26 Ağu 2010

Trabzonspor vs. Liverpool


Liverpool, Trabzon'a çok büyük problemlerle geldi ve çok büyük ihtimalle sezon boyu bu ve benzer sorunlarla uğraşmaya devam edecekler.. Geçen sene takımda bir teknik adam sorunu yoktu ama Benitez'in Liverpool'la misyonunu tamamladığı belki doğruydu.. Roy Hodgson geçen sene Fulham'da yaptıklarından sonra büyük takım denemesini yaptı ama başlangıç pek iyi olmadığı gibi hem yönetim anlayışı, hem de oyuncu değerlendirmesi itibarıyla durumları parlak görünmüyor..

Javier Mascherano problemi gittikçe büyüyen takımda bir de Dirk Kuyt sorunu patlak verdi.. Geçtiğimiz hafta Inter Başkanı Massimo Moratti'yle görüştüğünü ve oyuncularına asılan İtalyanların bu iki oyuncuyla ilişkisini keseceğini açıklayan Roy Hodgson'u yalanlayan açıklamalar geliyor.. Kuyt'ın menajeri Inter'le hala görüşme içinde olduklarını ve transferin gerçekleşebileceğini belirtmiş.. Sadece Inter tarafından değil, Barcelona tarafından da ısrarla istenen Mascherano'nun kulüple bağları kopmak üzere.. Poulsen ve Jovanovic'le düşük profil oyuncu tercihlerine bu sene de mecburiyetten devam edeceğini gösteren takım Benitez'in gidişiyle taraftarına da umut vadetmiyor..

Trabzonspor'da Umut Bulut olayı takım için talihsizlik.. Ama maç öncesi oluşan hava başka bir tehlike.. Trabzonspor'un bahis oranları sadece dünyaca ünlü bürolarda değil, iddaa'da bile 3.20'den 2.30'a düşmüş durumda.. Şu anda oluşan hava Trabzonspor'lu futbolculara Liverpool'u elemeleri gerektiğini söylüyor ve herkeste büyük bir ümit mevcut durumda.. Liverpool, Türkiye'ye Torres, Gerrard, Mascherano, Agger, Maxi ve Jovanovic'ten yoksun bir takımla geldi ama bu geceki hücum hattı Babel - Joe Cole - Kuyt ve önlerindeki N'Gog'tan oluşması muhtemel Liverpool hala klas takım..

Şenol Güneş sadece önemli bir maça çıkmayacağız, aynı zamanda elersek tarih yazacağız diyor.. Oyuncuların bu bilinçle maça hazırlandığını bilmek güzel.. Benim gözümde bu maçta Trabzonspor'un turu geçmesi normal sonuç, zira oyuncu kalitesi olmasa da takım organizasyonu olarak daha iyi oldukları bir takımla oynayacaklar.. Fenerbahçe maçındaki ilk 11'in aynısını bekliyoruz, Umut'un yokluğu forveti çiftleyecek açık oyuncusu için büyük şanssızlık ama Jaja belki maçın ikinci yarısında bu kontenjandan mücadeleye dahil olabilir..

Avni Aker'in kendi takımını etkileyen kendine has baskısı maç öncesi oluşan Trabzonspor turu geçmeli havasıyla birlikte Trabzonspor'a yine zarar verebilir.. Şenol Güneş'in düşüncelerine kulak vererek hazırlanmak en güzelidir ve maça gidecek seyircilerin de bunu aklında bulundurması gerekir.. Bugün Trabzonspor en büyük farkı oyunun merkezindeki kaliteli üçlüsüyle yaratabilir ve bu açıdan oldukça zayıf görünen Liverpool orta sahasıyla cebelleşmelerini şimdiden merakla bekliyoruz.. Maçın sonu Karpaty Lviv maçına kurban gidecek gibi görünüyor ama turun gidişatına göre tercihimiz bu gecelik değişecek gibi duruyor.. Geçen seneki Bursaspor gibi ligin bu seneki en sempatik takımı olmaya aday olan Trabzonspor'a başarılar diliyoruz..

7 YORUM:

Unknown dedi ki...

Bence Umut'un olmaması çok ama çok büyük bir eksiklik. Trabzon'un ciddi ciddi şansı olduğunu düşünüyordum kadrodışı haberine kadar, belki Jaja oynayacak durumda olsa yine açığını kapatabilirdi ama sadece gol vuruş oyuncusu olan ağır Teofilo'nun doğru bir seçim olmadığını düşünüyorum bu maç özelinde.

aksilaz dedi ki...

Trabzonspor bu akşam Galatasaray'dan bile daha çok heyecanlandırıyor beni.

blacksea dedi ki...

sen karadenizli misin?

Adsız dedi ki...

1-0 tranzon dakka 3.
liverpool eler de elese nolcak. ligi 5. bitirseler iyidir.

tara dedi ki...

bu toshack ile keegan teknik direktör j.b tochack ile kevin keegan mı ?

Parma Maniac dedi ki...

blacksea, Karadenizli değilim..

tara, evet onlar..

Muratonovic dedi ki...

O merkez ortasaha ikinci yari coktu malesef.. Bir haftada 3 tane yuksek tempolu maci kaldirmak kolay degil.. Pazartesi oynanan TS-FB maci, dun iki takimin da fizik olarak erken bitmesine neden oldu, eger o mac ertelenseydi bugun hem FB hem de TS turu gecebilirlerdi...

http://bohemfutbol.blogspot.com/2010/08/neden-olmad-trabzonspor-1-liverpool-2.html

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.