12 May 2008

,

Şampiyon


Biraz geç geldi şampiyonluk yazısı ama zaten maç yorumu yapmak değil amacım.. Bu maçların taktiği, tekniği, yorumu da olmaz zaten, yapanı döverler.. Çıkıp alacaktı Galatasaray maçı, öyle de oldu.. Gerçekten yine son şampiyonluğun üzerine rüya gibi bir finalle gelen benzer muazzam bir şampiyonluk.. Sevinmek yönetiminden tutun futbolculara, teknik adamından tutun taraftara kadar herkesin hakkıdır.. Bu sevinç ve coşku da 1 ay sürer.. Saha içi ve dışında da şampiyonluğa en çok emeği geçen 5 futbolcuyu tamamen subjektif bir şekilde dizmek isterim..

1-Servet Çetin
2-Hakan Sukur
3-Arda Turan
4-Mehmet Topal
5-Ümit Karan

Fakat unutulmaması gereken de bir şey var ki yine tehlikeli duruyor şu anda.. En son 2 sene önceki şampiyonlukta olmuştu benzeri.. Galatasaray Gerets'le o efsanevi şampiyonluğu kazanıp Fenerbahçe'yi komaya soktuğunda herkes işlerin çok farklı gelişeceğini, Fenerbahçe'nin bu depresyondan çıkmasının zor olduğunu, Galatasaray'ın da bu mucizeyle çok büyük avantaj yakaladığını düşünmüştü.. Sonra ne oldu? 1.5 yıl geçmeden Fenerbahçe CL'de tarihinin en büyük Avrupa başarısına ulaştı, Galatasaray dibe gitmeye devam etti.. Ki o şampiyonluk bu senekinden çok daha dramatik, moral ve motivasyon yönünden kaybeden ekibi yok edecek düzeydeydi..

Sonuç? Bu şampiyonluk işleri tersine çevirecek, en azından Galatasaray için çıkışı sağlayacak kapı olabilir.. Ama sadece iyi yönetilirse.. Fenerbahçe batar mı? Bu şekilde iyi yönetildiği takdirde bence hiçbir zarar görmezler.. Fakat medyada Zico'yla anlaşılmayacağına dair bazı haberler yansıyor ki gerçekten Zico'nun sözleşmesinin uzatılmasının bu zamana bırakılması pis kokular getiriyor burna.. İşte o tip bir hareket yapılan bütün doğruların üstünü çizmek anlamına gelebilir Fenerbahçe için.. Galatasaray yönetimi sadece şu taraftar albümü ve son maça yetişen gelecek sezon formasıyla Canaydın yönetiminden çok farklı bir duruşu olacağını gösterdi.. Taraftarın kulübe karşı hissettiği aidiyet duygusunu bu tip icraatlarla tekrar canlandırırlarsa sorunların yarısı da kendiliğinden çözülmüş olacak.. Ama şunu bilmek gerekiyor ki bu şampiyonluk sadece bir şampiyonluktur, altı doldurulmadığı sürece 2010'da Fenerbahçe'nin bir çeyrek final daha yapmamasının, Galatasaray'ın da Leverkusen benzeri bir takımdan bir 5 daha yememesinin bir garantisi değildir..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

hakan şükür? subjektif?

garrinchar dedi ki...

hıncal abinizin komplo teorileri tutmadı galiba he hani gs şmp olamazdı hani hakemleri fb satın almıştı hani derbi maçında hakem fb nin yanında olabilirdi fb nin bütün başarılarını hakemlere bağlayan hıncal abiniz nerde o neden konuşmuo bide chelsea i beğenmeyen hıncal abiniz ve osman tanburacı gs li arkadaşlar chelsea ile leverkusen i karşılaştırıolardı

Parma Maniac dedi ki...

Ya kardeşim saçma sapan şeyler yazmayın şuraya.. Ne Hıncal abisi, ne Fenerbahçe'nin hakemleri satın alması, hangi komplo teorileri.. Bunların kaç tanesi geçmiş bu blogda? Başkalarının fikirlerini o fikirleri barındırmayan insanların mekanlarında dillendirmeyin, ayıp oluyor..

Adsız dedi ki...

cimbomumuzun şampiyonluğu kutlu olsun abi de sendekişu servet takıntısını anlamış değilim.nerdeyse adamı cannavaroyla terry ile eşdeğer tutacaksın.servet en iyi ihtimalle ortalama üstü oyuncudur.

şampiyon olduk olmasına da bu türkiye ligi ne kadar kalitesizdir be abi.bu galatasarayı şampiyonlar liginde düşünemiyorum.daha doğrusu dört puandan fazla alabileceğine ihtimal vermiyorum.çok eskide kaldı o avrupa fatihi sıfatımız.türk futbolu ölmüş ağlayanı yok!

garrinchar dedi ki...

ben sadece gs nin şamp ında medyanın rolünü vurgulamak istemiştm sene başında 30 m.euro harcayıp transfer yapan takım nasıl fakir haline getirildi anlamadım sanki hiç kadrosu yok gibi gösterildi gs nin tr liginin üstünde bir kadrosu olduğunu gördük ha bu arada cl ön elemesindeki rakipleriniz zor yani şunu yaptılar chelsea sevilla gibi takımmlar bitik takımlar gibi gösterildi cl liginde bir beyaz sayfa açarsınız artık gerçi daha gs nin yaptığı transfr leri görmedik amma bence şampiyonluk ta medyanın da büyük bir payı var bu sadce kendi düşüncem

garrinchar dedi ki...

celalettin kardeşim gs zten zaten forvet lere top şişirerek şamp olmadı mı bu ligin bitikliğinin göstergesi deil mi

Parma Maniac dedi ki...

Celalettin Servet Canna değerinde bir topçudur gibi bir düşüncem yok, ama şunu söyleyebilirim, İtalya'da Canna, İngiltere'de Terry neyse Türkiye'de de Servet o.. Servet onlardan 3-4 gömlek düşük belki ama sonuç olarak o ülkeler de oyuncu ve lig kalitesi yönünden 3-4 gömlek üstteler bizden.. Servet Türkiye'nin Canna'sıdır yani, bu düşünce bence doğru.. Bu sene 33 maçta sadece 2-3 maç vasatın altında kalıp diğerlerinin çoğunda çok iyi ve mükemmeli standart olarak tutturmuş bir adam için çok da fazla değil söylediklerim, bence..

Sevgili garrinchar o zaman ilk yorumundaki tarzda değil de bu tarzda yazarsan daha memnun olurum.. Hıncal abiniz, komplo teorileri vs. ile gelip bu blogu ve bütün Galatasaraylıları suçlar bir tavırda davranırsan buradan ciddi bir cevap alman mümkün değil.. Zira bu blogda bunlar (senin ilk yorumunda söylediğin şeyler) geçmez, geçmedi, geçmeyecek de..

garrinchar dedi ki...

kardeşim parma maniac bak ben gs lileri suçalmıorum ki benim söldiğim medyenın payı eğer bir gastenin başlığında paraları yoktu gibi vea hakan şükür yok süpriz colin die büyük bir başlık görünce yapçak br şey yokk benim kızdığım bjk formaları altında ki gs liler yani biz şampiyon olalım gs kupayı alsın benim neden şeye lafım yok seba başkan a vea faruk süren e vea sana ben üstüne alınma

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.