzda olmasi ve bu kadronun her ne olursa olsun UEFA'da cok cok iyi yerlere gelebilecek kapasitede olmasi hala bize umut veriyor olmali. En azindan ben bir taraftar olarak gorevimi bu olarak goruyorum. Bu yuzden de bu saatten sonra Belletti'yi getirsek kac yazar degil, cok guzel olur diyorum. Bence artik olaylara daha genel acidan bakmaya baslamaliyiz. Yani SL'den elendik diye dunyanin sonuna gelmedik. Bu takim bize son 3 senede 2 kere umudun her zaman surdugunu, surmesi gerektigini ispatladi. Istedigi kadar kotu bir baslangic olursa olsun, bu takimin hala yapabilecegi cok sey var.

Takimla ilgili bir kac sey soylemek gerekirse Lincoln de dahil herkesin daha da iyi olacagina kesinlikle inaniyorum. Ancak bir tek Lincoln'un asla ve asla bizim istedigimiz seviyeye gelemeyeceginden de eminim. Bitik denilen ve bu kadar uzun sakatliktan cikmis Kewell'in bile hirsi ve uzuntusu suratindan okunuyordu dun aksam, elinden gelen herseyi yapti. Diger oyuncularin hirsini istedigini zaten biliyoruz. Ancak Lincoln asla bu seviyede bir istekle ve hirsla oynayamiyor, oynamiyor.

Son olarak sistemle ilgili (biraz da onceki postla alakali) bu kadar tartismayi anlamiyorum. Sistemden once oturmasi gereken bir oyun mantalitesidir. Tek paslarla hizli ataklara mi cikacagiz, rakip alanda baski mi yapacagiz, yapacaksak ne zaman yapacagiz, nasil yapacagiz, kanatlardan mi hucum edecegiz, butun bunlari nasil tum maca yayacagiz, macin zora dustugu zamanlarda rakibin ceza sahasina gomuldugu dakikalarda o savunmayi nasil acacagiz gibi bilinmezler icindeyiz. Bunlari hallettigimiz zaman - ki bu son kaybedilen maca ragmen belirli bir oyun duzeninin yavas yavas oturmaya dusunuyorum ben - sistemin ve rakamlarin da onemini yitirecegini dusunuyorum.
Rakamlarla ilgili dusuncem ise kesinlikle her maca ayni sekilde cikmamaktir. 4-2-3-1 gibi bir sistemle kolay gol yemememiz gereken maclara, 4-1-3-2 gibi bir sistemle de kolay gol yesek bile cikartabilecegimiz maclara cikmak mantikli olaraktir. Ama yine de tekrarliyorum onemli olan hangi sistemle oynayacagimiz degil nasil bir mantalite ile oynayacagimizdir.

Tolga

Adsız dedi ki...

@parma maniac.

sana teşekkür ederim. helsinborg sizi be3kliyormuş yazan bendim. yayınladığından dolayı değil. bakış açın nedeniyle. evet anlaşıldığı gibi fenerbahçeliyim steaua ya elenmenize sevindim. tıpkı fenerbahçe chelseaye elendiğinde sevinen gs liler gibi.
ben küfür falan da etmedim. bunlar ufat tefek takılmalar. bunlar olmasa ne zevki var futbolun.?

sana yazıklar olsun diyen kişiye hiçbirşey demiyorum. ve hiç bir şey dememekle aslında çok şey demiş oluyorum.

hadesperado dedi ki...

Skibbe hala takımı tanımıyor ve buna bağlı olarak bayer'deki oyununu yerleştirememiş görünüyor. gerçekten kötü oynadık, kewell haricinde göze çarpan kimse yoktu... parma'nın dediği gibi ilk maçta bu iş bitmişti, ekleme de benden olsun; ilk maçta Aykut sayesinde bitmişti...

ve olabildiğince objektif yazıyorum; iki maçta da berbat hakem yönetimleri izledik. hele ki ilk maçın fransız hakemleri hakikaten faciaydı...

@hem steaualu hem helsingborglu hem fenerli isimsiz, aynaya baksan iyi olur... nerede olduğunuzu unutmuşsunuz... çeyrek final oynamakla bu işler bitseydi, (belki hatırlamazsın) Lucescu "iki gruplu" CL'den çeyrek finalde Real'e elendiğinde biterdi...

GS'nin yenildiği bir maçtan sonra bir GS'linin futbol bloguna gelip -helsingborg sizi bekliyormuş- gibi gudik bir yorum yapıyorsun, bu kadar mı hazımsızlık var bünyenizde anlamıyorum ki...
hadi şu futbolla olmaz ya, takım uyum sağlayıp uefa finalini kadıköyde kazanırsa ne yapacaksınız? stadın elektriklerini mi keseceksiniz? tıpkı başkanınızın talimatıyla kesilen ligtv kabloları gibi...

hazımsızlık, hazımsızlık nereye kadar? soda muhabbeti açmak istemiyorum yoksa "helsingborg sizi bekliyormuş" ifrazatından ne farkı kalır, değil mi?

Adsız dedi ki...

@hadesperado

hayatında bir kez bile "ehehehehe fenerbahçe 0 çekti hihihih" yada pendik muhabbeti yapmadım diye yemin edebilir misin ?

ben geldim helsinborg sizi bekliyor diye takıldım. blog sahibi de geniş biriymiş yayınşladı çoğu yapmaz bunu. o bunu espri olarak kabul edşiyorsa başkasına laf düşmez.

e hadi de bakalım. "ben hiç mtk demedim pendik demedim 0 çekmek demedim" de

diyemezsin

Adsız dedi ki...

hadesperado ufak bir şakadan bu kadar destan yazmana gerek yoktu. kendini komik duruma düşürmüşsün.

ayrıca isimsiz elemanın söylediği yanlış mı? perşembeye kaldınız yine.

muhder dedi ki...

sataşanların tamamı karşılıklı olarak eleştirdikleri hatalara düşmüşler. son zamanlarda galatasaray Fenerbahçeleşti, Fenerbahçe galatasaraylaştı. ligde görünüm iyi avrupada muallak bir performans.

Parma Maniac dedi ki...

Tamam beyler yoruma kapatmak zorunda bırakmayın beni.. Önünüzdeki maçlara bakın..

hadesperado dedi ki...

iyi o zaman, o bize helsingborg tromso desin, biz size 0 çektiniz 5 yediniz diyelim böyle sürsün...
adamın kendi takımı tur atlamış, işi gücü yokmuş gibi başka işlere sarıyor... bunun gereksizliğini anlatmak istedim, yanlış yapmışım demek ki, her maçtan sonra sarmak gerekiyormuş, futbolun zevki buradaymış?!

@guiza-semih kimin komik duruma düştüğünü sen belirleyemezsin...

@parma, sen de kusura bakma...

jose dedi ki...

Skibbe gıtsın Cevat Güler gelsın.

http://www.facebook.com/group.php?gid=28792306330&ref=mf

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.