11 Ağu 2008

Ben Collett


Dışarıda çok güzel şeyler oluyor futbol ve insaniyet adına.. Son örneği de Ben Collett'te yaşanmış bunun.. Collett 2003 yılında Manchester United'ın reserve takım formasıyla çıktığı ilk maçta Middlesbrough'ya karşı oynarken Boro'lu oyuncu Gary Smith'in darbesiyle sakatlanmış ve ayağı iki yerden kırılmış.. 18 yaşında olan Ben o zamanlar kendi yaş grubunun en potansiyelli gençlerinden biriymiş ve bu sakatlıktan sonra bir türlü toparlayamamış kendisini.. Middlesbrough da duruma kulüp olarak çok üzülmüş ve biraz geç olmuş ama Collett'e 4.5 milyon pound'luk bir ödeme yapılmasına karar vermişler.. Tabii bu sürecin uzamasında ödemenin direk Boro tarafından değil de sigorta şirketi tarafından yapılmasının da etkisi vardır ama takımın gösterdiği yaklaşım da çok güzel..

Collett de Marc Overmars'ın seneye forma giyeceği Eerste Divisie'de, AGOOV Apeldoorn forması giyiyor şu an.. Kafasına küçük çaplı bir talih kuşu konduğu için elbette mutludur ama avukatının da söylediği gibi sanıyorum bu parayı almamayı ve 5 yıl önceki o sakatlığı hiç yaşamamayı tercih ederdi.. Yine de benzerini yaşayıp çok daha kötü durumlar yaşayanları düşününce insan, Middlesbrough gibi kulüplere daha çok saygı duyuyor..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

sol açık tipi var.

İlker Yılmaz dedi ki...

türkiye'de de bir alper tezcan örneği var malesef.

Adsız dedi ki...

Collett herhangi bir takımın formasını giymiyor şu an, zira futbolu bırakmak zorunda kaldı mevzu bahis sakatlık yüzünden. Zaten bu paranın ödenmesinin sebebi de o. Yoksa niye para ödesinler futbol oynayan adama..

Ayrıca parayı gönüllü olarak vermedi Boro, mahkeme ödettirdi.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.