1 May 2008

,

Chelsea 3-2 Liverpool


Bizim ülkedeki futbol ulemalarına göre Liverpool çoktan finaldeydi eşleşme olduğunda.. Neden? Chelsea'yi Fenerbahçe karşısında izlemişlerdi.. Bizim dandik(!) Fenerbahçe'nin 180 dakika boyunca zorladığı Chelsea takım olamazdı.. Hem Avram Grant da hoca değildi ki.. Bir de CL'nin son 5 yıldaki en usta ismi Benitez ve takımı Liverpool eklenince Pool maçlar oynanmadan finaldeydi.. Burada Fenerbahçe karşıtlığından tutun, Avram Grant karşıtlığı ve Jose Mourinho sevgisine kadar her şeyi bulabilirsiniz.. Sorun o değil.. Ama EPL'de iki takımı da izliyorduk.. Liverpool'un dişini geçiremediği bir yığın takımı paramparça ediyordu Chelsea.. Bu da önemli değildi bizimkilere göre.. Tamam CL gerçekten farklı bir ortam, dinamikleri, oyun tarzı, taktikleri, her şeyi farklı.. Burada ustalığı ve tecrübesi belli olan bir takım ve hocayı da görmezden gelmek imkansız.. Ama nasıl oluyor da Chelsea karşısında böyle favori oluyor Liverpool? Oluyor işte..

180 dakika sonrasında turu Chelsea geçti.. Çok daha mı iyiydi Liverpool'dan? Değildi.. Ama istikrarlı savunmalarını iki maçta da gösterip klasik futbollarıyla hak ederek tura ulaştılar.. Bu maçın 60-85 dakikalar arasını izleyemedim.. Ama geri kalan bölümde Chelsea gayet iyi top oynuyordu.. Liverpool'un gol atması gereken maçtaki ilk yarı futbolu tipik Benitez ürünü.. Adam yıllarca başarılı da oldu bu kafayla, ama bana mantıklı gelmiyor.. Kuyt ve Benayoun gibi adamların şu önemdeki bir müsabakada 11'de başladığı maçta gönlüm de Pool'dan yana olamıyor.. Babel niye yedek? Liverpool'un sol tarafının tek motoru kazanılması gereken maçta neden oynamaz da o kontenjandan Benayoun takıma girer? Rafael babanın mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır ama televizyon başından izleyenlere pek mantıklı gelecek bir hadise değil..

Bir de Essien hakikaten çok büyük topçu.. Lyon'da bütün teknik eksiğine rağmen (Aslında bu da tartışılır) hücuma yönelik orta saha olduktan sonra Chelsea'de ortada bunun tam tersi bir görevde de takım körüklüğü yapıp bir de üstüne sağ bekteki başarı gelince o kondüsyon ve güç büyük saygı oluşturuyor.. Lampard'a da helal olsun.. 115 dakika çıkıp oynamayı bırak, üstüne bir de en kritik penaltıyı o moralle atmak yürek ister.. Varmış Frank'te..

Onu, bunu anlamam.. Mourinho gittiğinden beri eleştirilen futbolculara, Grant'e yakışır bu final.. Ben gittikten sonra Stamford Bridge'te maç kaybettiklerinde çok ağlayacaklar ama son pişmanlık fayda getirmeyecek diyen Mourinho evinde ağlıyor mudur bilmiyorum.. Hem göremediği final, hem de Stamford Bridge'te gelmeyen yenilgi nedeniyle.. Ama şunu açık ve net kabul etmek gerek, Avram Grant iyi iş başarmıştır bu sene.. Finalde de en az %50 şansları var.. Chelsea finalde diye Moskova'daki maçı United'a direkt olarak yazacak olanlar bu geceden sonra tekrar düşünsün derim..

2 YORUM:

Onur Erdem dedi ki...

2. paragrafin basinda "180 dakika sonrasinda turu Chelsea gecti" demissin, 210 dakika olmasin o :D

Adsız dedi ki...

yalnız açık olan birşey var ki o da, liverpool ilk maçta riise nin saçma golünü yemeseydi chelsea hayatta bu turu geçemezdi. ayrıca ilk maçta oynanan futbolları hatırladığımızda liverpoolun chelseaden bir gömlek daha üstün olduğu aşikardı. Tabi dünkü ilk yarıdan sonra (haklı olarak) bunların hiçbirisi hatırlanmıyor..Kuyt ne ya bu arada..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.