12 May 2008

,

Euro 2008 Türkiye


Fatih Terim benim için çok büyük bir hocadır.. Bundan sonraki kariyerindeki bütün takımlarda sonsuz başarısızlığa ulaşsa bile öyle olacaktır.. Fakat gerçekten anlaşılır gibi değil Euro 2008 için seçtiği aday kadro..

Forvette neden Karan ya da Sukur yok diye tekrarlayacak değilim.. Bu oyunculardan biri, özellikle de Sukur ilk 11 oynamayacak olsa bile elde bir koz ve rakiplere baskı yapma adına kadroda olmalıydı ama Terim'in başka planları olabilir.. Nihat'ın zaten yeri garanti, bu sene EPL'deki fiziksel mücadele içinde fiziğini parlatmış olan Tuncay da büyük ihtimal ilk 11 çıkacak.. Hatta son dönemlerin moda sistemiyle Tuncay en uçta tek forvet gibi, Nihat da ona sağdan destek verecek bir şekilde oynayabilir takım.. Bu açıdan Halil, Semih ve Mevlüt gibi adamların yedek kalacağı bir yapıda Karan'ı ya da Sukur'u sorgulamak çok mantıklı olmayabilir.. Ama tekrar belirtmek isterim ki Sukur gerçekten son yarım saatte çok iş yapabilirdi bu kadro içinde.. Mehmet Topuz'un da olmaması çok garip değil bence.. Bu sene, özellikle ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremedi Topuz.. İlk 11 çıkması gerektiği söyleniyor.. Sadece yedek olabilirdi bana kalırsa..

Fakat bütün bunların yanında ligin ikinci yarısında Galatasaray'ın tandemine yerleşip Servet'le beraber müthiş bir iş çıkaran Emre Güngör Gökhan Zan'ların, Emre Aşık'ların çağrıldığı kadroya nasıl giremez hakikaten inanılır gibi değil.. Terim bir süredir Milli Takım'ı Galatasaray-Fenerbahçe eşitliğine göre şekillendiriyor ki büyük hata.. Ligin son bölümünde 10-11 formda Türk oyuncuyla girip müthiş maçlar çıkaran Galatasaray ve kadrosunun büyük bölümü yabancılardan oluşan Fenerbahçe arasında böyle bir denge tutturmaya çalışması saçma.. Saçma olduğu kadar da komik.. Amacım 9 yabancılı Fenerbahçe ajitasyonu yapmak değil.. Ama sırf bazı dengeler uğruna Sukur ve Emre gibi oyuncular kadro dışında kalıyorsa bunun mantığını sorgulamamak da mümkün değil.. Keza Tolga Zengin ve Aykut Erçetin kıyaslaması da yapılır şu kadroda ama artık ona da gerek yok.. Ne diyordum, denge, denge, denge..

Fenerbahçe maçı için gelip yerinin bir milletvekiline verildiğini öğrenip kulübü suçlayan (ki burada kulüp en son suçlanacak kurum) Terim seçimlerinde bunu da göz önünde bulundurmuş mudur bilmiyorum ama acaba demekten kendimi alamıyorum.. Bu Galatasaray futbolcuları gerçekten hak ediyordu milli takım formasını.. 1 ay sonra başlayacak bir turnuva için en formda oyuncuları almak varken başka hesaplar içine girmek yakışmıyor Terim'e..

Hem Tümer Metin de ne ola ki?

Edit: Az önce açıklanmış sanırım Servet Çetin sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecekmiş sanırım, yerine Emre Güngör çağrılmış.. Denge korunuyor ama bu, yanlışı düzeltmiyor tabii ki.. Servet de ciddi sakatlığıyla son maça çıkarak Euro 2008'i riske atarak gözümde biraz daha büyüdü.. Şampiyonluk uğruna, oynamasa bile şampiyon olacakken takım bu forma aşkı helal olsundan başka bir şey dedirtmiyor..

9 YORUM:

maria lopez garcia dedi ki...

Valla acikcasi bir suru blgoda gerek yazarlarin gerekse yorum yapanlarin icinde en yerinde yorum olmus aday kadro icin, tebrikler.
Harfiyen katilmakla beraber Tumer icin bir sey soylemek istiyorum. Ntvspor'da katildigi bir programi izledim. Cok hirsli ve hazirlanmis gozukuyordu Fatih Terim bunu kullanmak istemis olabilir ki yalnis da degil bence. Bir de Kazim hakkindaki yorumunu merak ediyorum.Ben guzel bir supriz yapabilecegine inanıyorum herkesin aksine cunku.

Kapali Ust dedi ki...

Normalde ne beklenir, asil kadroda olan Gökhan Cam ve Emre Aşık'ın defans kurgusunda ikiliyi oluşturması, son dakikada kadroya dahil edilen Emre Güngör'ün yedek oturması.. Bakalım öyle mi olacak? Şimdiden yazıyorum Fatih Terim'in kadrosunda düşünmediği Emre Güngör ilk 11 başlayacak Euro 2008 maçlarına.. Fatih Terim'de kendi, kendini tekzip etmiş olacak bu durumda..

garrinchar dedi ki...

allahım inşalla h.şükür giderde türk futbolu ve biz kurtuluruz yter her kadro dan sonra hakan tartışması norveç maçını htırlayın yerden nasıl bitridiğimizi onları ne portugal ne çeklerin oyun uşıkştırcaklarını düşünmüom evethakan şükür tarzının tek i hala belki bjk li batuhan olabilir ama çok zarar verio ve bjk nin iğrenç defansı neden alınmadık die soruo hala anlamadım

Parma Maniac dedi ki...

orjinkofte, mükemmel bir noktaya parmak basmışsın, tebrik ederim.. Bence de Emre Güngör Servet olmayınca ilk 11 başlayacak..

garrinchar kardeşim kimse Hakan Sukur gitsin de ilk 11 başlasın, havadan oynayalım demedi.. Sukur şu anda 11 oynayacak durumda olmasa da son yarım saat ya da 20 dakikada hem rakip defansa psikolojik baskı hem de fiziğiyle ve dinçken gol atmamız gereken durumlarda işe yarayabilir dendi.. Ki Hakan Sukur 36 yaşında bile bunu yapabilecek bir adam.. Gerisi boş..

muhder dedi ki...

herkesi yanıltan bir seçimle çıktı karşımıza terim. son turnuvasını yaşayacak olan hakan şükür takıma büyüklük yapması için bile alınabilirdi kadroya, ancak terim kurnaz olduğunu gösterdi. inceden inceye kesti takımdan istemediği herkesi. yazıyı okurken sevindiğim noktalardan biri de istikar abidesi aurelioya laf atılmamış olması, tartışılmamış olması. aksini savunanları anlamakta zorlanıyorum sanırım. emre aşık-emre belözoğlu-tümer metin bunlarla nasıl anlamadığım bi ilişkisi varsa terimin aynı şekilde ümit karan-ibrahim toraman-ibrahim kaşla da anlayamadığım bi ilişkisi var.

Adsız dedi ki...

tff resmi sitesinden

'A Milli Takım'ın daha önce açıklanan 26 kişilik aday kadrosunda yer alan Servet Çetin'e yapılan tıbbi kontrollerde, kasığındaki sakatlığın ciddi olduğu ve futbolcunun iyileşmesinin 3 haftayı bulabileceği açıklandı.

Bu gelişme üzerine, Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Galatasaray'dan Emre Güngör'ü de aday kadroya davet etti.'

servet kadrodan çıkarılmamış. fatih hoca yaptığı yanlıştan erken dönmüş bence. keşke mehmet topuz için de aynı şeyi yapsa.

garrinchar dedi ki...

parma maniac hakanı tartışmıorum ben hakan ın milli takıma verdiği zarar ortadadır tr de tarzını tek oldğunu düşünüyorum hala ama ayrıca bu terim in arayışı nedir eğer durum hak etmekse kadro belli servet emre gökhan g m.topal nihat ama formayı haketmekse bunların banko oynaması lazım ha deilse i.kaş g.zan evet olabilir ne kadar yerden oynarsak o kadar ii ayrıca bjk nin iğrenç defansı i.toraman hala neden konuşuo anlamadım

Adsız dedi ki...

hakan sukur'un kadroda olup da; bir ay boyunca oynasın mı, oynamasın mı, bu olsun mu, olmasın mı gibi bir ton safsata dinleyecegimize olmamasını yeğlerim. adım gibi eminim ki, sukur kadroda olsaydı butun turnuva keyfimizin yine içine edilecek, konusulan konuların %90'ı hakan sukur eksenli olacak, butun takımın ahengi, havası vs. bozulacaktı. kadroda olmaması bence çok yerinde bir karar.

servet konusu ise cok tuhaf. g.saray'ın şampiyonlugunun %99 garanti oldugu bir ortamda, üstelik kendisinin bir ay sonraki turnuva için elimizdeki tek adam gibi stoper oldugu acıkca ortadeyken, böylesine bir riske girilip sakat sakat oynatılması hakikaten cok ilginç ve bunun böyle bir blogda onaylanması ise cok daha ilginç.

garrinchar dedi ki...

bu arada ben milli takımın şansın çok aaz buluyorum bu arada sco maniche i kadro a almamış iki çizgi arasında gidip gelen ii bir orta saha oyuncusu bizim takım kaç defa bir arada oynamış özellikle arka dörtlü ve yediğimiz koly goller yüzünden norveç yunan bosna maçlarını hatırlarsak parma maniac kardeşim bu yorumda gs lilere laf yok ciddiye alıp yorum yazarsan sevinirim

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.