9 Ağu 2008

Gökhan İnler


Gareth Barry Liverpool'a gidecek mi? Ronaldo'ya Real için United'dan izin çıkacak mı? Lampard Interli mi olacak? Berbatov United yolunu tutacak mı? Şu haberlerin yabancı basında her gün, tekrar tekrar, kaç kere döndüğünü yazsam bizim kolpacı gazeteler haklı duruma geçer belki.. Yeter ya, sıkıldık.. Ben bazı transferlerin bu kadar yılan hikayesine döndüğü bir sezon arasını hatırlamıyorum.. Bir süre boyunca her gün, ama her gün Cristiano Ronaldo ve Gareth Barry okuduk.. Hayır bizim gazeteler daha yaratıcı en azından.. Her gün bir başkasını sıkıp güldürme potansiyeline sahipler.. O süreçten zevk almamızı sağlıyorlar.. En azından masa başında oturuyor bir editör, kimi sıksam diye düşünüp birine karar veriyor.. Onunla ilgili bir hikaye uyduruyor sonra 3 büyüklerden birini seçip.. Hayli kreatif bir süreç bu.. Ya dışarda? Aynı haberi ısıtıp ısıtıp her gün döndür.. E sıkılıyorum, alışmışım harekete, egzantrik kolpalara, şuna, buna.. Bunu kendi medyamı eleştirmek için yazıyorsam namerdim.. Hakikaten yabancı basın bu sene deli etti beni..

Değişik dedikodular görünce de seviniyorum ister istemez.. En sonuncusu bu sabah çıktı piyasaya.. Flamini, Gilberto ve Hleb'i orta sahasından kaybedip Nasri ve Ramsey gibi potansiyel vadetmekten başka hiçbir şey sunmayan oyuncuları kadroya katan Arsenal'de orta saha problemi büyük bir şekilde devam ediyor.. Ramsey büyük ihtimal bu sene takıma ısınacak.. Nasri'nin ise nasıl bir role sahip olacağını hiçbir şekilde kestiremiyorum.. Wenger söz konusuyken iddialı konuşmak da zor ama durum bu Arsenal'de.. Gökhan İnler'e de bu nedenle direk talip olmuş Arsene hoca.. Gökhan'ın menajer görüşme çok olumlu geçti şeklinde bir açıklama yapmış.. Udinese'nin istediği para yaklaşık 23 milyon dolar, ki Arsenal gibi bir takım için çok önemli bir miktar bu.. İlginç bir şey gördüm haberi okuduğum yerlerde, eğer transfer bu fiyat üzerinden gerçekleşirse Gökhan İsviçre tarihinin en pahalı oyuncusu olacakmış.. Stephane Chapuisat'ın Uerdingen'den Leverkusen'e geçişi astronomik olarak kalmıştı aklımda ama baktım, değilmiş.. Bu açıdan da ilginç bir transfer olur.. Gökhan İnler'i birçok kez izleme fırsatına sahip oldum.. Şu anda iyi fizikli ve iyi bir önliberodan fazlası değil bence.. Ama çok değerli.. Nedeni de tamamen tekniğinin gelişime yatkın olması.. Şu anda kesinlikle yeterli değil ama gelişime çok müsait ki 24 yaşına gelmesine rağmen sadece Udinese'de geçirdiği son sezonunda topla oyununda büyük aşamalar kaydettiğini hocası da söylüyor.. Müthiş fiziği ve sağlam kondüsyonuyla Arsenal orta sahasına oturur Gökhan ama transfer bu fiyatlardan gerçekleşir mi o konuda emin değilim..

4 YORUM:

ynwa dedi ki...

23 milyon doların yaklaşık 12 milyon pound ettigini düşünürsek, aslında çok da uçuk bir fiyat gibi durmuyor bu ingiltere şartlarında. üstelik arsenal bu sezon nerdeyse hiç para harcamadı transfere, nasri'nin parası hleb'ten cıktı vs. bir gunner olarak sen daha iyi bilirsin.

aslında benim arsenal için dusundugum adam sevilla'nın le mans'dan aldığı fildişili romaric'di. herifin ortasahaki enerjisi bir yana çok acaip bir de sol ayağı var. izledigim maçların hepsinde çok beğendim. wenger'in fransa-fildişi bağlantılarını düşününce neden kendisini dusunmedigine anlam veremiyorum ama elbette vardır bir bildigi ustanın.

selaminko dedi ki...

bu cocuk tamam yetenekli de bu kadar para etmez bence. eger bu o paraya giderse topalın da en az 20 milyon dolar olması lazım. abartı bir miktar bence

aşkın dedi ki...

Böyle devam et Wenger, aldığın her oyuncu yıldız değil de ''potansiyelli'' olsun, yakında lig 4.lüğü de gidince o potansiyeller kinetiğe dönüşüp bir tarafında patlar artık.
Nasri - İnler kurtaracak onu.
Herhalde bu adamda da Mourinho'daki rahatsızlığın aynısı var, her başarı onlardan sorulsun, kimse takımdaki bir yıldıza pay biçmesin istiyorlar.Artık bu durumun başka açıklamasını bulamıyorum.

Beercholic dedi ki...

fenerbahçe yönetimi bastırsın parayı şu adamı alsın, yabancı oyuncu derdi de yok!

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.