27 Ağu 2010

Spider-Man Blue & Daredevil Yellow



Hoz Comics Spider-Man yayınlarına ara verdiği günden beri çizgi romanın bu ülkedeki yayıncılığıyla bağlantıyı kesmiş gibi olmuştuk ama bu güzel yayınevinden gelen son haberler yine buraya taşımaya değer..

Çizgi roman yazarlığının yetenek küplerinden Jeph Loeb'in yazdığı Tim Sale'in çizdiği Spider-Man Blue ve Daredevil Yellow gibi eserler yeni dönemde Türkçe yayınlanacakmış.. Bu tek ciltlik iki çizgi roman da bu dünyanın başyapıtlarından biri ve iki karakterin doğuşu ve gelişimi hakkında çok önemli bilgiler içeriyor.. Benim için tek eksiği (ki başkasına göre güçlü yanı olabilir bu) çizimlerinin modern olmaması ama hikayeler o kadar güzel ki bunun fazla önemi kalmıyor..

Spidey yayınlarıyla bizi bizden alan Hoz'un Blue'su bir yana, Daredevil Yellow beni asıl heyecanlandıran hadise.. Mett Murdock ve onun karmaşık hayatı Marvel evreninde Spider-Man'den sonra en çok ilgimi çeken konulardan biridir.. Arkabahçe'nin çıkardığı düzenli Daredevil yayını beni kendimden geçiriyordu ve onların işi tekrar küçültmesi biraz da bu nedenle çok üzmüştü.. Özellikle sayı sayı yayınlara başlamadan önce tek cilt olarak çıkardıkları "The Man Without Fear" (Korkusuz) eserini eğer bulma fırsatı olursa oldukça klas bir çeviriyle herkese öneririm.. Yellow eğer beklenen başarıyı sağlarsa Daredevil'ın da her ay yayınlanabilme ihtimali şu an için yeteri kadar sevindiriyor zaten..

Yine bu ikilinin yazdığı Hulk Grey de bir başka renk eseri olarak yeni dönemde yayınlanacakmış.. Hulkseverler için de muazzam bir haber bu.. Arkabahçe, Yeşil Dev'in de en güzel sayılarını yayınlıyordu kapanmadan önce..

Bütün bunların yanında bir X-Men de yakışacak Hoz Comics'e eğer olursa.. Bekliyoruz hepsini..

5 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Halakızı Gwen değil mi o arkadan bakan? Almalı, okumalı...

Parma Maniac dedi ki...

vakilinchuk, evet başrolde Gwen Stacy var :) Biraz da bu yüzden okunmalı zaten..

Adsız dedi ki...

maç yazısı nerde

Parma Maniac dedi ki...

adsız, dün gece yorgunluk, bu sabah yolculuk.. Gelir birkaç saate bi şeyler..

duvardasurunen dedi ki...

Her zamanki gibi teşekkür ederiz övgülerinize.

Şu an Spider-Man sayı 7 Yepyeni Bir Gün cildinin çevirisini yapıyorum. X-Women dizgi'de. Az kaldı. Bu ay gecikmeli de olsa Çorak Topraklar çıkacak ki bence meraklı herkesin okuması gereken bir seri bu. Kitap Fuarı'na güzel şeyler yayınlayacağız.

Daredevil konusuna gelince umarım satışlar iyi olur da devamlı yayınlarız.

Aslında, Örümcek Adam'dan sonra benim en sevdiğim Marvel kahramanı Hulk'tır. Gerekli'nin Planet Hulk çevirilerini ve editörlüğünü kimseye bırakmadım tabii ki. Ona da el attım. Sizlerin de desteğiyle Türkiye'de çizgi romanı daha yüksek ve hak ettiği bir yere getireceğiz :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.