5 Ağu 2010

,

OFK Belgrad 1-5 Galatasaray


-Galatasaray'ın bu sorunlu göbeği muhtemelen tamamen değişecek ve bunun etkileri de zamanla bütün pozisyonlarda görülecek.. Bu bağlamda bu maçlar üzerinden bir sezon önizlemesi yapmak çok mantıklı değil.. Merkezden Mustafa Sarp maç boyu yaptığı anormal işlerle maçın yıldızı.. Attığı gol, ikinci gol öncesi yaptığı şok pres ve kaptığı topu Kewell'ın önüne bırakışı, maç boyu gelen araya paslar ve oyun devamlılığıyla bir sezon başlangıcında daha çok iyi oynadı.. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından sonra bu maça kendi de inanmamıştır ama Sarp'ın iyi oyunu bile buradaki problemleri bitirmiş değil.. 2-0 sonrasında açılan Belgrad'a karşı devre sonuna kadar Galatasaray oyunu teslim etti.. İçte top tutulamadı ve Batdal sonrası en uçta değerlendirilen Kewell'la açıklar oyuna sokulamadı..

-İlk maçta berbat görünen Belgrad'ın kendi evinde farklı oynayabileceğini düşünüyordum ama rakip gerçekten aciz çıktı.. Atılan 5 gole rağmen ortada sağlam bir takım yok ama transferler öncesinde zaten gecikmiş ortamda bunu takacak bir durum da yok.. Maçtaki aksiyonları oyun öncesinde Galatasaray bu kadroyla rakip kaleye gidemez diyenler düşünsün..

-Orta sahada değişiklikler, forvet bölgesinde yine yaratılacak farklılıklarla ileri hat büyük mutasyona uğrayacak ama yapılan tercihler sonrasında yabancı hakkının harcanmadığı kale ve stoper bölgesi düşündürmeye devam ediyor.. Bugünkü Sabri ve Balta'nın dengesiz oyunları kalitesi ortalama olan tandemle birlikte önemli problemler yaratmaya namzet.. Cana'nın yanına gelecek olan oyuncuyla savunma dörtlüsü mutlaka rahatlayacaktır ama Galatasaray merkezini pasifize eden takımlara karşı takımın arkası önemli sıkıntılar yaşayabilir..

-Maçın rahatlama anından sonra önce Serdar - Pino, arkasından Kewell - Batdal değişiklikleri çok barizdi.. Pino'yu yarım saat daha izledik, izlenim hala yok.. 4. goldeki asist güzeldi ama umut beslemek için daha fazlasına ihtiyaç var.. Görüntü sağdaki tek oyuncu olduğu yönünde.. Serdar'ın daha iyi verim verdiği pozisyon sol açık ve ilk bölgesi sağ açık olan tek oyuncu Pino gibi.. İlk 2 hafta içinde Serdar'dan formayı alacağını tahmin ediyorum..

-Cana bu maç daha hareketliydi.. Pas alış-verişlerinde daha başarılıydı ve oyun içinde de daha sağlam durdu.. Önüne gelecek oyuncularla onda da belli bir fark oluşacaktır.. Batdal'ın girdikten sonra attığı gol kalite, bir yabancı forvet daha gelse bile rotasyon içinde ve Baros'la forvet çifti oluşturma bağlamında mutlaka kullanılacaktır..

-Kewell'ın 3. golde yaptığı hamle maçı bitiren hamle oldu.. Takım hem skoru aldı, hem rakibi eksik bıraktı.. Sarp'la birlikte maçı alan oyuncu.. Serdar'ın vasat takıldığı, Arda'nın Sami Yen'deki ilk maçın ikinci yarısındaki hayalet görüntüyü devam ettirdiği maçta ön alanda yaptığı katkı büyük.. İlk maçtan sonra maçı alan hamle Cana'yla birlikte onun takıma monte edilişi.. Arda cepten yemeye devam, Serdar idare, bekler garip ama ne olursa olsun Sarp-Ayhan-Barış üçlüsü gelecek olan oyunculara rağmen bu takım rotasyonunda önemli yer kaplamaya devam edecekler.. Olması gereken de zaten bu..

-Takım sistemine dair değişim içinde olacak merkez nedeniyle fazla bir şey söylemek mümkün değil ama sanıyorum 2-3 güne bu konu hakkında bazı fikirler edineceğiz.. Sistem hala 4-3-3 üzerinden ilerliyor ama 4-4-1-1 şu anda da, gelecek oyuncularla birlikte de akla yatkın olmaya devam ediyor.. Oyuncular açıklandıktan sonra bu konuda değerlendirmeler gelecek elbet..

8 YORUM:

Spooky dedi ki...

bu iki maç sonunda dedim ki ortasaha ne kadar kötü olursa olsun yine bu takım ligde ite kaka baros-kewell-arda iyi oldukça iş yapar.

geçen sene göre biraz daha iyiler ama bütün sezon çıkmaz tabii o ayrı.

Back of the Post dedi ki...

Açıkcası Sarp'ın oyunun çok beğendim. Dediğin gibi anormal bir oyun oynadı kendi aça açısından. Yoğun pres, tabiri caizse kendini körükleyip koşmasının yanında çizgisi dışında güzel paslar attı.

Sarp ne kadar olumlu oyun oynadıysa Ayhan o kadar garip işler yaptı. Her pozisyonda yerden müdahale yapacağım diye kayıplara karışır mı bir insan. Şaşırmıştır artık Belgrad'lı oyuncular, 34 yaşında bir adam sürekli önlerinden kayıp sahayı terkediyor diye.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sorun çok ama hala en büyük problem skor sakata bağlayınca topçuların strese girmesi. Koca Galatasaray 2 senedir bunun sıkıntısını çekiyor, bu nedir arkadaş.

Cevad Prekazi>Rıdvan Dilmen.

Adsız dedi ki...

galatasaray bu sene uefada yarı final oynayacak yazın bunu kenara.
yarı final ve sonrası allah kerim.

guiza dedi ki...

ya arkadaşım amatör bozması takımı eliyorsunuz. hemen de yarı final. demekki gruplara kalsanız tişört bastıracaksınız 2010-11 uefa şampiyonu diye. ya valla yeter ya..

cüneyt dedi ki...

@adsız

nolur bu yıl uefa kupasını siz almayın.. her yıl her yıl ayıp. bu sene trabzon beşiktaş yada fener alsın. avrupalılar aaaa türkiyede başka takımlarda varmış desin. :))

alessandro del piero dedi ki...

parma, konuyla alakasız da twitterında yeni fark ettim, yenilsen de yensende'de çıkıyormuşsun bugün, kaçırdık tabi.

düzenli olarak konuk olacak mısın, öyleyse bilelim, cumartesileri ona göre yapalım programımızı :)

bir de bugünkü programın linkleri bir yerlere düşerse, şuraya eklersen çok makbule geçer..

Parma Maniac dedi ki...

alessandro, İstanbul'da olduğum için bu defalık çağırdılar.. Düzenli olması gibi bir durum yok şehir farklı olduğu için.. Linklerle ilgili hiç bilgim yok, çıktığını sanmıyorum ama geçerim eğer varsa..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.