26 May 2008

Trabzonspor sessiz ve derinden


Egemen Korkmaz'ı da bitirmiş Trabzonspor.. Emre Güngör Galatasaray'a transfer olmadan önce dört büyüklerde oynamayan en yetenekli 2 stoper olarak görürdüm ikisini.. Emre'den sonra o da gecikmeden büyük bir takıma gitti..

Trabzonspor'un transfer politikası ilgi çekici olmaya devam ediyor.. Kesinlikle şu ana kadar gelecek sene için en iyi çalışan takım konumundalar.. Oftaş'tan alınan Giray'dan sonra Egemen'le tandemi şimdiden halletmiş durumdalar.. Oftaş'ı bu sene 3 defa izledim, Giray da hiçbirinde dikkatimi çekmedi ama takımı sene boyunca izleyen herkes Oftaş'ın başarısında birinci sıraya yazıyorlar bu çocuğu.. Demek ki var bir şeyler.. Egemen zaten müthiş bir adam.. Teknik sorunu dışında fiziği, sertliği, yer tutuşu, Milli Takım seviyesinde.. Gustavo Colman diye bir Arjantinli transfer ettiler Germinal'den.. Onun hakkında da zerre bilgim yok ama oyunun iki yönünü de iyi oynadığını söylüyorlar.. Oyunculuk özellikleri hakkında bir şey bilmiyoruz ama Ersun Yanal'ın Colman'ı ne kadar çok istediğini ve transferi bitirdiği için de çok mutlu olduğunu iyi biliyorum.. Ersun Yanal'ın Belçika bağlantılarını hep merak etmişimdir zaten.. Düzenli olarak o pazarı kullanan bir hoca, hakimiyeti nereden geliyor acaba?
Genç gurbetçi Ceyhun Gülselam'ı da transfer etti Trabzon.. O da umut verici gençliğiyle.. Bunun dışında Selçuk İnan'ı tamamen bitirdikleri ve Burak Yılmaz için de tırmaladıkları yazılıp çiziliyor her yerde.. Gerçi Fenerbahçe Burak konusunda istekliyse pek şansları olmaz ama şimdilik bunlar da yeterli duruyor.. Yattara'nın elde tutulması bile önemli bir başarı elemanı düşününce..

Gökdeniz'den gelen para şu ana kadar iyi kullanılıyor gibi duruyor.. Giray+Selçuk 4 civarına patlayacak, o kadar ederler mi emin değilim değer yönünden ama başka türlü de olmuyor bu işler.. Şu adamların toplamının Gökdeniz'den daha yararlı olacaklarını söylemek zor mu? Değil.. O zaman verilen iyi paralar karşılığında yıldızların satılması da çok garip olmamalı.. Arda Turan için telaffuz edilen 10-15 milyon pound'lar gerçekten doğruysa iyi düşünmeli Galatasaray..

4 YORUM:

edgar belgi dedi ki...

pazara hakimiyet tabi soz konusu olabilir, olsun zaten trilyon maasli adamlar icin ama akilli davrandiklari nokta turkiye'ye mirin kirin etmeden gelip, yatmaya degil oynamaya gelen oyunculari daha az prestijli liglerden bulup getirmek. cek cumhuru-polonya-bulgaristan-romanya- rusya vesaire liglerinden gercekten iyi oyuncular bulunabiliyuu.

Adsız dedi ki...

seneye gene 10. haftadan itibaren gelecek sezonun planlarını yapmaya başlarlar. çeyrek asırdır yaptıkları gibi...

Svetlin dedi ki...

Egemen adına üzüldüm bir bursaspor taraftarı olarak. bursaspor'dan istediği parayı alamadığı için gitmek zorund kaldı ama keşke gs,fb gibi istanbul takımlarına gitseydi. trabzon'a gidince bursadan çok da bir farkı olacağını sanmıyorum. orda da ne şampiyonluk olacak, ne de kupalar. sadece biraz daha fazla para alacak ama şimdiden bir zamanlar çok sevildiği taraftar tarafından paragöz bir adam olarak anılmaya başlandı. bursa maçları sıkıntılı geçecek egemen'in.

Alper Öcal dedi ki...

Beşiktaş'ın her boşta olan, biraz kendisini göstermiş yerli oyuncuyu alıverme maymun iştahlılığındahn farklı değil Trabzon'un yaptığı.

Evet alınan isimler Türkiye için kalburüstü adamlar olabilirler ama bu Trabzon'un ligden 10. değil de 25. haftada kopmalarından başka bir etki yaratmayacak.

Zira savunma ikilisi yerli olan bir takım TSL'de kafaya oynayamaz. Avrupa'da dökülür.

Bu sene Galatasaray'ın lig performansı bir istisna, Avrupa'da ise 3 er 5 er gol yedi Cimbom. Beşiktaş'ın durumu ortada.

Biraz kafası çalışan bir kulüp yöneticisi takımın omurgasını iyi seçilmiş yabancılardan kurar. Ne o omurga ?

Kale, iki stoper, bir ön libero, iki santrfor. İki santrfor tercihinden biri bek ya da kanat oyuncusu için de kullanılabilir tabi dizilişe göre.

En kötü Şampiyonlar Ligi vizesi alınır bu durumda.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.