4 May 2008

Konferans Yarı Finalleri


DOĞU KONFERANSI

Boston Celtics/Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers

Tahmin: -

Boston Celtics - Atlanta Hawks serisi 3-3 gittiği için iki taraflı değerlendirmek gerek bu seriyi.. Atlanta birinci turun en büyük sürprizini yaptı.. Acayip karakterli top oynuyor çocuklar.. Bir Lakerslı olarak Boston Celtics'e gıcık olmam ve Atlanta Hawks'ı da bu bağlamda daha çok desteklemem çok normal ama Lakerslı olmasam da sapına kadar desteklerdim Atlanta'yı.. Çok eğlenceli ve heyecan verici bir basketbol oynuyorlar kadroları ölçüsünde.. Boston muhtemelen rahat geçecek yarın akşam 7. maçta ama bu bile yeterlidir Atlanta açısından.. Görevlerini yerine getirdiler.. Boston Celtics için erken tokat toparlanmaya yardımcı olur görüşü var Boston Celtics forumlarında, tam tersini düşünüyorum.. Yenilmez görüntüleri inanılmaz zarar gördü.. Ve Doc Rivers bu zarar gören yapıyı toparlayabilecek mi emin değilim.. Kazançtan çok kayıptır benim gözümde Atlanta'ya verilen 3 maç.. İleriki turlarda kritik yerlerde güvensizlik olarak çıkabilir bu 7 maç.. Celtics turu geçtiği takdirde Cleveland'la çok zorlu bir seriye girebilir.. Bu seriyi 4-5 maçta geçseler Cleveland serisine de 5-6 maçta en fazla işi bitirirler yorumu yapardım ama artık yapamıyorum... Atlanta'dan çok daha sert bir takım olan Cleveland karşısında yine benzer bir 7 maçlık seri gelebilir.. Atlanta yarın akşam sürprizlerin de ötesine geçip Boston'ı elerse... Gerisini getiremiyorum.. Cleveland'ı da 4-0 geçip NBA Final'ine kadar giderler derim..

Orlando Magic - Detroit Pistons

Tahmin: 4-3 Detroit

Orlando'nun çok büyük match up sıkıntıları olacak bu seride.. Billups gibi PG irisi bir elemanın karşısına Jameer Nelson, Rasheed Wallace ya da Jason Maxiell'ın arkasına da Rashard Lewis'in geçmesi anormal dezavantajlar savunmada.. Detroit bunları değerlendirecek.. Ama nasıl Phoenix için eski güçlerinde değiller dediysem Doğu'da da bunun tezahürünü Detroit'te görüyorum.. Philly de zayıf kadrosuna rağmen dediğim gibi beklediğimden çok zorladı Detroit'i.. Savunma özürlü Orlando'nun önünde savunmacı kimlikleriyle kesin favoriler.. 6 maçta da bitirebilirler işlerini ama Detroit'te 2-3 sene önceki savunma da kalmadı.. Orlando hücumunu durdurmakta zorluk çekecekler belirli bölümlerde.. McDyess'ın kırık burnu da zayıf Orlando pota altına karşı üstünlük kurmada bir sıkıntı yaratabilir..

BATI KONFERANSI

Los Angeles Lakers - Utah Jazz

Tahmin 4-1 Lakers

Lakers süpürgeyi çıkaran tek takım oldu ilk turda.. Denver eşleşmesi öncesinde yarı finalde gelecek olan Utah'dansa Denver daha büyük sorun olur diyordum.. Denver çok kolay geçti.. Lakers Utah'ın karşısında istemeyeceği türden bir ekip.. Kobe'yi durduramıyorlar, Lakers müthiş bir hücum gücüne sahipken Utah'ın dışardaki zayıflığı Lakers'ın bu hücum gücüne cevap vermede sıkıntı yaratacak.. 3 sayı çizgisinin gerisinden kötüler ve iyi şut atmadan Lakers'ı böyle bir seride yenmek çok zor.. Utah içerden çok güçlü, size ve mücadele gücünde ağır da gelecekler Lakers front court'una ama sadece içerden ve tek taraflı bir oyunla durdurulamayacak kadar iyi bir takım haline geldi Lakers.. Yani? Utah Jazz dışardan da etkili olmadan geçemez Lakers'ı.. 6 maça gidebilir seri ama bence Lakers çok uzatmayacak..

San Antonio Spurs
- New Orleans Hornets

Tahmin: 4-2 Spurs

San Antonio beklediğimden de kolay geçti Phoenix Suns'ı.. Ki o seriden Spurs'ü bekleyen çok azdı seri öncesinde.. Phoenix Suns hakikaten eski gücünde değil.. Dışardan Spurs'e karşı çok zorlanacaklarını söylemiştim.. Toplamda %33'le üçlük attılar seri boyunca.. Kazandıkları maçı çıkarınca diğer 4 maçtaki üçlük yüzdeleri sadece 29'du.. Dış şutları sadece Steve Nash ve Raja Bell'in zorladığı bir takımda beklenecek bir durum bu zaten, pek şaşırtmadı.. ShaQ takasını yaparsanız eldeki en değerli savunmacı ve match up sıkıntısı yaratan oyuncuyu verip bunlara katlanacaksınız.. Steve Kerr'ün Phoenix'teki kariyeri pek uzun sürmeyecek.. Hornets'in Dallas'ın geçebileceğini beklemiyordum.. Normal sezondaki basketbollarından en ufak bir şey kaybetmeden devam ediyorlar play-off'ta da.. Dallas'ın hali haraptı.. Jason Kidd'in tek görevi topu rakip yarı sahaya taşıyıp hiçbir şey yapmadan Dirk'e vermek olacaksa niye geldi bu takıma? Niye tempoyu daha forse etmeyi denemedi Avery Johnson? Anlamak zor.. Sonuç olarak Hornets'e elenince Avery'nin gideceği netti, gitti de.. Ben yine ilk turun devamı şeklinde kendi içimde tutarlı olmayı sürdürüp Spurs'ün Hornets'i eleyeceğini düşünüyorum.. Zayıf benchlerinde Pargo iyi maçları çıkardı ama Spurs karşısında bu dar rotasyon artık biraz arıza çıkarır heralde! Burada da çıkarmayıp saha avantajlarıyla Spurs'ü de elerlerse Lakers korksun zaten.. En çekişmeli seri olacak bence bütün eşleşmeler içinde.. Lakers Utah'ı geçecekse taraftar olarak şahsen Hornets'i isterim ama hafif yusuflamaya da başlıyoruz yani..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

no hornets gerçekten "underrated" bir takım. adamlar normal sezon'da en çok maç kazanan üçüncü takım ayrıca kidd'li nowitzki'li marijuana howard'lı mavs'i 5 maçta geçmiş bir takım. ama hala nerede okusam, 4-2 spurs, 4-1 spurs gibi yorumlarla karşılaşıyorum. ben de diyorum ki hornets büyük ihtimal altıncı belki yedinci maçta bu işi bitirir. cp3 yi durdurmak her yiğidin harcı değil. hoş, ligde bunu yapabilecek tek bir takım varsa o da spurs ama phoenix taraftarlarının bedduaları bu sene işleyecek gibi görünüyor :) özellikle bruce bowen'a..

ayrıca, utah-lakers eşleşmesindeki yorumunuza da katılamayacağım.. utah, "interior defense" denilen şeyde memo ve boozer ikilisinin yumuşaklığı sayesinde baya baya eksik ama şu da var ki lakers'a eşleşme problemi yaratabilecek adamları var. şahsen, gasol ün boozer'ı odom'ın memoyu savunmasını bekliyorum ben. houston karşısında pek etkili olmayan boozer'ın patlayıcılığı gasol e erken fauller aldırırsa lakers çok zorlanır. ayrıca lakers'ın deron'a ve onun boozer'la oynayacağı pick n roll lara cevap bulması da çok zor olacak. şunu da eklemeliyim ki, sloan t-mac üzerinde denediği korver la harpring le savunma fantezisini kobe'ye de uygularsa felakete yol açar. eh, kenyon martin pek başarılı olamadı.. neyse uzatmadan tahminimizi de verelim 4-3 lakers diyorum ben efendim.

Mustafa dedi ki...

Detroit Hidayet'in üzerinde ki baskıyı arttırırsa seri 5 maçta bile bitebilir. Bu geceki maçta Orlando'nun top kaybına ne kadar müsait bir takım olduğunu gördük. Pas hataları Orlando'nun sonunu hazırlıyor. Ayrıca Detroit'in inanılmaz bir mental üstünlüğü var.

Utah ise 5 maçtan daha fazla direnecektir bana göre. Seri yine Lakers üstünlüğüyle biter ama o kadar kolay teslim olacaklarını düşünmüyorum. Özellikle Williams Lakers'ın işini çok zorlaştıracak gibi..

Hornets - Spurs eşleşmesinde ise seri 7 maçta ancak biter gibi görünüyor. Kimin alacağını kestirmek zor ama ben Hornets'in daha şanslı olduğunu düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

beklediğim gibi hornets dallası geçti ve yine bi aksilik olmazsa spurs ü de geçecekler.hem spurs hem suns hem dallas en başarılı olabilcekleri seviyeyi artık geride bıraktılar.bu üç takım da çıkabilecekleri en üst noktalara çıktılar son 3 sezonda.-spurs daha ne yapsın gerçi :)-

batıda lakers-hornets finali geleceği bence kesin gibi.hem içerde hem dışarda lakers jazzdan çok üstün bir takım.

doğuda ise wizardsın cavsı geçebileceğini düşünüyordum ama arenas hiç oynamayınca o aradaki ufak fark cavs lehine değişti.hawks ise şu an için en büyük sürpriz.6 maça uzaması belki anlaşılır bir şey ama celticsin işi son maça bırakmış olması karizmalarının çizilmesine neden oldu.herkesin hayali celtics-lakers finali şu tabloyla pek bi hayal gibi.bu kadar hırpalanmış bi boston cavs savunması karşısında ne yapar bilemiyorum.

pistons-magic serisinde tamamen gönlüm magicten yana ama yine durdurulamayacaklar sanırım detroiti.aslında dallas-sas-suns için söylediklerim pistons için de geçerli.fakat doğu takımlarında parçalar o kadar eksik ki pistons hala bi şekilde var olabiliyor.özellikle rasheed ve billupsı tutacak adamlarının olmaması turu umutsuz hale getiriyor magic için.

doğuda da cavs-pistons finali olcak gibi.

Haketo Zaman dedi ki...

hornets oldu 2-0. seri san antonio'ya taşınıyor. spurs önümüzdeki iki maçı alırsa tekrar şansları bir nebze de olsa doğar, ancak birini bile kaybetseler batı finali lakers-hornets olur. ayrıca spurs'ün bu iki deplasman maçında ne kadar kötü oynadığını düşünürsek, ve deplasmanda kazanamadan seriyi alamayacağını da hesaba katarsak, ben 4-2 spurs'ten çok 4-2 hornets gibi görüyorum. belki de 4-1. göreceğiz.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.