4 Ağu 2010

TT Arena Ziyareti


Bugün büyük insan Emre Yazıcıol'un katkılarıyla bir TT Arena ziyareti yaptık.. Gidiş biraz sıkıntılıydı ve açıkçası stadın içine girip giremeyeceğimiz konusunda şüphelerimiz vardı.. Yolun karşısında indikten sonra yıkılmak üzere olan köprüyü yayan bir şekilde aşıp yolun kenarından, çayırların içinden aşağı sarktıktan sonra önümüzde aşmamız gereken uzun bir yol vardı.. Cayır cayır yakan güneş, anormal sıcak ve kızgın toprağın üzerinde elimizde 2 dakika içinde ısınan kolalarla yürümeye devam ederken önce büyük bir tepe aştık, arkasından toprak yoldan aşağı doğru kıvrıldıktan sonra yolun kenarına çıkıp inşaatın girişine doğru yol aldık.. Tam stada doğru girerken bir engelleme ya da sorular bekliyorduk ama oradaki 2-3 işçiyle göz göze geldikten sonra hiçbir sorun olmadan stada doğru yürümeye devam ettik ve bir anda kendimizi mekanın içinde bulduk..

Koşarak kendimi tribünlere doğru attım ve gördüğüm şey kabası bitmiş bir statta bile büyüleyiciydi.. Fazla detay vermeye gerek yok ama gelen şeyin ziyadesiyle şahane bir şey olduğunu söylemek yeterli.. Alt kattan hem kale arkasında, hem de yan tarafta görüş açısı muazzam.. Stada girer girmez göze çarpan ilk şey, var olan devasalığın yanında aynı zamanda mekanın kutu gibi olan görüntüsü, ki bu da etkiyi artıracaktır.. Bunda en büyük etken üst katların dikliği ve bu da stattaki etkiyi fazlasıyla yükseltiyor.. Dünyada ilk olduğu söylenen 9 cm'lik görüş açısının yansıması zannediyorum ki üst katlarda ortaya çıkıyor.. Proje oldukça uzun süreli olduğu için daha sonra prosedüre giren bu ölçülerin eskiyen projede ortadan devreye sokulamayacağı açıklanmıştı ilk başta fakat daha sonra ne olduysa bir anda TT Arena'nın bu ölçütlere uygun bir şekilde yapıldığı söylendi.. Özellikle üst kata da çıkıp bakma fırsatını yakaladık statta ve o muazzam diklikle birlikte oradaki görüş açısı da yüksekliğe rağmen çok çok başarılı..

En köşeler dahil, maç izlemenin zevk vermeyeceği bir noktayı ben göremedim.. Stat üstünün açılır kapanır olması nedeniyle monte edilen çatı tamamıyla bitmiş gibi görünüyor ve o demir yığını da belli bir estetiği katmış stada.. Bu açılır kapanır çatıyla ilgili özellikle zemin kalitesi bağlamında benim kafamda önemli soru işaretleri var ama onun konuşulacağı zaman da gelir zaten.. Şu ana kadar söylenmesi gereken şey hem dış cepheden, hem de içeriden çok etkileyici bir stadın bitmek üzere olduğu..

Acele nedeniyle yanıma fotoğraf makinesi almayı unuttum ve telefonla çektiğim resimleri de bilgisayara atma fırsatını bulamadım ama zaten bunların da önemi yok.. En güzel açılı fotoğraflar gün gün piyasaya çıkıyor.. Stat dışında özellikle metronun yeri mükemmel ve görünen o ki geliş-gidiş muhabbetlerinde en ufak bir sorun yaşanmayacak.. Son olarak stadı ziyaret etmek isteyip çekinenler için böyle bir problemin olmadığını belirtelim.. Biz kasksız, biraz da tehlikeli bir şekilde her yeri dolaştık.. Net bir sıcağı, ziyaret sonrası toza bulanan ayakkabıları ve yorgunluğu fazla takmayacak olanlar gidip rahatlıkla ziyaretlerini yapabilirler..

TT Arena
TT Arena 2
TT Arena 3

3 YORUM:

Eren dedi ki...

Çatı ile tribünlerin tepesi arasında hatrı sayılır bir boşluk bırakılmasının nedeni, çatı kapandığı dönemlerde dahi zeminin hava alabilmesini sağlamak (ancak akustikle ilgili sorun yaratmayan bir ayrıntı). Bu yüzden zemin kalitesiyle ilgili bir dert olmayacak. :)

Stad cidden dehşet bu arada, özellikle en tepeden bakınca...

zachpaulsen dedi ki...

artık bitsin ne olur. 29 ekim resmi açılış ama görünen ok istadın oturması bence sene sonunu bulur. ama en azından 2. devre maçlarını bile orada oynayacak olmamız büyük birşey.
umarım takımın performansı bizi 2. devre maçlarını izlemekten mahrum bırakmaz. bu arada stadın vip ve loca dışında kalan koltuklarının satışı ile ilgili bir bilgin var mı Tardini?
nasıl alabiliriz?

Parma Maniac dedi ki...

hücum futbol o konuda hiçbir şey bilmiyorum ama benim tercihim kesinlikle sezon başı açılması olurdu stadın.. Kötü geçmesi muhtemel bir ilk yarı stadın bütün gazını alacak..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.