20 May 2008

Konferans Finalleri


Son 4 takım belli oldu.. Detroit Pistons, Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve San Antonio Spurs.. Beklenen sonuçlardı.. Detroit beklediğimden çok daha kolay geçti Orlando'yu.. Boston'ın 7. maça gitmesi yine çok muhtemeldi.. Evlerinde kazanıp dışarda maç vermemeye devam ettiler.. Utah'ın Lakers'ı çok zorladığını söylemek zor.. Spurs de ecel terleri dökerek beklediğimden biraz daha zor bir şekilde kaldı son dörde..

Boston Celtics - Detroit Pistons


Tahmin: 4-3 Boston

Her şeyin %50-50 olduğu bir seri bu benim bakışıma göre.. Sırf Boston Celtics'in süper sezon içi performansının hatrına Boston diyorum.. Muhtemelen bu seride Boston'ın içerde kaybetmeme ve dışarda kazanamama serisi bozulacak.. İlk 2 maç sonunda 1-1, ilk 4 maç sonunda da 2-2'lik bir skor bekliyorum, tamamen bir hissiyat ürünü olarak.. Detroit'in her Boston oyuncusuna bir cevabı var ama Boston'ın savunmada Detroit'e cevapları ne olacak bilmiyorum.. Dar alanlarda raks eden Richard Hamilton'la kim uğraşacak? Savunmasıyla ünlü Rajon Rondo Chauncey Billups'ın kalınlığına ne derece karşılık verebilecek? Tayshaun Prince'in post up'larında arkasında kim olacak? Eşleşmeler adına Boston Celtics'in düşünmesi gereken şey daha fazla bana kalırsa.. Detroit Paul Pierce'ın başına Prince'i dikip zaten kötü bir dönemden geçen Ray Allen'ı da Hamilton'la kontrol ederek bütün pota altı faaliyetlerini KG üzerinde odaklandırabilir ama Boston'ın Detroit eşleşmelerinde bu kadar rahat düşünceleri olacak mı o soru işareti benim kafamda.. Doc Rivers'ın kabızlığının karşısında bir başka play-off kabızı olan Flip Saunders olmasa Detroit bu seriyi götürür diyebilirdim ama bu coach ikilisiyle diyemiyorum.. İnanılmaz sert ve güzel bir mücadele olacak ama..

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs


Tahmin: 4-3 Lakers

Eğer Lakers'ın rakibi New Orleans Hornets olsaydı banko Lakers der, en fazla 6 maçta bu işi bitirir Lakers diye eklerdim ama Spurs'e karşı diyemiyorum onu.. Bu da acayip ortada bir seri bence.. New Orleans'ın her oyuncusuna verecek bir cevabı vardı Lakers'ın.. Ama Spurs'e karşı emin değilim bundan.. Şuta yönelik oynayan David West Lamar için iyi bir eşleşmeydi.. Savunmada sıkıntı çeken Pau Gasol için Tyson Chandler harika bir eşleşmeydi.. 3 numaradaki hareketli ve güçlü oyuncuların Radmanovic ve Luke Walton ikilisine yarattığı sorunların minimum düzeyde kalabileceği bir seriydi Hornets serisi.. Sadece Chris Paul büyük sorun olacaktı ilk etapta.. San Antonio Spurs olunca konu işler değişiyor.. 1- Tim Duncan'a bir cevabı yok Lakers'ın.. Olabilecek tek cevabı Ronny Turiaf ve o da en fazla 10-15 dakika alabiliyor maç başına.. Duncan muhtemelen çok iyi bir seri çıkaracak Lakers'a karşı.. 2- Chris Paul NBA'in en iyi point guard'ı şu anda ve onu savunmak da imkansız gibi bir şey.. Ama Tony Parker artık ayakları iyice yavaşlayan Derek Fisher için çok daha kötü bir eşleşme.. Arkada belirli bir blok tehdidi yokken Parker'ın penetrelerinin savunmada yaratacağı tahribat çok büyük olabilir.. 3- Üzerine bir de hareketli ve Kobe'yi savunmada da yoracak olan Manu Ginobili eklenince Spurs çok daha kötü bir rakip oluyor Lakers için.. Hornets işi 7. maça götürünce eleme şanslarını daha fazla görmeye başlamış ve Lakerslı olarak yenmeleri için dua da etmiştim ama olmadı.. Lakers normal sezonda ve play-off'ta çok daha iyi bir basketbol oynuyor Spurs'ten ve her toplamda avantajlı batı finalinde ama Spurs fazlasıyla ters bir takım.. Tecrübelerinden bahsetmiyorum bile..

Şöyle bir avantajı var Lakers'ın.. 5 gün dinlenerek 7 maçlık çok zor bir seriden çıkan yaşlı Spurs'ün yorgunluğunu kullanarak ilk 2 maçta tokadı vurmayı başarabilirse çok rahatlatır seriyi.. İlk 2 maçı çok kritik görüyorum bu bağlamda seride.. 2-0'ı bulabilirse Lakers büyük ihtimalle geçer diyebilirim ama 1-1 çıkılırsa Staples Center'dan bütün bu avantaj olduğu gibi verilir rakibin eline..

3 YORUM:

a.c. sedef dedi ki...

spurs gerçekten bütün nba'e ters takımlardan biri.tamamen bir avrupa takımı hüviyetindeler.içerden muhteşem bir uzun dışarda müthiş hızlı ve skorer bir guard ve son olarak 6.adam görevi gören avrupa kökenli bir ginobili.geriye kalanlar?sadece çok fazla özelliği olmayan görev adamları.üstüne inanılmaz savunma konsantrasyonu ve müthiş bir tecrübe eklenince bence avrupa'da oynayacak birkaç nba ekibinden biri haline geliyor spurs.diğerleri de zaten pistons ve belki boston...

maria lopez garcia dedi ki...

gönül ister ve tarihe de yakışır bir lakers-celtics finali

keymark9 dedi ki...

aslına bakılırsa tam aksine lakers için daha klay bir eşleşme oldu bu. utah serisinden sonra anladık ki lakers dersini iyi çalışıyor spurs de utah gibi sisteme bağlı bir takım yani ne yapacakları net olarak belli. lakers'ın bunlara verecek cevabı vardır diye düşünüyorum. eğer ilk maçı lakers alırsa seri 2-0 olur final yolu da rahat gelir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.