17 Ağu 2010

Mesut Özil Real Madrid'de


Oyuncunun Alman milli takımını seçme sürecini herkes gibi uzaktan izledim, blogda da bahsini yapmadım.. Bu tip konularda "empati" denen olgunun her zaman büyük işe yaradığına inanırım ben.. Bu topraklarda doğup Portekizce'den iyi Türkçe konuşan bir Brezilyalı bizim milli takımı seçse milletçe onu koruyacağımıza adım gibi eminim ve böyle bir durumda o adamın tarafında yer alacak olanların Mesut'un yanlış yaptığına dair görüş bildirmesini de anlayamam, anlayamadım da.. O formanın seçilme sürecinde ilgi azlığından çok Mesut'un Almanya bağının ağır bastığını ve kariyer planlaması dahilinde ailesiyle birlikte bu seçimi yaptıklarını düşündüm her zaman.. Bu nedenle bizim teknik kurmayların aldığı eleştiriler de bana hep abartılı geldi.. Özil ailesinden Türk milli takımı kararı çıksa bu yaz ortaya çıkan başarı gelmeyecekti ve Real Madrid kapısı da açılmayacaktı.. Kararın Mesut için gerçek bir kazanım olduğunu görmemek için kör olmak gerekiyor ve ben bununla mutlu olabiliyorum..

Oyuncu kendisini ne kadar Türk olarak hissediyor bilmiyorum ama biz onu buradan saf bir Türk olarak izleyeceğiz Real'in beyazları altında.. Real Madrid ve Mourinho için bence oldukça ilginç bir seçim.. Kaka'nın kasığı yaktığı ortam sanıyorum Jose'nin bu kadar ısrarcı olmasında etkili oldu.. Onun defansif zaafları Jose'nin sistemi altında ne ifade edecek onu görmek için forma giymesini beklemek zorundayız.. Sola gelen Di Maria, sağdaki Ronaldo ve öndeki forvetle birlikte Mesut arkadaki iki iç oyuncusunun önünde bir 4-4-1-1'in oluşmasına neden olacak Real'de.. Jose Mourinho'nun Inter'den Real'e monte etmeye çalışacağı bu yapı ve Khedira'nın varlığı Alman merkezinden esintiler sunarak Jose'nin kişiliğine ters duran ama aslında bütün başarısının altında yatan hücum kodlarına dair güzel bir birliktelik yaratabilir Real Madrid'de..

Mesut'un arkasındaki iki forma için 3 büyük aday var Real'de.. Khedira, Xabi ve Lassana.. Daha defansif oyuncularla birlikte önce burada güçlü bir merkez oluşturacaklar ve önüne Mesut ve Ronaldo gibi oyuncuları monte edecekler.. Mesut Özil, Real Madrid gibi bir yapı içinde ne kadar değişilmez olabilir bunu şimdiden söylemek zor ama ortadaki gerçek kendisini ispat etme gerekliliğidir ve La Liga'ya uygun oyun yapısıyla bunu yapmakta fazla zorluk çekeceğini sanmıyorum.. Her ne kadar Jose zaman zaman 4-3-3'ü de deneyip iki kenarlı bir yapıyı da sistem portföyü içinde değerlendirecek olsa da Mesut, Ronaldo'yla birlikte tek forvet arkasında bu düzende de forma giyebilecek bir oyuncudur..

Umuyorum başarılı olur ama şansa elbette ki çok ihtiyacı olacak.. Özellikle de Kaka takıma döndükten sonra..

4 YORUM:

tara dedi ki...

ilk 11 oynaması zor. canales var vaart var. canales te iyi adam

adsumcu dedi ki...

Mesut ile alakalı yazdığınız ilk paragraf için sizi tebrik ediyorum. Bunu anlamak ve insanlara anlatmak için ne yapmak gerekiyor acep?

Naçizane bir blogumuz var ve ben tam bu olayla ilgili bir yazı karalamıştım. Arzu eden buyrsun okusun:
http://fikirmahsulleriofisi.blogspot.com/2010/08/ordan-burdan.html

Muratonovic dedi ki...

Nuri Almanya milli takimini secmis olsaydi, acaba Khedira yerine Nuri Real Madrid'e gidemez miydi ?

Yeni nesil Almanci Turk futbolcular, kararlarinda Nuri ve Mesut'u goz onunde bulunduracaklar hep.. Ve Alman milli takimina girebilecek potansiyeli olanlar sanirim bizi tercih etmiyecekler..

Adsız dedi ki...

yüzyılın kulübü olur şimdi mesut'lu real.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.