5 May 2008

,

Sivasspor 3-5 Galatasaray


İşte futbol bu kadar basit bir oyun.. Sistemi futbolun olmazsa olmazlarına göre revize etmek 5 galibiyeti üst üste getirip çok zor maçlarda takımı şampiyonluğa götürebiliyor.. Bu şampiyonluk Cevat Güler hocaya yazılır.. Ama daha çok, çok kritik bir yerde Kalli'yi gönderebilen Adnan Polat'a yazılır.. Artık şampiyonluk %99 olunca her yerde Kalli'nin de hakkını vermek gerek, bu şampiyonluk onun eseridir geyikleri dönmeye başladı.. Değildir efendim.. Kalli'nin faydası olmuş mudur? Olmuştur elbet.. Eğer takımdan ayrılana kadar bu takım şampiyonluk potasının içinde kalmışsa bu büyük başarı elbet Kalli'ye yazılır.. Ama başka bir şey yazılmaz.. Kalli'yle bu takımın şampiyonluk şansı yoktu.. Jose Cevat başa geldiğinden beri sadece ama sadece doğruları yaparak bu şampiyonluğun asıl mimarı olmayı başardı..

Çok şahane bir maç oldu.. Galatasaray 3 gol yedi.. 2'sini kendi kalesine aldı.. 1'inde pozisyon var mıydı yok muydu belli değildi.. Sivasspor'a doğru düzgün pozisyon vermeden 3 gol yemeyi başardı takım.. Aykut, Hakan Balta ve Song sağolsunlar.. Atılan goller ise Ayhan'ın müthiş ve biraz da şans olan golü dışında futbol oynayarak atılan gollerdi.. Oynanan oyun normalde çok daha net bir skoru gerektiriyordu ama futbol bu yüzden güzel.. Mesela Sivas 1-0 öndeyken 40. dakikada sağ çizgiden tacı kullanan Sivas oyuncusu hata yapıp ordan bir tacı Galatasaray kazanmasa muhtemelen ilk yarı 1-0 bitecekti.. Oradan golü çıkaran Galatasaray 2 dakika sonra bir anda önde buldu kendisini.. Ya da skor 3-3'ken soldan içeri kat eden Mehmet Yıldız'ın karşıdan vurduğu top köşeden takılsa belki panikleyen Galatasaray çok üstün olduğu bu maçı kaybedecekti..

Jose Cevat yine doğruları yaptı.. Karan'ın yokluğunda Sukur'u yedek plan olarak düşünüp Nonda'yı ileride tek bırakarak 5'li bir orta saha kurarak o bölgeyi ele geçirmeyi planlamış hoca.. Hedefi maç kaybetmemek olan bir hocanın yapacağı şey buydu.. Kalli olsa bugün Galatasaray'ın başında Sukur-Nonda çift forvet oynar, arkasında Arda supporter olur, Topal tek defansif orta saha olarak heder olur, sol ve sağdaki Volkan ve Barış çizgilerde takılırlardı.. Skor nolmuş ilgilenmiyordu zaten Alman.. Neyse.. Cevat Hocanın hamleleri de yine çok yerindeydi.. Sağ bekte iki defa pozisyonunu kaybeden Song hemen çıktı, Sabri beke kaydı, orta sahaya diri bir oyuncu girdi.. Maçın başından itibaren fazla etkili olamayan Nonda çıktı, Sukur girdi.. Ki bir 10-15 dakika daha önce girebilirdi.. Sistemi bozmadan o sistem üzerindeki kadro oynamalarında 5 haftadır müthiş işler çıkarıyor hoca.. Eğer seneye de benzer şekilde oynatacak bir hoca gelmeyecekse Cevat Güler'in bu takımın başında kalmasını gönül rahatlığıyla, en ufak bir sıkıntı içinde olmadan isterim.. Desteklerim de.. Klas bir isim gelecekse de kesinlikle teknik kadronun içinde yer almalı bu güzel insan.. 1-0 geriye düşüldüğündeki vakur tavırları, goller geldikten sonraki serinkanlılığı.. Müthiş özellikler bunlar.. Tarih bu şampiyonlukta seni yazacak hocam, başkasını değil..

Arda, Ayhan, Sabri müthişti.. Barış her zamanki baltalığı dışında fizik yönden yine kusursuzdu.. Servet'in yine Allah'ına kurban.. Hakan Balta topçu değil.. Sabri'nin sağ açıkken kötü oynadığını ben pek görmedim zaten.. Servet sonrası yeni oyuncağıdır bazı gerzek Galatasaray taraftarlarının.. Servet'le aylarca dalga geçen bu zırtapozlar ağızlarına takılan kapaklardan sonra yeni hedefleri olarak Sabri'yi bellediler.. Sabri matah topçu değil ama Galatasaray kadrosunda her zaman iş yapacak, gerek yedek, gerek ilk 11'de takıma faydalı olacak bir oyuncu.. Sağ bek en yapamadığı bölge, sağ açıktayken takıma getirdiği enerjiyi geçmişte fazlasıyla gördük.. Geçen hafta bekte Fenerbahçe'ye karşı çok iyi, bugün Sivas deplasmanında açıkta mükemmel bir maç çıkardı.. Fiorentina'nın takibinin bunda etkisi var mıdır? Belki.. Ama Sabri kötü topçu değildir.. Uğur'un geri dönüşü ya da muhtemel bir yabancı transferiyle bekten tekrar gerçek yerine dönünce de, eğer bu takımdan gitmezse bunu futboldan anlamayanlara gösterecektir ilerleyen dönemde.. Ha nolur, Servet'ten sonra Sabri de kapakları takınca bu vasıfsızlar başka oyuncak bulurlar kendilerine.. Kendi futbolcusuyla dalga geçmek en müthiş taraftarlık işlerinden biridir zaten bu memlekette.. Allah'tan Servet Çetin gibi aslan yürekliler bunlar gibilerine gömüyor kafayı da ayar nasıl verilir görüyoruz, zevke geliyoruz..


Sonuç? Galatasaray şampiyon.. Bu şampiyonluk Adnan Polat'a yazılır, Cevat Güler'e yazılır.. Bir de kime yazılır biliyor musunuz? Her ortamda takiyyeciliğinden dem vurulan, Hasan Şaş'a, yedek kalınca sorun çıkaran(!) Hakan Sukur'e yazılır.. 2006'da bu adamların adamlığıyla toplanmıştı futbolcular.. 2 sene sonra yine benzer abilikle benzer başarılar geldi.. Ama onlar hala kutlu doğum haftasına falan taksınlar.. O 3 senede 2 defa şampiyon oldu Galatasaray.. Devam etsinler, 5 senede 3-4 olsun.. Yakışır bu abilere.. Bugün Hakan Sukur, Hasan Şaş.. Yarın Ümit Karan.. Öbür gün Sabri, Uğur Uçar.. Galatasaray'da abiler bitmez, bu ruh ölmez.. Onu da merak etmesin kimse..

Fazla subjektif gelebilir bu yazı.. Her zaman objektif kalmaya çalışan bir blog olarak şampiyonluk sonrası çok da görülmesin.. Daha başlarken burada kendi takımlarım ağırlıkta olacak demiştim zaten..

Hayırlı olsun camiaya..

7 YORUM:

L dedi ki...

eline sağlık abi.

Adsız dedi ki...

sadece postun güzelliğine dair methiye temalı yorumları pek sevmem ama söylemek lazım bunu:

10 numara!

Jean dedi ki...

Song değişikliği 80 li dakikalarda gerçekleşti, daha önce de çıkabilirdi, yerini çok kaybetti Song. Bizim takmımda kim sağ bek oynarsa ona bir haller oluyor zateni geri gelmiyorlar. Hocanın Hakan Balta'yla başlamasını hiç doğru bulmadım, o mevkinin bu Galatasaray'daki tek adamı Volkan'dır. Hakan Balta çizginin ne ön tarafında ne de arka tarfaında oynayacak özelliklerde değil bence ama ısrar edilirse, fiziğinin ve top tekniğinin avantajlarını kullarak, topu oyuna iyi sokabilen bir stoper olabilir..

mikosan dedi ki...

asıl önemli olan şimdi 11 mayıs sabahı aziz başkan istifa edecek yine sonra yalvarmalar falan tekrar geri dönecek.Yine gündemi değiştirecek ne yapsak şampiyon olmasak mı adam rekor üzerine rekor kırıyor galatasaray şampiyonluğu görmekten hakan şükürü bile geçecek bu gidişle şampiyonluk sayısında :))

Onur Erdem dedi ki...

2 sene once Tromso'ye elenen takim 83 puanla sampiyon oldu. Ertesi yil CL'de 4 punla grup sonunculugu, ligde de gazin kesilmesiyle 26 puanlik bir gerileme...

Bu sene evinde Helsingborg'a yenilen, deplasmanda Leverkusen'den 5 yiyen takim 77-79 puanla sampiyon oluyor. Seneye ne olacagini hep beraber gorecegiz.

Galatasaray'da son 4-5 yildir korkunc Fenerlesme emareleri goruluyor. Bi de hakkaten liseci zihniyetten kurtulunsa tam olacak. Metin Asik, Hasan Ozaydin donemlerindeki Fenerbahce gibi bir Galatasaray cikacak ortaya.

Adsız dedi ki...

Ağustos'ta Liverpool gelsin de görelim o abileri. Şaban abiyi. ;) 8-0'dan sevgiler.

garrinchar dedi ki...

sizin servet aşkınıza söylenecek bir şey yokk tabi servetin kime karşı oynadığınıda düşünmek lazım misal mehmet yıldız semih deplasman forveti holosko serveti en azından vagner love jo ikilisinin karşısında görmeden karar vermein

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.