28 May 2008

Kadrodan çıkanlar: Yıldıray, Halil, Kaş


Terim seçimleriyle yine ateşe atmayı başardı kendisini.. Çıkan oyuncular bence çok anormal değil.. Yıldıray hiçbir zaman beğendiğim bir topçu olmadı.. Her şeyden biraz, hiçbir şeyden çok barındırmayan bir adam benim gözümde.. Bundesliga'da başarılı olması da umrumda değil.. Türk olsun ya da olmasın Avrupa'da tutunabilen, iyi top oynayabilen her adam iyi topçu olacak diye bir şey yok.. Kesinlikle ilk 11 çıkamazdı ama yedek olarak kalamaz mıydı? O konuda bir şey diyemiyorum.. Daha ötesi, Tümer Metin orada kontenjan doldururken Yıldıray kenarda dursa olmaz mıydı? Bence olurdu..

Halil'in ayrılması da aynı şekilde.. Ben Tuncay'ın forvette kullanılması gerektiğini düşünerek çıkanlardan biri forvet olmalı demiştim.. Terim Nihat ve Semih'ten sonra forvetteki alternatifinin Mevlüt olacağını söylemiş.. Halil de Bundesliga'daki başarılarına rağmen çok beğendiğim bir adam değil.. Ama Mevlüt'le düşününce, hatta Semih'le düşününce yine acaba oluyor insanın kafasında.. Terim'in Yıldıray ve Halil konusunda verdiği karar Almancılarla ilgili polemik oluşmasına da neden olabilir ilerleyen günlerde..

Kaş'ın çıkması dünyanın en normal eylemlerinden biri.. Bir de Terim'in kafasının hala ne kadar karışık ve kararsız olduğunu gösteren 23 kişilik kadroyu vermek için Finlandiya maçının beklenmesi var ki UEFA doğal olarak reddetmiş.. Şu zamana kadar karar veremediyse hoca zaten işlerin garip ilerlediğini gösteriyor bu.. Fiyasko sonuç alacağımızı düşünmüyorum, gruptan çıkmayı da sonuna kadar zorlayacağız ama şu anki ortamda çıkarsak büyük başarı olur kanaatindeyim.. Sırada Finlandiya maçı ve ilk 11'in nasıl olacağı var.. Euro 2008 öncesi tek gizemimiz bu..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

bu takımın önüne gelenden 3 5 yiyip sonuncu olmasını dilerim dersem hain olur muyum?
yok bence olmam. alt tarafı futbol sonuçta.
ama arada sırada bu tarz kupalara katıldığımız için...neyse...

sıkın dişinizi beyler fatih terimin son 3 resmi maçı.

Adsız dedi ki...

ayrıyeten ek olarak acaba 3 mağlubiytle 4. olup kuyruğunu kıstırıp geri dönerse fatih terim istifa eder mi?

Adsız dedi ki...

bence de cok enteresan secimler degil. ama oyle yorumlar yapılıyo ki etrafta ayıptır cidden.
bu cocuklar turnuvaya cıkıcak, muhtemelen kamp sayesinde bu muhabbetlerden uzak kalıyolardır, ama yazık yinede.
bu dangalak baskı yuzundende belki verilmesi gereken dogru kararları veremiyolar. mesela semihin yerine karan futbol acısından dogru bir tercih olabilir ama bu tercihi yapsa ne olurdu? gsden 8 fbden 4 oyuncu olurdu, yok işte gslileri alıyo, yok gol kralı alınmazmı diye baslar nerelere giderdi muhabbet bilmiyorum.

bir de kaybedince sevinecek arkadaslar, kazanınca da sevinmesinler delikanlı gibi.

kutay dedi ki...

hocam habire tümer'e giydiriosun da tümer ile çok maç aldı milli takım. bence şu kadrodaki oyun zekası en iyi olan amc tümer. larissa'da 9 gol attı, fener'de kalsa muhtemelen larissa'daki kadar bile forma giyemeyecekti.

ha yok kazım kanat gibi bakarsak olaya, "ulusal" takımda askerlikten kaçan adamın ne işi var dersek, hangimiz askerlik yapmamak için kırk takla atmıyoruz ki?

bence asıl tartışılması gereken şu: yoklukları hissedilmeyecek 3 adam çıktı bence. tartışma konusu olsun olmasın kim yıldıray'ı arayacak allah aşkına? çıktıkları zaman yoklukları hissedilmeyecek ayhan ve kazım da hala kadroda. hatta mevlüt'ü de sayabilirim ama hadi forvet tercihini ondan yana kullandı diyelim. neresinden bakarsak bakalım yanlış ve adaletsiz seçimler işte.

tümer konusunda son olarak şunu diyim, çoğu insan oynamadan milli takıma çağırıldığını söylüyor. emre belözoğlu 2 maçta 90dk oynadı bu sene 6 maça ilk 11'de çıktı. yani fasulyeden milli takıma alınma varsa yeri ilk sorgulanacak insan tümer değil.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.