17 Ağu 2008

Michael Phelps


Michael Phelps bu sabaha karşı 8. altınını alarak spor tarihine geçti.. Kalktım izledim yine sabahın köründe.. Sırtüstü ve kurbağalamada kafa kafaya gidiyordu ABD Milli Takımı ama önce Phelps'in kelebekte arayı yarım boy açmasının ardından Jason Lezak'ın serbestteki müthiş performansıyla rahat bir altın daha kazandılar, Phelps de Mark Spitz'i geçerek olimpiyatlar tarihinin en büyük bireysel performansına imza attı..

2004'te Spitz'le ilgili çok iddialı açıklamalar yapıp rekoru egale edemeden 6 altın 2 bronzda kaldı diye Phelps'le dalga geçmiş, onun balon olduğunu iddia etmiş bir milletiz biz.. Şimdi 8 altına giderken o yergiler tamamıyla tersine döndü.. Tek olimpiyatta altısı altın sekiz madalya alan adama bile sallayabilen bir ülkenin ferdi olmaktan gurur duydum hep.. Balon Phelps şu anda kafalara vura vura gelmiş geçmiş en büyük yüzücü olduğunu gösterdi.. 19 ve 23 yaşlarında katıldığı 2 olimpiyatta 14 altın ve 2 bronz.. İnsanın önünü iliklemekten başka yapabileceği bir şey yok bu performansa.. Yalnız bir madalyanın yarısını iki yarışta kendisini ipten alan Jason Lezak'a verse yeridir yani, onu da söylemeden geçmeyeyim..

Şampiyona selam, 2012'ye devam.. Ben olsam bıkardım ama bu adam makine olduğu için öyle bir sorun yaşamayacaktır.. Sanırım..

6 YORUM:

Adsız dedi ki...

"Tek olimpiyatta altısı altın sekiz madalya alan adama bile sallayabilen bir ülkenin ferdi olmaktan gurur duydum hep.."

Süper.

aşkın dedi ki...

Şu damarlara, kasların şekline bak.
İnsanlıktan çıkmış.
Emeğe asla balon diyenlerden olmadım ama bedeli buysa durup bir düşünmek lazım.Ayrıca daha birkaç ay önce yüzmede ardarda rekorlar gelince gözler yeni tasarım mayolara çevrilmilş, millet kıllanmıştı.
Şimdi tekrar bu genç adamın resmine bakın ve sonra şu fotolara
bir dikiz atın, bakalım farkı görecek misiniz:

http://img.stern.de/_content/52/76/527620/Mark-Spitz-500_500.jpg

http://cache.eb.com/eb/image?id=85011&rendTypeId=4

aşkın dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
maria lopez garcia dedi ki...

Mark spitz'e yetişememiş olmama rağmen büyük sempatim vardır, takip edebildiğim kadarıyla eder, görememiş olmamı görenlerin,bilenlerin anlattıklarıyla kapatmaya çalışırım.
Ama artık "eskiden böyleydi şimdi böyle peh" yorumları ister şimdiyi yüceltsin ister eskiyi arasın biraz abes kaçıyor. Phelps kendi gibi çalışan kendinin kullandıklarını kullanan insanlarla yarışıyor değil mi? Öyleyse haftanın yedi günü günde bilmem kaç saat çalışan bunun için bir sürü şeyden vazgeçip kendini buna adayan bir adamın güzel sonuçlara ulaşmasını başka şeylerle karşılaştırmayalım. Oturalım,izleyelim,takdir edelim.

alt + 168 dedi ki...

sanırım 2004te 5 altın 2 bronz almıştı phelps. ilk altını 2000 sydney olabilir mi?

aşkın dedi ki...

Yarın birgün çökmüş bir vücut ve genç yaşta bir ölümle karşılaştığımızda da bu yorumununuzu hatırlatırım sevgili maria lopez garcia.
Not: Bu yorumun kişisel atışmayla alakası yoktur, insanların makine gibi kulllanılıp sonsuz hırsa kurban edilmesine destek olunmamasını vurgulamak istedim.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.