17 Ağu 2008

,

Galatasaray 2-1 Kayserispor


İlk yarıda defansla Nonda arasındaki 70 metrelik mesafenin Kayserispor orta sahasıyla doldurulması sonucu Steaua maçının devamı şeklinde bir 45 dakika izleyip umut kırıcı gelişmeler devam etse de ikinci yarıda tam tersi bir görüntüyle taraftara moral veren hadiseler yaşandı takımda.. Defans-forvet arası genişliğin üzerine ortadaki Topal ve Ayhan'ın oyun kurma ve hazırlık pası yapma adına gösterdiği başarısızlıkların yanında sağ kanadın Barış ve Sabri'yle hiç işlememesi, bütün hücumların aldığı her topu 45 dakika boyunca ezen Hasan Şaş'la yapılması ilk yarıdaki kötü futbolda ana nedenlerdi..

İkinci yarıya uçlar arasındaki mesafeyi daraltarak başladı Galatasaray.. İlk yarıda suya sabuna dokunmayan Ayhan aldığı her topu diklemesine oynamaya çalışarak oyunun Kayseri sahasına yıkılmasında çok etkiliydi.. Sağ kanatta da Sabri'nin ikinci yarıda ileri çıkışlarıyla ikinci bir tehdit olarak o bölgenin de kullanılması ilk yarıyı çok rahat geçiren Kayseri savunmasının bir anda anormal baskı altında kalmasına neden oldu.. İkinci yarıdaki Galatasaray oyunu baskılı, 60'tan sonra da düşmeyen, iyi alan daraltan ve kenarlardan iyi hamleler yapabilen bir takım görüntüsü verdi.. Çok abartılması gerekir mi? Berbat bir 135 dakikanın üstüne hiç beklenmedik bir şekilde geldiği için biraz abartılabilir.. Ama her türlü sezon başı için iyi bir tempo ve olması gerekenden daha iyi bir futbol oynandığını da kabul etmek gerek..

Benzer şekilde maça girip oyunun skorunu tamamen değiştiren Harry Kewell da haklı olarak biraz abartılacak, helal olsun aslanıma diye karşılanacak.. Attığı golden çok verdiği gol pası ve soldan gelip Lincoln'e kestiği topa odaklanmak gerek.. Bir oyuncu son 25 dakikada oyuna girip bu kadar etkili olabilirdi.. O açıdan onun da yıldız oyuncu hasreti çeken taraftar tarafından biraz abartılması normal karşılanmalı..

Kewell'ın bu sonuca yönelik klas 15 dakikasının Lincoln'ün kulağına küpe olmasını dilemekten başka yapacak bir şey de göremiyorum Galatasaray'da.. İstekli olmasına rağmen bu kadar etkisiz kalması akıl alır gibi değil.. Forvet transferinin gelişi ve Nonda'nın bu form durumuyla birlikte klasik 4-4-2'ye dönen Galatasaray'da Lincoln'e kulübe yolları görünebilir.. Aklını başına devşirmesi lazım.. Öyle bir durumda tamamen kaybedilecektir Lincoln ama zaten bu kafasıyla devam etmesi de çok anlamlı görünmüyor.. Kewell'ın bu klası ve Arda'nın takımdaki varlığı mutlaka hareketlendirmeli Lincoln'ü.. Bunlar da hareketlendiremezse kendisini zaten yapılacak bir şey kalmamıştır..

7 YORUM:

Adsız dedi ki...

lincoln ile hakan kadir balta'dan kurtulmalıyız. evet tez elden yapmalıyız bunu.

Adsız dedi ki...

abi, meira servet çetin ikilisine ne diyeceksin? tamam mıdır, olmuş mudur?

senat bosiva

Parma Maniac dedi ki...

Bugün çok uyumlu göründüler ama ikisinin de çabukluk sorunları olduğu için bence şüpheci yaklaşmakta fayda var.. Beklerin tandemle uyumlu bir şekilde stoper kademesinde başarılı olmaları bu dezavantajı minimuma indirir ama yine de soru işaretleri var bence.. Çift defansif orta sahayla bütünleşmiş bir yapının kurulması halinde büyük sorunlar beklemiyorum ama kendi adıma..

jose dedi ki...

2.45 teki oyunu Romanyada sahaya yansıtırsak 90 dakıka olarak turla donebılırız Romanyadan.Bu arada yazı ıcın tesekkurler parma maniac..

Adsız dedi ki...

lincoln hakkındaki söylediklerinize tamamen katılıyorum. ya ivediyetle aklını başına çevirsin ya da gitsin artık kendini daha az sevdirmeden. yenisini bulduk zaten biz. keeweeellll keeeweeeelllll..

Adsız dedi ki...

Turuncu forma üzerine numara ve isimleri kırmızı ile yazmak da pek olmamış.. :)

mondo trasho dedi ki...

takımın forma numaraları ve oyuncu isimlerinde kullandığı font bükreş maçındaki futbola benziyordu:zevksizlik dolu!
şu fontları değiştirseler belki oyun da düzelecek:)

basket takımının yeni formalarında kullanılan fontlara bakın bir de. mükemmel olmuş. bu ne yaman çelişki!?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.