18 May 2008

Michael Laudrup


Bir Michael Laudrup fırtınası kopmuş gidiyor dünyada.. Türkiye'de yansıması Galatasaray üzerinden dönüyor rüzgarın.. Bizim yönetim sağolsun her yerde belli ediyor Laudrup'a olan ilgilerini.. Bayram Tutumlu gibi Allah'ın cini bir menajerin de elinde tabii Danimarkalı.. Bayram veriyor gazı medyaya, sonra toplu histeriler..

Açıklamalardan anladığım kadarıyla Galatasaray yönetiminin en çok istediği adam şu an itibarıyla.. Bunda sakınca yok.. İstim üzerinde zaten eleman, genç, gelecek vadediyor.. Getafe'yle bu sene başardıkları güzeldi.. Ama fazlası var mı? Yok.. Brondby ve bu seneki Getafe macerası dışında Laudrup'un nasıl bir hoca olduğunu gösteren bir argüman var mı elde? O da yok.. Seneye Getafe'den biraz daha iyi bir takıma gidip de kepaze olmayacağının garantisi var mı? Yine yok.. Hiçbir hoca için bunun garantisi yoktur ama bu kadar heyecan yapmak için de bir adam için daha fazla şey olmalı elde bence.. Şu an için Laudrup'un bu son İspanya macerası için şüpheci yaklaşmaktan başka bir şey yapamıyorum ben.. Kaldı ki UEFA'daki başarı dışında Getafe'nin kadrosu ölçüsünde La Liga'da da muazzam işler başardığı falan olmadı.. Yani? Sistemi, oynattığı futbolun günümüz koşullarına uygunluğu, yansıttığı vizyon umut veriyor.. Ama tek senelik bir hadiseyle Laudrup gelecek dertler bitecek, Avrupa'nın en iyi genç hocasını getiriyoruz, çok büyük iş başarırız demek fazlasıyla mantık dışı..

Kendisini en çok isteyen takımlar Sevilla ve güya Barcelona'ydı.. Sevilla Jimenez kifayetsiziyle devam edeceğini açıkladı.. Nasıl biz vizyonsuzluksa bu Sevilla yönetimininki de anlamadım.. Barcelona Guardiola'yı getirdi başa.. Chelsea lafları geçiyor, Avramovich elinde o mali güç varken Laudrup'la uğraşmaz.. Valencia mümkün.. Ama Laudrup'un gideceği sağlam kulüpler bir bir bitiyor.. Bu da Bayram Tutumlu faktörüyle Galatasaray'ın Laudrup şansını artıran bir etken.. Gelir mi bilmiyorum ama ilk zamanlardaki kadar imkansız gelmiyor artık bana.. Başarılı olur mu peki? Dedim ya, muazzam septik bir tavrım var bu konuda.. Bu kadar yeni bir hoca için de bu tarz kesin ifadeler kullanılmamalı zaten.. Göreceğiz bakalım, Getafe'den ayrılmaya kesin olarak karar veren Laudrup'un sonraki durağı neresi olacak..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

dünyanın en pessimist insanısın desem...

Adsız dedi ki...

ah parma vah tardini.
serie b ye selam, bloga devam.

mondo trasho dedi ki...

baktığımız zaman ortada galatasaray'ın profiline ve maddi portresine uyacak çok fazla hoca yok laudrup da yalan olur gibime geliyor. benfica yar etmez laudrup'u bize...
o zaman bu şartlar ışığında lucescu desem?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.