28 Ağu 2008

Champions League 2008/2009


A ve B'de ilk 2 torba takımları fazla zorlanmayacak.. C'de Lucescu son senesinde bir sürpriz yapma peşine takılır.. D Grubu Atletico Madrid'in 4. torbadan gelişiyle birlikte bu etabın ölümü grubu olarak anılmayı hak etti.. Pool ve PSV'nin arkasında bu senenin flaş takımlarından olacak gibi görünen Eric Gerets'in Marsilya'sıyla Atletico inanılmaz bir mücadelenin ortaya çıkmasına neden olabilir.. Hala 2. torbadan girip bir süredir cepten yiyen PSV D'nin en zayıf halkası bence.. E'de Untied'ın arkasından ikinci olmak için Celtic ve Villarreal sağlam çekişecek.. F'de yine 4. torbanın kafa takımlarından Fiorentina'nın katılımıyla olan Steaua Bükreş'e oldu.. Şu grupta olmaktansa Galatasaray'a elenmeyi tercih ederlerdi belki.. Para her şey değilse tabii.. H'de Zenit'in Juve'ye bir sürprizi olabilir.. BATE'den de ilginç maçlar bekliyorum.. Çoğu kişiye göre turnuvanın en zayıf takımı BATE ama bana göre değil.. H'nin kaderini çizecek olan takım olabilir BATE..

Fenerbahçe yine kısmetli bir kura çekti bence.. 1. torbadan gelen Arsenal şu anda İngiliz büyüklerin içinde en zayıf takım.. Lyon'dan sonraki en iyi ilk torba takımıydı Fenerbahçe için.. Keza 2'den gelen Porto da torbasının en güzel takımlarından biriydi.. 4'ten gelen Kiev de gayet uygun duruyor bence.. Kiev ve Porto'dan Kadıköy'de alınacak 6 puan üçüncülüğü getirdiği gibi gruptan çıkmak için de büyük avantaj getirir..

4 YORUM:

mrcool dedi ki...

Kiev in gelmesi ile 3. torbada olmanın faydası kalmadı

Beercholic dedi ki...

porto: içerde 3, dışarda 0
arsenal: içerde 1, dışarda 0
dynamo: içerde 3, dışarda 1

8 puan, 3. olarak UEFA'ya.. temiz iş! :D

ynwa dedi ki...

gerçekten iyi bir kura çekti gene fenerbahçe.

1.torbadan takım ayırt etmek çok mantıklı olmasa da lyon ve arsenal'in daha tercih edilebilir takımlar olduğu ortadaydı.

2.torba esas belirleyici nokta olacaktı. kura öncesi ikiye ayırmıştım bu torbayı. bayern, juve, roma, villareal bir tarafta. porto, lizbon, bremen, psv diğer tarafta. f.bahce burdan da istediğini aldı bana göre.

son torbada fiorentina ve atletico'dan birinin gelmemesi yeterli olacaktı. o da oldu. dipteki dörtlü elbette daha bir tercih edilebilirdi ama kiev'in de son zamanlardaki hali ortada. geçen sene grupları 'sıfır' puanla tamamlamışlardı, bu sezon da çok farklı olacağını sanmıyorum. nitekim transfer döneminde nerdeyse hiç bir şey yapmadılar.

yalnız fikstür konusu sıkıntılı. grup maçlarına deplasmanda başlayıp, deplasmanda son getirmek istenilen bir şey değildir. üstelik son maç kara kışta kiev'de. arsenal ile de grubun tam ortasında iki defa karşılaşmak önemli bir dezavantaj.

Adsız dedi ki...

1. torbadan takım ayırt etmem ama arsenal hazırlık maçlarındaki performansıyla çok hazır olduğunu gösterdi. asıl rakip olan porto ise sporting lisbon ve werder bremenden sonra en güçsüz takım 2. torbada. 4. torbadan da atletico çıkcak diye ödüm kopuyordu o yüzden mutluyum.
Eğer geçen seneki fenerbahçeyle devam edilseydi Fenerbahçe bu grupta liderlik için yarışırdı. Ama aurelio büyük kayıp. Josico nasıl olur bilmioyrum ama orta sahada hamallık yapabilir ya da geçen sene başındaki kadar iyi oynayan bir deniz aurelionun yerini doldurabilir. ama elimizde tutsaydık da yeni maceralara yelken açmasaydık keşke. vederson döndüğünde geçen seneki kadar sağlam bir defansif sol kanadımız olacak. sağ kanatta ise takımdaki gol umutlarından ve pas trafiğine etki eden deivid gelecek ve aragones taktiğini daha kolay uygulayabilecek. İşte herşey olumlu giderse Portoyu burda yeneriz orda berabere kalabiliriz. Kievi iki maçta da yenebiliriz. Eğer Portodan deplasmanda puan alamassak arsenaldan puan almamız gerekecek ve bu gerçekten çok kolay değil. ama saracoğlunda farklı bir takım oluyor bu takım. neyse bekleyip göreceğiz konuşmak çok da yerli değil bu durumda. ligdeki maçlar veri olmayacaksa da ligdeki maçları görüp öyle yorum yapmak gerekir diye düşünüyorum.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.