23 Ağu 2008

,

Galatasaray 4-1 Denizlispor


Yarın 10 maç yazısından 7'sinde Galatasaray'ın bu oyunla Steaua karşısında şansı olmayacağından dem vururlar orası kesin.. Onu anlamak için allame-i cihan olmak gerekiyor sanki.. Önemli olan Steaua karşısında nasıl oynayacağını tahmin edebilmek.. Yoksa iyi maçlardan sonra bu oyunla önüne geleni ezer, kötülerden sonra bu oyunla bu takımdan hiçbir şey olmaz.. E onu benim kahveci Ahmet Amcam da söylüyor..

Steaua'ya nasıl çıkılır? 3 ciddi maç oynadı Galatasaray, vasatın üstüne çıkabildiği yarım maç var, Kayseri maçının ikinci yarısı.. Bu durumda pek de umutlu olmak mümkün değil.. Ne fizik, ne de koordinasyon yönünden Steaua gibi bir deplasmanda bu skor dezavantajını ortadan kaldıracak gibi durmuyor Galatasaray.. Skor 4-1.. Oyun gerçekten kötü.. Galatasaray'ın Sami Yen'de ilk maçı oynadığı sezon açılışlarında bu kadar kötü ve isteksiz oynadığı görülmüş mü son 10 yılda? Bu soruyu sormak gerek bugünkü maçtan sonra..

Bu maçın gösterdiği en önemli şey Kewell-Arda konusunda yaşanacak ikilem bence.. Arda ikinci yarı oyuna girer girmez (ki yerine girdiği oyuncu bence Hasan olmamalıydı) sağa geçti ama sadece 15 dakika içinde Arda'nın burada verimli olamayacağı belli oldu.. Geçmişte bu çocuk sağda da oynar derdim ama artık onu diyemiyorum.. Kanat oynayacaksa soldan başkası mümkün değil, bu her sağa geçişinde belli oluyor.. 60 civarı Kewell sağa geçti, Arda yerine döndü.. Bu sefer de Kewell birden kayboldu.. Büyük sorun çıkarabilir bu konu ileride Galatasaray adına.. Oyuncu küstürme anlamında söylemiyorum tabii bunu ama bir oyuncusunun performansını hep olması gerekenden düşük görebilirler sezon boyunca.. 2-3 maç daha verip bu ikisine ondan sonra konuşmak gerek ama sadece bu 45 dakika Galatasaray'ın bu konudan sıkıntı çekebileceği izlenimini uyandırdı bende.. Defanstaki çabukluk sorunu da 2-3 kere alarm verdi.. Steaua'nın cevval hücum oyuncularına karşı çok dikkatli olunması gerek.. 4-4-1-1 güzeldi ama rakibin 10 kişi kalmasıyla birlikte tek defansif orta sahaya dönmek de o derece doğruydu.. Bu arada oyundan çıkan Topal'da Sami Yen'den yükselen ıslıklar da Skibbe'nin geleceği için pek olumlu görünmedi.. Taraftarın gözünde çok fazla kredisi olmayacak gibi Alman hocanın..

Son bir şeyi Mustafa Denizli için söylemek isterim.. Bu adamla bu sezon biter mi emin değilim.. Ne söylediklerinde istikrar, ne de sahada oynanan oyunla ilgisi vardı.. Hakemin avantaj yorumlarından haberi yok gibiydi.. Galatasaray'ın ikinci yarıda yüklenirken arkada çok garip işler yaptığını ve Denizli'nin tehlike yaratabileceğini söyledikten 5 dakika sonra aslında Servet artık ileriye gidebilir demesini anlamak mümkün olmadı.. Keza ilk yarıda Galatasaray'ın beklenenden kötü olmasında haklı bir yorum yaparken Denizli'nin de beklenenden iyi olduğunu 2 defa söyledi.. Şu maçtaki hangi Denizli beklenenden iyiymiş ben anlamadım.. Beklediği Denizli konusunda yanılıyor olmalı kendisi.. Denizli'nin yaptığı İsmail-Güray değişikliğinden sonra çok yanlış, Denizli kenar yönetimi oyuncuları iyi değerlendiremiyor deyip yapılan değişikliğin neden yanlış olduğunu açmaması da komikti.. Senin yargılarını değil, yaptığın yorumların neden öyle olduğunu dinlemek ister izleyiciler Mustafa hoca.. Bu şekilde "ben yaptım, oldu." tavrıyla yorumlayacaksa bütün maçları ciddi anlamda çekeceğimiz var izleyiciler olarak.. Muazzam bir başarısızlıktı onunki de 90 dakika boyunca, umuyorum ilk maçın heyecanıdır geçer.. Tecrübesiz biri olsa şu paragrafı hiç yazmaz zaman verirdim ama öyle bir durum da mevcut değil maalesef..

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

hem kewell hem de lincoln yedek kalmalı. ikisi birlikte olduğunda hem arda'nın -pozisyon değişikliğinden ötürü- verimi düşüyor hem de ortaya çok durağan bir takım çıkıyor.

sağ öne sabri kadar deparlı ama onda çok daha futbol zekasına sahip biri alınmalı. solda arda gibi bir iç/kenar oyuncumuz var zaten. sağda da böylesi bir adam olunca yeteri kadar dinamik ve efektif olunamıyor.

çabukluk hususu konusunda size katılıyorum. çıkacak tandem ikilisinde ne olursa olsun emre güngör'Ün olması gerekir.

hakan kadir balta futbolcu değil.

de morgan'ın idman eksikliği mi son sürat devam ediyor galiba.

lincoln git kendini daha az sevdirmeden.

alayına isyan ölümüne nonda.

oooo arda turan oleyyy.

korhan ölmez

Mustafa dedi ki...

emre hocam yine çok yi tespitler yapmışsın. bence önceden arda'nın sağ tarafta oynayabileceğini düşünenlerdendim ama artık o fikrim tamemen ortadan kalktı. hani kewell'ı forvet mi oynatsa diye düşünüyorum sırf arda için.

Adsız dedi ki...

o değilde sezonun ilk maçı tribünlerin yarısı boş olur mu yahu!

nereloluyor?

Adsız dedi ki...

seyirci olarak olarak maalesef bir tükeniş içerisindeyiz. fenerbahçe maçları dışında dolduramıyoruz 17-18 bin kişilik stadı. karagümrük 2 maç üst üste kazanınca 12 bin kişiye oynuyor. ben adnan polat'ın yerinde olsam anadolu'da oynatırım iç saha maçlarını. eminim orda daha fazla ilgi olucaktır. ne lan bu!

Adsız dedi ki...

ben bu arda-kewell olayinda biraz daha olumlu dü$ünüyorum. bu macta kewell'in sag kanada alindigi süre, kondisyonunun tükendigi dakikalara denk geliyor. hatta son 15 dakika sag bek oynadi adam neredeyse. ilk yarida özellikle duran toplarda ve sabri'nin bindirmeleriyle desteklenen 2 ki$ilik sag kanat hücümlarinda (hasan cok top ezdi gerci), sol arka direkte 3 net pozisyona girdi kewell. kondisyonu artarsa ya da oyuna direkt sag kanatta ba$larsa pek siritmaz gibime geliyor. hatta solda oynayan bir arda'nin hasan'dan bariz daha isabetli ortalariyla bu kez sag arka direkte pozisyonlar bulabilir. üstelik bu adamin sol ayaginin daha iyi oldugunu biliyoruz. sol ayagi daha iyi olan bir oyuncu sag taraftan ice katederek vs. daha etkili $utlar cikaracaktir. eh kanat degi$ikliginin yapacagi ortalara bir etkisi olacagini da sanmiyorum, bu teknikle. daha tehlikeli ortalar bile acabilir, ters ayak hesabi. (bkz: arda'nin sag ayagiyla yaptigi ortalar)

arda bence de sagda oynayamaz artik. sol taraf icin öncelikli tercih kesinlikle arda olmali. zira uzun zamandir cok yüksek verim alinmi$ o bölgede. adam o kanatta yaptiklariyla yildiz olmu$. 2x2=4.

Adsız dedi ki...

kale arkasına 50 ytl istedikleri sürece de boş kalmaya devam eder o stat.cl maçı olsa bile 2 kere düşünürüm gitmeyi bu fiyatla.

cisco dedi ki...

skibbe oyuncu degişikligi yapıyor, topal oyundan cıkıyor. tribunden ıslıklar geliyor. daha ilk mac, gayet normal bi oyuncu degişikligi. antrenore saygısızlık, cıkana saygısızlık, girene saygısızlık. tribunlerde boyle adamlar oldugu surece insanların (bir de ustune o fiyatlarla) tribunleri doldurmasını beklemek fazla iyimserlik.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.