27 May 2008

The Hobbit


Yüzüklerin Efendisi efsanesinin sinemaya olabilecek en görkemli şekilde uyarlanmasından sonra serinin fanatiklerinin yeni beklentisi The Hobbit tabii ki.. Peter Jackson'ın yıllar süren başladım, başlıyorumlarından sonra nihayet proje yürürlüğe kondu.. Peter Jackson filmin yapımcısı oluyor anladığım kadarıyla ve yönetmenlik koltuğunu da Guillermo Del Toro'ya bırakıyor.. PJ'in olmaması muhakkak ki üzüntü verici ama yerine olabilecek opsiyonların en iyisi belki de Del Toro..

Film iki ayrı film olarak çekilecek.. İlk film tamamen The Hobbit'in uyarlaması şeklinde olacak ve kitapta geçen olaylar anlatılacak.. Bundan sonra vizyona girmesi planlanan ikinci filmdeyse The Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi'nin arasında geçen olayların anlatılması planlanıyormuş ki işin heyecan verici bölümü de bu oluyor daha çok.. İkinci filmin adı The Hobbit'le bağlantılı bir şey mi olacak, yoksa bambaşka bir isimle mi girecek vizyona onu tam anlamadım ama durum bu şu anda..

Hal böyle olunca LOTR üçlemesinde yer alan oyuncuların önemli bir bölümünün geri dönüşünün de müjdesini veriyor film.. Ian McKellen direk basmış sözleşmeye imzayı.. Gandalf'ımızı Sir'ün canlandırmasını özlemiştik.. Viggo Mortensen de geri dönüyormuş Aragorn rolünde.. Hatırladığım kadarıyla The Hobbit'te yoktu ama ikinci filmde önemli bir rolü olacak sanıyorum.. Yine Baggins'ler ve Saruman'ın da geri dönmesi kesin gibi..

Del Toro fantastik hayalgücü fazlasıyla yüksek bir adam.. Pan's Labyrinth'te gösterdi bunu.. Böyle bir film için böyle bir fantezi hayalgücü çok gerekli.. Peter Jackson'ın da işin içinde olacak olması Del Toro'nun saçmalamasını önleyecektir.. O açıdan bir kuşkum yok pek.. Bu arada kitabın çocuk kitabı gibi olması dolayısıyla filmdeki ciddiyet dozajının ne olacağına dair bir soruya Del Toro kesinlikle çocuk filmi olmayacak demiş ki güzel.. The Hobbit de çocuk kitabı olması amacıyla yazılsa da Tolkien tarafından şu anda pek öyle görülen bir kitap değil zaten.. Şiddet ve ciddiyetin dozajının yüksek tutulması iyi olur bence de..

İlk film 2010'da vizyona girecek.. İkincisi de 2012 gibi planlanıyor.. LOTR manyaklarına bekleyecek bir şey çıktı en azından 3-4 seneliğine.. Özledik be Gandalf'ı.. Çabuk gelsin..

1 YORUM:

baha dedi ki...

gun super basladi. en iyi secim Del Toro. Super super :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.