30 May 2008

, ,

Türkiye 2-0 Finlandiya


Maçın başlamasıyla beraber sistemi ve oyuncu yerleşimini anlamam 15 dakika sürdü.. Benim algısızlığım mıydı bu yoksa oyuncuların beklemediğim yerlerde konuşlanması mı bilmiyorum ama Terim yine bir sürprizle çıktı maça..

Maçın başında sağ kanadın Hamit ve Sabri'den, forvetin de Nihat ve Mevlüt'ten oluştuğunu sanıp bir 10 dakika kadar "E klasik 4-4-2 lan bu.." geyiği yaptım eniştemle maçı izlerken.. 4-3-3 oynayacağız diyen Terim'in üstüne garip geldi, yine bir kararsızlık daha dedim.. Sonra Hamit'in sağ iç, Mevlüt'ün de ileri üçlünün sağındaki adam olduğu ortaya çıktı.. Defans ve orta saha tamam ama ileri üçlü beklenmedikti oldukça..

Mevlüt'ün boşuna Milli Takım'a seçilmediği bu maçla ortaya çıktı bence.. Hiç izlememiştim çoğu insan gibi.. Topla yapabildiklerini görünce heveslendim.. Sabri ve sık sık sağ içten kenara inmeye çalışan Hamit'le beraber iyi işler yaptılar oynadıkları süre boyunca.. Takımın da en iyi işleyen bölgesiydi bu sağ koridor..

Hamit'in başta sağ açık gibi görünüp daha sonra iç oyuncusu olduğunun anlaşılması (En azından benim tarafımdan) Terim'in Cristiano Ronaldo için almaya çalıştığı bir önlem gibi göründü bana.. Mevlüt'ün sık sık forvete destek vermesinden dolayı Sabri'yi burada tek başına bırakmamak ve o kanatta Ronaldo'nun karşısına bir üçgenle çıkmak istiyor gibiydi Terim.. Sol içteki Emre'nin aynı yardımı solda göstermemesi o kanat için böyle bir önleme gerek yok düşüncesi miydi, yoksa Emre'nin fiziki yetersizliğinin sahaya yansıması mıydı onu anlayamadım fakat.. Quaresma da yabana atılacak oyuncu değil, Hakan Balta'yı yalnız bırakmamak gerek orada..


Marco Aurelio'nun sahada olması orta sahayı çok rahatlatıyor.. Keza Sabri'nin sağ kanada getirdiği enerjinin değeri şu maçta göründüğü kadarıyla paha biçilemez duruyor.. Servet Çetin sonrası şamar oğlanı ama o, yeteneksizlik abidesi.. Onun Tuncay'a yaptığı ortanın aynısını yapan 48 tane topçumuz var zaten.. Çoğu oyuncumuz da her ortasında istikrar sağlamakla ün yapmıştır zaten ekolümüzde.. Tuncay solda attığı golden başka oyuna katkıda bulunmadı.. Arda'yı bekliyordum sol açıkta ama belli ki 60. dakikalardan sonraki koz olarak kullanılacak Terim tarafından..

65'ten sonraki fiziksel düşüşümüze de şüpheyle yaklaşmak gerek.. Antrenmanların zorlayıcı geçtiği yazılıyor, söyleniyor ama zaten bizim futbolumuzda 90 dakikalık kondüsyona sahip bir takım yok ki.. Ligde 90 dakikaya çıkabilen bir tek Fenerbahçe vardı.. Galatasaray sene boyunca 70'ten sonra düştü.. Beşiktaş keza öyle.. Ligin genelinde böyle genel bir kondüsyon yokken Milli Takım'dan 90 dakika taş gibi bir futbol beklemek zor.. Ama sanıyorum ki Portekiz maçında biraz daha iyi olacaktır..

Maçı izlerken 60'tan sonra Tuncay-Arda, sonra Mevlüt-Colin Kazım, en son olarak da Emre-Ayhan/Topal değişimi olur dedim.. 3. çıkan kesin Emre olmalıydı ama sanırım özel istekle hoca kenara Hamit'i aldı.. Sonunda 14-15 kişilik çekirdeğe kavuşmamız güzel oldu.. Büyük sürpriz Mevlüt'le beraber umuyorum bu sistem ve kadro yapısı 1 hafta sonrası için daha iyi bir yere gelecek.. Şu anda tek korkum Nihat'ın büyük bir hayal kırıklığı yaratma ihtimali olarak görünüyor bana, umarım gerçekleşmez.. Bir de kehanet yapalım yine, Cristiano Ronaldo bizim maçta fazla etkili olamayacak gibi geliyor bana.. Eğer çıkarsa nedenini yazarım sonra..

Bol şans çocuklara..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

En azindan kadro secimi ile ilgili yapilan elestirilerin acimasiz ve abartili oldugunu gormus olduk. Mevlut'un hakikaten iyi bir topcu oldugunu da ogrenmis olduk.

Murat Ozkan

kutay dedi ki...

korkun doğru çıkacak eğer bu formatta Nihat en uçta oynarsa. Nihat Mevlüt'ün yerine, Semih Nihat'ın yerine geçmeli diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

ortada nihat tek başına oynarsa,gol atma konusunda çok sıkıntı yaşarız.4-4-2 çok daha ideal duruyor bu oyuncularla.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.